Picproje Elektronik Sitesi

TEKNİK SERVİS => Simkart ve Telefonlar => Konuyu başlatan: rree - 23 Şubat 2014, 14:34:08

Başlık: GL865 DTMF tuş algılama problemi
Gönderen: rree - 23 Şubat 2014, 14:34:08
     
// gsm setup at komutları
char atc1[] = "ATE0";                      // disable command echo
char atc2[] = "AT#HFMICG=0";               // handsfree microphone gain  defoult 4
char atc3[] = "AT#SHFEC=1";                // handsfree echo canceller
char atc4[] = "AT+CLVL=14";                // loudspeaker volume level  12
char atc5[] = "AT#SRS= 3,0";               // select ringer sound
char atc6[] = "ATS0=0";                    // number of rings to auto answer (auto answer disabled)
char atc7[] = "AT+CRC=1";                  // Enable extended format reporting
char atc8[] = "AT+CLIP=1";                 // Enable caller number identification
char atc9[] = "AT#QSS?";                   // Query SIM Status

// Functional commands
//char atcATS1[] = "ATS1?";                   // Get RINGING counter
//char atcATD [] = "ATD";                     // Dial a phone number ATDnumber;
//char atcATH [] = "ATH";                     // Hang up
char atcATA [] = "ATA";                     // Answer a call

     

css c dili pic18f45k22  program çok uzun olduğu için özetledim.
    main kısmında
         gsm setup yükleniyor

sonra sırayla
          "AT"
          "AT#QSS?"
          "AT#CPUMODE=1"
          "AT#DTMF=1"
  GL865 den gelen datalar
              #DTMFEV: 1                                                                                                                               
              #DTMFEV: 2                                                                                                                               
              #DTMFEV: 3   LGP350 cep telefonda problenli   Samsung eski telefonda problemsiz

-----Problem cep telefonum LG p350  ile tuş ton kodu gönderiyorum 1 tuşuna basılınca led1 yanıyor.
3 tuşuna basınca bazen alıyor bazen almıyor.

----Samsung eski sürgülü cep telefonu ile arıyorum problemsiz tuşlarve ledlae çalışıyor.

Bu cep telefonu uyumsuzluğunu giderecek at komutu ve paremetresi varmıdır.

Başlık: Ynt: GL865 DTMF tuş algılama problemi
Gönderen: rr - 23 Şubat 2014, 20:54:14

DTMF decoder
Use the following AT command to perform the decoding of the DTMF tones coming
from the network.
AT#DTMF=1
Examples
Let's suppose to have two modules: the remote one sends DTMF tones, the local one
decodes the received DTMF tones.
Local Module
AT#CPUMODE=1
OK
AT#DTMF=1
OK
AT#DTMF?
#DTMF: 1
OK
RING
RING
ATA
#DTMFEV: 1
#DTMFEV: 2
#DTMFEV: 3
Remote Module
.
.
.
.
.
.
.
ATD<module number>;
OK
AT+VTS=123
OK
On the local module it is mandatory to enter the command AT#CPUMODE=1.
#DTMFEV: X unsolicited messages give info related to the received DTMF tones.

http://www.lte.com.tr/uploads/pdfd/1.pdf (http://www.lte.com.tr/uploads/pdfd/1.pdf)
Examle açıklamasında ben bir şey göremedim AT#CPUMODE=1  kaldırsak çalışırmı  deneyimi olan yokmu
Başlık: Ynt: GL865 DTMF tuş algılama problemi
Gönderen: MehmetAk - 23 Ekim 2014, 01:28:39
merhabalar bendenizde bir proje üzerinde çalışıyorum. cep telefonu arandığında gelen numarayı gösteren komut hangisidir acaba.
samsung cep telefonunda denemeler yaptım. sms gönderdim AT komutları ile.
fakat aranınca gelen numarayı okuyamadım.

iyi çalışmalar
Başlık: Ynt: GL865 DTMF tuş algılama problemi
Gönderen: MrDarK - 23 Ekim 2014, 09:03:16
Alıntı yapılan: MehmetAk - 23 Ekim 2014, 01:28:39
merhabalar bendenizde bir proje üzerinde çalışıyorum. cep telefonu arandığında gelen numarayı gösteren komut hangisidir acaba.
samsung cep telefonunda denemeler yaptım. sms gönderdim AT komutları ile.
fakat aranınca gelen numarayı okuyamadım.

iyi çalışmalar

3.5.4.3.8. Calling Line Identification Presentation - +CLIP
Başlık: Ynt: GL865 DTMF tuş algılama problemi
Gönderen: MehmetAk - 25 Ekim 2014, 14:04:27
EyvAllah dark kardeşim bir denemesini yapıcam . mesajı yeni gördüm . ilgin için teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: GL865 DTMF tuş algılama problemi
Gönderen: MehmetAk - 25 Ekim 2014, 23:48:05
AT+CLIP
ATME ERROR: 3
OK
AT+CLIP=?
+CME ERROR: 3
AT+CLIP=1
+CME ERROR: 3



Malesef bu komutlar olmadı