Bahçe için otomasyon

Başlatan Epsilon, 30 Ağustos 2026, 15:37:12

Epsilon

Bahçeye güneş panelli SIM kartlı kamera sistemi kurmak,eğer ek portları varsa bu portlara da evimden sulama motorunu, ayarladığım süre kadar çalıştırmak istiyorum.
*İki sulama sistemi var .1.si sadece 220 volt bağlandığında çalışan 10 cm çapında borulardan akan yüksek debili sulama sistemi.Diğeri vana bir konumda iken,kollu tulumba ile su çekildikten sonra ,vanayı diğer konuma alıp fişi 220 volta takınca çalışan sistem, bunu damlama sulamada kullanıyoruz

8 mt lik kapı açıldığında bana SMS le haber vermesini ,eğer uygun bir modül bulursam kapı önünde örneğin 25 saniyeden fazla bekleyen bir araba ve insan algıladığında bana fotoğraflarını gönderen bir sisteminde olmasını istiyorum.Bunun için tavsiye edeceğiniz kitler,modüller vs neler dir (Aliexpressde satılan Apartman kapısına takılan kameralı vizörlerinde bunlar vardı onları biliyorum)

HKVision un ek portları varmış sanıyorum.Bu konuları çok fazla bilmiyorum neleri tavsiye edersiniz.Linkleri eklerseniz Temudan da  alabilirim.

*Bahçenin eni 60 mtx200 mt civarı ,yaklaşık ortasında ev var( RF vb sensörler gerekiyorsa mesafe için)
Cep telefonu ile konuşulabiliyor.internet yok .

**Ek olarak yüksek debili sulama sisteminin gittği boruya(10 cm çaplı 6 metrelik boru) T vana ve basınç regülatörü ekleyerek  basıncı düşürüp damlama sulamaya bağlamak istiyorum bu verimli olurmu ,debiyi bu kadar kısmak motora zarar verirmi? Çünkü bu sistem 200 metre uzağa yaklaşık 5  metre daha yüksek rakımda 8-10 fıskiyeyi çalıştırıyor (fıskiyeler 12 metre çapındaki alana sulama yapıyor)