Picproje Elektronik Sitesi

DERLEYİCİLER => Diğer Derleyiciler => JAL => Konuyu başlatan: futureng - 26 Şubat 2009, 11:54:22

Başlık: Hangi JALedit ve Libraryleri kullanıyorsunuz?
Gönderen: futureng - 26 Şubat 2009, 11:54:22
Merhaba. Jal kullanıcıları bilirler ki Jal ı önemli kılan Library dediğimiz kütüphane dosyalarıdır.

Acaba JAL kullanan arkadaşlar hangi libraryleri kullanıyorlar?
Hangisinde daha verimliler? Bilgi paylaşamı yapalım.
Kendinizin hazırladığı library var mı?

Bende iki çeşit var.
1. Serkan Ayyıldız beyin kitabı ile gelen kütüphane dosyaları. ve JALedit
2. İnternetteki JALV2.0 olan yabancı kütüphane ve JaleditV2.0

2. seçeneği henüz tam kullanamadım.
Başlık: Hangi JALedit ve Libraryleri kullanıyorsunuz?
Gönderen: prof_81 - 15 Temmuz 2009, 03:35:02
ikisinin arasında farklar var jalv2 deki dizi tanımlamasını jalwinde bir türlü tanımlayamadım ama ikisinide kulladım ara ara
Başlık: Ynt: Hangi JALedit ve Libraryleri kullanıyorsunuz?
Gönderen: ByTEK - 25 Mayıs 2010, 12:54:50
Serkan AYYILDIZ'ın kitabında jal derleyicisi baz alınmış ve konular işlenmiş.. oradaki örnekleri değişiklik yapmadan CD içindeki JAL ve JALedit ile derleyebilirsin.. ama JALv2 de derleyemezsin.. derleyici sıfırdan yazıldığı için değişkenler elden geçirilmiş algoritma değiştirilmiş.. yani derleyici daha güçlü ve kararlı hale getirilmiş durumda.. aynı zamanda kütüphane desteği geliştirilerek yarın öbürgün yeni bir PIC sürümü çıktığında onun kütüphane dosyası hazırlanıp piyasaya sürülürse JALv2 ona uyumlu hex dosyası oluşturacaktır.. Bunun gibi yenilikler.. şöyle yapabilirsin... kendini jalv2 de geliştirirsin.. ama eski jal da eski örnekleri derlersin.. sorun olarak çalışma zamanında duraklamalar kararsızlıklarla karşılaşacaksın.. o yüzden jalv2 diyorum.. jalv2 yi buradan takip edebilirsin..

http://www.casadeyork.com/jalv2/  -- kütüphane dosyaları ve derleyiciyi bulabilirsin..
Başlık: Ynt: Hangi JALedit ve Libraryleri kullanıyorsunuz?
Gönderen: air_post - 08 Temmuz 2010, 21:03:56
http://code.google.com/p/jallib/
Arkadaşlar Jallib JALv' çok güzel kütüphane burada mevcut, ancak ben Serkan Ayyıldız ın kitabını aldım,oradakiler de ufak - tefek modifikasyonlarla çalıştırılabilir, zaten jallib de bir kısım S.Ayyıldız kodları baz alınmış.
Bence bu JAL süper, yani ASM bilmeseniz bile Registerler falan uğraşıp istediğinizi yaptırıyorsunuz, bende CCS de grafik LCD sürmede çok zorlandım 16F887 de çalışan deve 18F4620 de saçma sapan pixel çiziyordu, ancak JAL da derledikten sonra çok güzel çalışıyor, interrupt Analog-Digital dönüştürücü, RS232 ..çok güzel uygulamalar çok kısa kodlarla çalışıyor,
en önemlisi arkadaşlar bu jal ücretsiz ve açık kod...gönül rahatlığı ile kullanılır..ben sonunda JAL ı buldum, çk mutluyum, artık eski 16F628  / 877..falan bıraktım 18F4620, 2550...çok rahat AL ile programlıyorum, canavar gibi..
JALv2 herkese tavsiye ederimeger JAL Türkiye grubu oluşturabilsek çok güzel kütüphaneler çıkarabiliriz, sanırım bir ara JAL Türkçe bile vardı..
Herkesi JAL etrafında kenetlenmeye çağırıyorum