Eprom içinden yazılımı almak

Başlatan 0M42, 10 Ağustos 2026, 14:41:55

alikeskinkilic

kartuş takılıyken osiloskopla yada logic analyzerla kayıt al muhtemel ilk açılışta haberleşiyordur ilk olarak yazıcın bir adres ve komut, crc vs. gönderiyor ardından kısa bir sus ve yanıt geliyordur PulseView programı ve sigrog du galiba  formatını, iletişim hızını doğru girerek (muhtemelen standart hız  değerlerinden biridir) çözmeye çalış muhtemelen her çıktı sonunda eproma kayıt sayısını yazıp güncelleyen bir komutta vardır. sonrasında aynı adres ve komut bilgisi geldiğinde beklenen yanıtı verecek bir kod yazıp bir mikro işlemciye atmayı denersin.tabi iletişim işini hallettikten sonra iletişim hattından aynı zamanda besleme de aldığından o sistemi en azından uygun bir direnç ile işlemciye bağlamalısın 
Hep meraktan

tunayk

Alıntı yapılan: 0M42 - 12 Ağustos 2026, 08:20:05Ben de bilmiyorum koruma olayını aldığım sonuca göre yazdım bu konuda muhtemelen siz benden daha çok bilgiye sahipsiniz. Çipin üzerindeki kodu "104c602a3" aratınca hiç bir bilgiye ulaşamıyorum google yapay zeka bu kod için DS2431 tipi 1-Wire EEPROM entegreleri üzerinde yer alan bir parti/tarih kodu veya dahili takip damgasıdır diyor DS2431 olduğunu söylüyor.

Bir başlangıç olması açısınından en azından çipin uniq ID verisini okumaya çalışırsınız. Buradan çipin gerçek koduna işaret eden veri alınabilir. Buradan anlamlı veri alırsanız, zekayi ile birlikte adım adım diğer adreslerdeki verileri de okursunuz. Tabi içerideki verinin çözümlenmesi başka bir level. Adamın hangi bilgiyi hangi formatta yazdığı programcının fantazisine kalmış. Pazarın büyüklüğü göz önüne alınınca basit olmayacağı açık.

@Tagli hocam katılıyorum. eprom zaten okunması için yazılır. Okuma koruması konmaz lakin içindeki veriye türlü korumalar koyabilirsiniz.