Picproje Elektronik Sitesi

MİKRODENETLEYİCİLER => Microchip PIC => Konuyu başlatan: lojikmemo1 - 19 Ağustos 2007, 22:57:19

Başlık: USB to serial
Gönderen: lojikmemo1 - 19 Ağustos 2007, 22:57:19
Daha erken gelecektim ama sizin için yazılımı en basite indirgemeye çalıştım galiba çok basit oldu  :D

Neyse şimdi başlıyoruz hemen söyleyeyim programcılık bilmeyen arkadaşlar ve özellikle .NET e aşina olmayanlar biraz zorlanabilirler.

c# ile yazıldı ve .Net 2 gerektiriyor.
bir tane  usb user control library yazdım sizin bir şey bilmenize gerek yok sadece user control library'yi c# vey basic gibi .net  tabanlı projenize ekleyeceksiniz ve formunuzun üzerine sürükleyeceksiniz o kadar .Net sizin için bir usb1 isminde obje oluşturur bu objenin sadece iki metodunu kullanacaksınız sizin için yazdım.

1. okuma işlemi  usb1.usb_oku() gibi birşey rar dosyasında örnek proje ve dll dosyası var ha bu arada ocx diyoruz ama .net ocx yapmıyor onun yerine user control library yapıyor ve dll uzantılı olarak kaydediyor

2. yazma işlemi usb1.usb_yaz(argümanlar) örnek programı inceleyin aslında tek satır ama dediğim gibi .net ile daha önce çalışmış olanlar için bu.

Kodlar çalışmaktadır bende pic deney seti de var hemen denedi çok iyi çalışıyor seri port hızı malesef sabit değiştirmesi biraz zor yani programa gömmek lazım ben 9600 baud olarak ayarladım işinzi görür.
Kabaca programı açıyorsunuz text box'a bir değer  girip usb yaz diyorsunuz o kadar okumak için ise usb oku butonuna tıklıyorsunuz maxsimum 100 mili saniye okuma yapıyor bir sei porttan bir değer gelirse onu formdaki label'e yazıyor yok alamassa 0 dönüyor dediğim gibi denedim kuru bir laf kalabalığı uğruna üstün körü yapmadım hatta bunda sonra ben de bu componeti kullanacam :D

Bir de diyeceksiniz ki yahu bir program yazsaidin ya ne diye componet yazdın kafamızı karıştırdın diye ?
1. örnek program var çalışıyor onu kullanabilirsiniz.
2.componet yaptım çünkü tüm insanları düşündüm yani herhangi biri bu componeti alıp projesine ekleyip kullanabilir.
Tek ricam projenizi yaptığınız zaman tamamen ben yaptım denilmemesidir usb nin ne kadar karışı özellikle pc tarafının tam bir örümcek ağı olduğunu çok az kişi biliyor.

Şunuda belirteyim programı yazarken ben de bir kaç kod inceledim yazanlara teşşekkürlerimi sunuyorum.

http://rapidshare.com/files/50072239/usb_mevlut_aydogdu.rar (güncellendi)


:arrow:  :arrow:  :arrow: Arkadaşlar link güncellendi

ARTIK USB VAR tamamen paylaşım amaçlıdır.
sadece Allah razı olsun deyin yeter.

Belitmek zorunda kaldım:
Bu bir seriport projesi değil lüftfen anlamadan incelemeden varsayımlar üzerine yorum yazmayalım. Pic tarafına kadar her şey usb üzerinden pic usb den gelen bilgileri alıp seri formata dönüştürüyor istersem bu bilgileri ram da da depolarım istersem eproma yazarım seri formata dönüştürmenin amacı sadece herkez kullanabilsi
AYRICA  TEKRAR SÖYLÜYORUM HID ÜZERİNDEN ÇALIŞIYOR SANAL PORT FALAN YOK YAHU

Mevlüt Aydoğdu
Başlık: USB to serial
Gönderen: salih18200 - 19 Ağustos 2007, 23:09:50
arkadaşım yazmışsın güzel buna diyeceğim yok ta :P   bize balık vermesende tutmayı öğretsen yavaş yavaş acelemiz de yok.
Ne dersin :?:
Başlık: iyi
Gönderen: lojikmemo1 - 19 Ağustos 2007, 23:14:36
dosyanın içeriği
->componet
->örnek c# programı
->devre şeması
->pic hex

Artık yapıpta gönderemem :d yani();
Başlık: USB to serial
Gönderen: salih18200 - 19 Ağustos 2007, 23:19:52
Bu arada ben c++ kullanıyorum sanırım c# ile hemen hemen aynı sözdizilimi var,bunu c++ kodlarına çevirebilirmiyim.Birde bu yazdığın komponentle ne yapıyoz.Kusura bakma bu işte acemiyim.Bilgisayar programlamada daha yolun başındayım.
Başlık: o zaman
Gönderen: lojikmemo1 - 19 Ağustos 2007, 23:34:54
Alıntı yapılan: "salih18200"Bu arada ben c++ kullanıyorum sanırım c# ile hemen hemen aynı sözdizilimi var,bunu c++ kodlarına çevirebilirmiyim.Birde bu yazdığın komponentle ne yapıyoz.Kusura bakma bu işte acemiyim.Bilgisayar programlamada daha yolun başındayım.

hımm o zaman iş biraz zor sana biraz detaylı anlatayım diğer arkadaşlarda okurlar.
işin şu boyutu var ben 4 yıldır bilgisayar programları ile ilgileniyorum  bu yüzden bazen kısa olsun diye karışık yapıyorum kusura bakmayın.

şimdi komponet olayı aslıda şudur sizin yazamayacağınız kadar çaplı kod bloklarını ki buna herşey dahildir içinde barındıran bir derlenmiş kod bloğudur. mesela siz  bir gif dosyasından 5. resimi almak istiyorsunuz ama iş çok karışıtır color table yi ayrıcan ordan reisim indexlemsi yapçcan bitmap dizileri falan falan ama bunu bilen biri bir componet yazar ve sana bir fonksiyon verir mesela şöyle
bitmap a= new bitmap();
a=gif[5];
bu temsili kod basitçe sizden bir numara alıyor ve o index numarasına sahip resmi döndürüyor.

Bizim usbye gelince o daha bi ilgiç aslıda bilgisayardaki tüm usbler birbirine paralalel bağlı desek mantiki olarak doğru olur bu noktadan haraketle sistemin tüm bus larını taratıp bizim usbyi buloruz sonra karışık bir protokolle iletişime geçiyoruz.

Şimdi sizi ilgilendiren sadece bu komponeti projonize eklemek ki bu tamamen sürükle bırak tarzıdır.
onuda anlatayım visula studio 2005 ve üzeri lerde şöyle:
önece bir windows application yapıyoruz sol yandaki komponetler menüsünden herhangi bir yere tıklayıp mousenin sağ tuşuna tıklıyoruz açılan menüden choose itemse tıklıyoruz açılan pencereden .Net freamework sekmesi seçili durumdadır buradan browse deyip benim yaptığım komponetlerden usb_to_serial_ocx.dll isimli olanı seçiyoruz benim tavsiyem projeniz le dosyalar ayın klasörde olsun işte bu kadar artık bizim komponetimiz de sol taraftaki menüde şimdi tek yapmamız gereken o komponete tıklayıp formun üzerine sürüklemek hayırlı olsun zaten gerisi örnek programdaki gibi o kdar.

          Evet c# söz dizilimi java ve c++ a bezer ama daha güçlü diyebilirim. bence kesinlikle 1 numara ve şunuda ekleyeyim koponetler dil ayrımı yapmazlar :D yani bu komponeti anlattığım şekilde basic.Net c++.Net  hatta j++.Net ile kullanabilirsin hayde kolay gele
Başlık: USB to serial
Gönderen: salih18200 - 19 Ağustos 2007, 23:45:50
Verdiğin bilgiler için çok sağol.
Çok çalışmam gerek kardeş çokkkkk. :cry:
Başlık: USB to serial
Gönderen: teknikelektronikci - 19 Ağustos 2007, 23:48:19
hocam paylaşımınız için teşekürler çok güzel bir çalışma olmuş .hocam şimdi bu devre 2550 ile olan devre ft232 ye aletrnatif olup pc tarafı direk görüyor öyle değilmi ? yani amaç bu  öyle değilmi? bire rica etsem usb nin model dosyasını gönderebilirmisiniz rica etsem.şimdiden teşekürler kolay gelsin
Başlık: malesef
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 00:14:48
Alıntı yapılan: "teknikelektronikci"hocam paylaşımınız için teşekürler çok güzel bir çalışma olmuş .hocam şimdi bu devre 2550 ile olan devre ft232 ye aletrnatif olup pc tarafı direk görüyor öyle değilmi ? yani amaç bu  öyle değilmi? bire rica etsem usb nin model dosyasını gönderebilirmisiniz rica etsem.şimdiden teşekürler kolay gelsin

malesef model yok ancak emulatörler ile yapılır.

Ama üzülme proteus 7.2 bunu destekliyor fakat cracklı versiyonu çalışmıyor :(

Başka bir açı devre zaten basit bir protoborda kuru ver tamamdır işte ama dikkate et ters bişi yapıpta bilgisayara zarar verme.




Alıntı yapılan: "salih18200"Verdiğin bilgiler için çok sağol.
Çok çalışmam gerek kardeş çokkkkk. :cry:

hepimizin çok çalışması gerekiyor...

Yahu bir gazcı arkadaş vardı bana 10 gün de yap falan diyordu  
sizin düşüncelerinizi alalım
Başlık: USB to serial
Gönderen: ahmet2004 - 20 Ağustos 2007, 01:46:38
Komponenti çekip bıraktıktan sonra bu hata mesajı geliyor.

(http://img179.imageshack.us/img179/1718/hata01nw0.jpg)
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 20 Ağustos 2007, 01:55:53
sınıf kaydedilmemiş diyor .  regsvr32 bileşen.ocx
şeklinde kayıt yaptıktan sonra bu sorun giderilebilir.
Başlık: HATA
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 07:17:59
Alıntı yapılan: "ahmet2004"Komponenti çekip bıraktıktan sonra bu hata mesajı geliyor.

(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)

Hatayı bildirdiğin için sağol link güncellendi dosyalar kısmına bakarsanın anlaşılır. Malesef componetin yerini değiştiremiyorum bu yüzden şöyle olacak dosyaları zip içine koydum ve self extract yaptım bu exe içindekileri c:\windows\ yoluna açıyor Sakın değiştirmeyin projenize o yoldan ekleyiniz sorun kalmaz umarım denedim o şekilde problem olmuyor.
Başlık: v
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 07:43:04
Alıntı yapılan: "files"sınıf kaydedilmemiş diyor .  regsvr32 bileşen.ocx
şeklinde kayıt yaptıktan sonra bu sorun giderilebilir.
imkansız ortada aslında ocx bile yok cevabın üstte
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 20 Ağustos 2007, 08:55:26
Bu hex ile PIC i bilgisayara bağlıyoruz. HID sınıfı bir cihaz oluyor. işlevi 9600 baud hızında usb/seri dönüştürücü sanırım. ama com port numarası filan yok. kolayca kullanabilrsiniz. bu pici+ birde kendi propjenizdeki picinizi bağlamalısınız.

İyi olmuş eline sağlık.
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 17:04:46
lojikmemo1
Seninle özelde görüşelim mi?Ne kadar zamandır USB ile ilgileniyorsun.USB protokolünü çok iyi biliyor musun?Bende C# programcısıyım.Benimde yazdığım bir DLL var ve hala geliştiriyorum.C# ile yazdım.Ben aynı zamanda donanım tarafını da tasarlıyorum.Şu anda da USB üzerine bir kitap yazıyorum.Kitap bittikten sonra USB üzerine bir site veya blog açmak istiyorum.Benimle beraber proje geliştirir misin?

Ben USB hastasıyım.Türkiyede bu konuda kıtlık var.Yaptıklarımızı insanlarla paylaşmak istiyorum....
Amacım USB ile projeler geliştirebileceğim bir grup kurmak.Var mısın??
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 17:17:42
Gerçi bunları kitabımda anlatıcam ama birkaç örnek vereyim gaza geldim.Aşağıdaki resimde yukarıda bahsettiğim kendi yazmış olduğum DLL'i kullanan bir C# projesi var.Bu program kitap için hazırlandı ve temek oku-yaz, cihaz mesajı takipleri filan yapıyor.

(//%5Burl=http://img530.imageshack.us/my.php?image=yenibitelemresmink9.png%5D%5Bimg=http://img530.imageshack.us/img530/6446/yenibitelemresmink9.th.png%5D%5B/url%5D)

Mesela alttaki resim yine kitap için hazırladığım bir USB Motor Kontrol devresinin bilgisayar yazaılımı.

(//%5BURL=http://imageshack.us%5D%5Bimg%5Dhttp://img76.imageshack.us/img76/4442/yenibitelemresmiol2.png)[/URL][/img]

Buda uygulama devresi..

(//%5BURL=http://imageshack.us%5D%5Bimg%5Dhttp://img261.imageshack.us/img261/1968/resim0004dv3.jpg)[/URL][/img]

Yani yapmak istediğim USB'nin heryönü ile uğraşan bir grup kurmak ve bu işe meraklı arkadaşlara yardımcı olmak projeler geliştirmek.Bana katılmak isteyen arkadaşlar, bu işe meraklı ve daha önce uğraşmış kişiler varsa cevaplarınızı bekliyorum.
Başlık: tabii neden olmasın
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 17:18:20
Olabilir tabii ama çok zaman alırmı ki acaba :D bu sene son sınıf ayrıca 1 yarışmaya 4 de sınava hazırlanmam lazım :D ama proje konusun iyi olur zaten kısa bir süre sonra aslında usb ile ilgili geniş çaplı bilgi verecektim burada ve kodlarıda verecektim.
Baştan söyleyeyim ben şu an bir usb anizer yapacak kadar iyi değilim ancak böyle basit işler ile uğraşıyorum.
Zaten 18f4550 ve türevleri bu protokolü destekliyor ben sadece program yazdım o kadar işin mühümi normal bir pic ile kocaman usb protokolünü çalıştırmak ki ben biraz incelemiştim zor  :!:  ama usb mass sore yapmak da istiyorum aslında yani kararsızım

ilgine teşekkürler....
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 17:23:37
Dostum ben bu işi biliyorum ve bilmiyenlere yardımcı olmak istiyorum.Az bir zaman ayırırsan bu işe yeter.Birde ben bir blog açıcam.Bilgileri orada toplasak.Ben kitabımıiuygulamarı mı herşeyi oraya koyacağım.Sen ve katılan olursa orada toplayalım hepsini.Buradaki arkadaşlarda o liknten faydalanır.

Ne dersin???
Başlık: wow
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 17:27:26
Jabba hiç fena değil bende bilgisayarımın kasasının fanını bağlamak için bir proje yapmıştımusb ile çalışıyordu ayrıca işin iyi yanı da anakartın üzerinde boş usb portu vardı buradan takıyordum dışarıdan bakan insanlar hiç anlamıyorlardı !! :D

:arrow:  bir uyarıda bulunmak isterim belki biliyorsundur usb 1 milisaniyede bir paket gönderiyor (yada benim program öyleidi) dolasıyla paketi geniş tutmak veri aktarımının hızını arttırıyordu ama piç ile yapılınca paket boyu 64 byte civarında bu da bir problem teşkil etmekte aklımıza harici ram gelebilir ama bu da mümkün değil çünkü picin içindeki usb modülü ayrı bir modül ayrı ramı var ayrıca modül de 64 byte göre yapılmış ama aslıda hesaplamalar sonuda 64 KB saniye gibi bir hız ortaya çıkıyor. Bazı projelerde yetersiz bu konuda dsPic belki daha elverişli olabilir.
Başlık: Re: slm
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 17:28:58
Alıntı yapılan: "Jabba"Dostum ben bu işi biliyorum ve bilmiyenlere yardımcı olmak istiyorum.Az bir zaman ayırırsan bu işe yeter.Birde ben bir blog açıcam.Bilgileri orada toplasak.Ben kitabımıiuygulamarı mı herşeyi oraya koyacağım.Sen ve katılan olursa orada toplayalım hepsini.Buradaki arkadaşlarda o liknten faydalanır.

Ne dersin???

anlaştık lojikmemo@gmail.com dan bana ulaşabilirsin blogu açınca hayırlı olsuna gelelim
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 17:48:00
Dostum PIC'in ram'inde sadece bir uçnokta kullanacaksan 1024 byte'lık bir tampon ayırabilirsin ve 1024 byte'lık veri alıp gönderebilirsin.Fakat bu durumda diğer uçnoktalar için ram kalmayacaktır.Veri byte'ı sayısı ise rapor tasarımı ile alakalı birşey.Mesela HID sınıfında kısa madde rapor tasarımı yaparsak 4 byte, uzun madde ise 255 byte veri tanımlıyabiliyoruz.

Blog'u şimdi açıyorum.Birde yazdığın komponenti hangi dilde yazdın.Neden hiç event'ı yok.Geliştirmek istersen yardımcı olabilirim.

Bu arada yukarıdaki uygulamalar yeni başlayanlar anlasın diye basit şeyler.Şu anda telefon hattından aldığım sesleri USB üzerinden PC'ye kaydeden bir uygulama ile uğraşıyorum :)
Başlık: tabii
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 17:59:00
Jabba işte sorun orada aslında.

Birde event konusuna gelince yahu bu kadarı bile çok buradaki kardeşler gömülü sistemler için program yazıyorlar sen ben gibi c# çı değiller :D
tabi istisnalar mevcut.

Rapor tasarımı için benim pic derleyicisi şu an 64 byte yi geçmeye izin vermiyor belki de 18f2550 yüzündendir. Bir vakit ayrıp inceleyemedim ki.
Bende şu an grafik lcd ile uğraşıyorum seri arayüz ile çalıştıracam belki ilerde usb ile pc ye bağlar directx den alacağımız ses bilgisi ile bir ekolayzer de yapabiliriz.
bu arada şimdilerde başka bir componet daha buldum bu iyiye benziyor bunu bir ilceleyim olmassa bunu kullanmaya devam ederiz.

Bir şey sorucam senin mikro bilgin nasıl yani ne kadar dır uğraşıyorsun ?
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 18:35:23
Ben yaklaşık 7-8 senedir C ve ASM ile PIC programlıyorum.Yani sırf C# çı değilim, gömülü sistem programcısıyım.Aslında daha ilgilendiğim çok şey varda da burda ukalalık yapmayayım.
Bu arada ben hazır şeyler kullanmayı sevmiyorum.Herşeyi kendim yazarım.Senle de bu şekilde çalışırsak tam süper olur :)
Zaten e-kitabı da yazmamın sebebi şu milleti hazırcılıktan kurtarmak.Kitap konuları aşağıda.Bu kitabı yayınladıktan sonra açacağım blokta sen ve diğer bize katılacak arkadaşlar ile projeler yaparız.Çok süper olur.

Bu arada verdiğin fikir çok güzel :)

Bölüm 1

USB Tarihçesi                                    
Avantajları ve Dezavantajları                           

Bölüm 2

USB Projesi Geliştirmek İçin Gerekli Elemanlar                  
   USB Denetleyici Seçimi                              
   PIC18F4550'nin USB Özellikleri                        
   Derleyici Seçimi ve Programlama Dili                     
   Programlayıcılar                                        
   Test Devresi ve Özellikleri                                     
   Windows Uygulaması İçin Programlama Dili                  
USB Projesi Geliştirirken Kullanılacak Test Programları               
   Device Monitoring Studio                           
   USB Verify                                           
   
Bölüm 3

USB Transferi'nin Detayları                           
   Bus'taki Verinin Yönetimi                                     
Transfer Elemanları                                        
   Uç Nokta Nedir?                                        
   USB Borusu Nedir?                                        
Paket Tipleri ve İçerikleri                                     
Transfer Türleri ve Özellikleri                                     
   Kontrol Transferler                                        
   Kesme Transferler                                        
   Yığın Transferler                                        
   İzokron Transferler                                        
USB Cihazların Sisteme Tanıtılması                        
   Listeleme İşlemi ve Adımları                        
Tanımlayıcılar ve İçerikleri                              
   Aygıt Tanımlayıcısı                                     
   Konfigrasyon Tanımlayıcısı                           
   Arabirim Tanımlayıcısı                              
   Uçnokta Tanımlayıcısı                              
   String Tanımlayıcısı                                     
Kontrol Transferi'nin Detayları                           
   İşlem Evreleri
İstekler

Bölüm 4

Cihazların Windows Sınıflarına Uydurulması
HID Sınıfı
Sınıf Açıklayıcısı
Rapor Açıklayıcısı
Sınıfa Özgü İstekler
Rapor Nedir?

Bölüm 5

Adım Adım USB Cihaz Tasarımı
   Yonga Kodu'nun Yazılması
   C18 USBHid Firmware'nin incelenmesi
   Firmware'ın Test Kartına Yüklenmesi ve İlk Deneme
   Listelemenin Device Monitoring Studio İle İzlenmesi
   Listeleme Sonrası Registry
   
Bölüm 6

Windows Programı'nın Tasarımı ve Detaylar
   Sürücü Nedir?
   API Nedir?
   Sürücülerin C# İle Yazılmış Yardımcı Araçla İncelenmesi
   INF Dosyası ve İçeriği
   USBHid Windows Uygulaması
   USB Haberleşmesinde ve Diğer İşlemlerde Kullanılacak API'ler
   Win32 Mesaj Sistemi ve Cihaz Takibi
   C# ile USB Windows Uygulamasının Geliştirilmesi
   C# ile Hazırlanmış USBApplication Programının İncelenmesi
   USBManagement.dll
   Ana Uygulama

Bölüm 7

Uygulama Programının ve Cihaz'ın Beraber Kullanılması
Cihaz'a Veri Göndermek Ve Okumak
Veri Trafiğinin Device Monitoring Studio İle İzlenmesi
C# İle Geliştirilmiş Diğer Yardımcı Uygulamalar

Bölüm 8

RS232 İle Tasarlanmış Cihazların USB'ye Yükseltilmesi
   FT232BM Yongası ve Özellikleri
   Sürücü Desteği
   Donanım Tasarımı
   Örnek Firmware'in İncelenmesi
   Windows Uygulamasının Geliştirilmesi

Bölüm 9

USB Uygulamaları
   USB-LCD Uygulaması
   USBtoRS232
   DS1621 ile Sıcaklık Ölçümü
   HT90S32 ile CALLER ID Uygulaması
   ATX-34 ve ARX-34 ile Alıcı/Verici Uygulaması
   Internet Üzerinden Ev Otomasyonu
   USB Motor Kontrol  


Bölüm 10
Sinyaller ve Şifreleme
Güç Seçenekleri ve Kablolama

içerik bundan ibaret ileride daha da eklenebilir eklenebilir.Daha sadece 3 bölüm yazabildim ve 70.sayfadayım.
Başlık: uf
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 18:50:20
Daha ne ekleceksin be :D süper bir şey sen usb konusnda çok iyisin yahu ben bu içeriğin ancak yarısını biliyorum  :cry:  neyse kitabı merakla bekliyorum hemen çıksın da bende alacam bir tane.
PC tarafındaki programın tümünü yani baştan sona usb bus taraması device bulma falan hepsini componet kullanmadan mı yazdın ben bir ara denedim ama çok uzun sürdü verim alamadım diye bırakmıştım. Ne yapayım tek usb ile uğraşmıyorum ki ha sana bir şey daha söyleyeceğim Bence birlikte ARM serisi ile ilgilenmeliyiz biliyorsundur ARM serisi ile işletim sitemi çalışabiliyor belik ortak olarak kendi mobil operation system'imimizi yazarız tabi usbyi sen yazarsın :D

Unutmuşum :  Sadece hid sınıfımı var acaba yoksa verdiğin bilgilere dayanarak mass store falan da yapabilirmiyiz ?
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 19:09:15
Sitedeki ARM başlıklı konularda bu isteğimi belirttim zaten.Bende ARM ile basit bir işletim sistemi projesi yapmak istiyorum.
Bu arada kitap çıkınca almana gerek yok.Blogdan indirirsin. :D
Bilgi paylaştıkça büyür.Ben USB'yi kontraol eden DLL'i hiçbir component kullanmadan sırf API ve Win32 bilgimle yazdım.Yani herşey API arka planda.DLL bayağı komplike olmaya başladı ama daha da geliştircem.Mesela kendi geliştirdiğin USB cihazı sisteme taktın.OpenPipe methodu ile vendor ve Product ID'sini verdiğin cihazı arıyro ve buluyor.Sonra bunla iletişime geçeceğin handle'lar açıyor.Bu handle'lar ile kullanıcının bir işi yok.Sen sadece WritePipe ile yazıp ReadPipe ile okuyorsun.Bu iki methodun aşırı yüklenmiş versiyonları var.Mesela WritePipe bir AutoResetEvent nesnesi alıp yazma işlemi bittiğinde bunu setliyor, okuma da aynı işlemi yapıyor.Bu şu işe yarıyor.Diyelim yazma işlemi yapan bir methodun var ve bu methoddan WritePipe'ı çağırıyorsun.İki thread sürekli bu methodu işliyor.Birinci thread yazma yaparken ikincisinin bu AutoResetEvent'ın setlenmesini beklemesini istersen bu nesneden bir tane oluşturur WritePipea verirsin o işi bitince setler.Bu thread senkronu için.Lock ilede olur ama bu yöntem daha sağlıklı.lock nesneyi kitlediğinden ve DLL içindeki writepipe gibi methodları tutan class public olduğundan dışarıdan kitlenebilir.
Aynı zamanda bulduğun cihazı sisteme kaydedebiliyorsun.RegisterDevice methodu ile.Sonra ana uygulamanın WndProc'u içinden ProcessDeviceMessage methodunu işletiyorsun.Bu sayede cihaz sistemden çıkartıldığında bir olay takıldğında bir olay tetikliyorum.Aynı zamanda cihaz bağlantısı kapandığında ve açıldığında bir olay tetikliyorum.
Daha birçok method var.

Özellikler ise cihaz üretici ve ürün string'lerini, bağlantının durumu, sisteme kayıtlı olup olmadığını vb tutan özellikler var.Yani burda hepsini yazamayacağım çok uzun.
Üyeler aşağıda.Dahada ekliyorum;

(http://img75.imageshack.us/img75/7028/snflarme9.png) (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-20

Bu sadece üyeler.O class'lar içinde ne kodlar var bilsen :lol:
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 19:19:44
Kitapta basit olması açısından HID sınıfını inceledim.Mass Stroge olayında cihazın HID değil Mass Stroge Class sınıfına uyması gerekiyor.Bu sınıfın tüm istekleri faklı.Bu yüzden PIC kodlarını baştan aşağı yenilemem gerek.Güzel yanı PC tarafında kodlama yapmayacağımız.Direkt disk gibi erişebiiceğiz.

Benimde amacım bu.Kitap çıktıktan sonra herkez olayın mantığını anladıktan sonra blog'da yada sitede uygulamalar yayınlamaya başlamak istiyorum.Hepsini bir sıraya koyarız.Mesela senin GLCD, Mass Stroge, benim ses kayıt .... bu böyle devam eder.Amacım USB'nin tek kaynağı olan bir yer yapmak.Ama bu iş yalnız başına olmuyor.Kitapda en çok bilinmesi gereken şeykeri yazdım.Mesela kitap bitince yukarıda yapacağımız projeler yanında yine site veya blogdan bu e-kitaba ek olarak driver yazımı adlı makale yazmak istiyorum.Şu anda DDK'yı inceliyorum...
Başlık: kk
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 19:20:33
Dostum itiraf etmeliyim ki etkileyici bu küyüphane  .Net içinde çok iyi durmuş Sadece api ile yazman ayrı bir güzel zaten seni kutluyorum.

Çok uğraşmış olmalısın ayrıca kitabı internetten mi vereceksin yani bence bastır çok iyi hazırlanmış ama ben netten vereceyim dersen iyi olur.
Ayrıca çok merak ettim eğer kitapta belli bir seviyeye geldi isen ve mahsuru yoksa çalışmalarını incelemek istiyorum.
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 19:24:47
Dostum kitap tam istediğim seviyeye gelmedi.Sonra yapsak bana kırlmazsın değil mi?Senin benim gibi USB ile upraşan insan çok az.Herkez hazır şeyler ile uğraşıyor.Seninle güzel şeyler yapıcaz inşallah.
Başlık: kır
Gönderen: lojikmemo1 - 20 Ağustos 2007, 19:37:14
kırılmak mı o ne demek  :lol:  bilrim o duyguyu proje bitmeden önce mahrem sayılır :D dostum seninle tanıştığımız iyi oldu ben bir de pic ile mail gönderecek uygulama yapacağım bitirme tezi için inşallah olur sen bu konuda hiç çalıştınmı smtp, arp veya udpbilgin varmı ama unut gitsin hazırcılık olmaz kendim yapmalıyım :D

Mail adresini verirsen daha yakın oluruz :D
benimki lojikmemo@gmail.com
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 20 Ağustos 2007, 23:09:25
digital_castle@hotmail.com mail adresim.

@lojikmemo1 bu konu ile ilgilenmeyi düşündüm fakat vaktim olmadı.TCP protokolünü çöz.Daha sonra protokoldeki paket yapısını kullanarak mesela hotmail'in mx sunucularına mail atabilirsin diye düşünüyorum.Yinede sen bir araştır.Eğer çözersen bloğumuza koyarız.

www.digital-castle.blogspot.com

Şu anda benim adım soyadım var blokta ama arkadaşlar katıldıkça yazarız.Tabii seninkinide.Bu arada blog'a girip yazı ekleyebilirsin sonra.Birşeyler hazırlandın mı bana haber ver yeter.

Heee bu arada ben birkaç arkadaş ile Visual Basic ve C# dillerini derleyebilen bir compiler yazmaya başladık.Türkçe compiler :D Eğer katılmak istersen beraber çalışırız.Proje çoook.
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 20 Ağustos 2007, 23:49:28
sayın Jabba arkadaşım siz voltranı oluşturmadan bir soru sorayım,

HID için fulspeed olarak maks hız 64kb/sn demiştin   mchipin custom driverini kullansak (mchpusb.sys )hız artar mı?

enaz 100kbayt/sn hız elde etmem lazım. pic 18f2455, 2250 vs olabilir.
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 21 Ağustos 2007, 00:19:55
Bak dostum microchip'in custom driver'ını hiç incelmedim.Kodları filan var mı?
Şimdi şu hız olayını biraz açalım.USB üç hızı destekler.Yüksek hız saniyede 480MBit, tam hız saniyede 10Mbit, düşük hız saniyede 1.5Mbit.Bu hızlar USB BUS tarafından desteklenen değerlerdir.Fakat cihaz hızları bundan daha düşüktür.Yani cihazın hızı BUS'dan düşüktür.Fakat bir tasarımda hız şu kadardır diyemeyiz.Çünkü veri iletiminde birçok kontrol biti ve diğer paketler değerlendirilir.Eğer sabit hızlı transfer yapmak istiyorsan izokron transfer kullanacaksın.Bu transferde 1m'lik çerçevede 1024 byte birden veri gönderilebilir PC'ye.Fakat bu transfer türünde hata kontrolü ve elsıkışma olmaz veriler hatasız alındı kabul edilir.HID sınıfı cihazlar genelde kesme transfer kullanır.Bu transfer türü zaman sınırı belli bir türdür fakat burada da hız kesin değil.Bunu PC belirler çünkü BUS tüm cihazlar tarafından paylaşılıyor.Yani hız şu kadar, transfer şukadar zamanda bitecek diye bir garanti yok.

Yığın transfer BUS BOŞ İKEN en hızlı transfer türüdür.saniyede 1.26 Mbyte veri gönderebilir.Bu transfer türünü kullanabilirsin.
Bir diğer seçenek izokron transfer.Bu tür transfer de de zaman sabittir çünkü el sıkışma yoktur.Saniyede 1024Mbyte veri iletimi yapılabilir.

Şimdi EasyHID a baktım netten.Dostum one öyle yaaa.Uğraşmayın böyle şeylerle.İşte projenizi yükseltmek istediğinizde tıkanırsınız.Şimdi sanin cihazını HID'dan kurtarman için yapman gerekenleri yazıcam.Bu araç ile yaptıysan devreni dediklerimi nasıl yapıcan mesak ediyorum.

İlk olarak Tanımlayıcılardan Arabirim Tanımlayıcısının 5 byte'ı olan bInterfaceClass değerini değiştireceksin.Bu değer 0x03 ise PC cihazın HID olduğunu anlar.Bu değeri 0xff yaparsan sınıfın üreticiye ait olduğunu anlar.
6.byte bInterfaceSubClass'ın değerinide 0xff yapacaksın.
Tanımlayıcılardan HID TANIMLAYICISINI sileceksin.
Uçnokta tanımlayıcısında 3 byte olan bmAttributes alanını BULK veya Izokron yapacaksın.

Aaynı zamanda demin anlattığım Arabirim Tanımlayıcısındaki alanlar gibi Cihaz Tanımlayıcısındaki 4. ve 5. byte'ı yani bDeviceClass ve bDeviceSubClass alanlarını 0xff yapacaksın.

Bu durumda cihazı porta takdığında PC inf arar ve bulamazsa sürücü sihirbazını açar.

Bu halde sürücü bekleyen bir cihaz WinDriver ile sürücü oluşturabilirsin.Vaktin varsa kendin yaz derim....

EasyHID filan çok amatörce hocam.Uğraşma derim.Sonra çok komlike işlerde saçını başını yolarsın
Başlık: evet
Gönderen: lojikmemo1 - 21 Ağustos 2007, 03:38:44
eve tkardeş verdiğin bilgiler için sağol bilgisayar kısmının tamamı bana ait değil ama pic kısmını söylediğin şekilde yapabilirim waktim olunca pc kısımı için bir driver yazacam böyle daha iyi olabilir. Tabii senin dll de fena değil bitsin bir inceleyelim belki onu kullanırım :D
Başlık: dd
Gönderen: lojikmemo1 - 21 Ağustos 2007, 04:37:49
jabba sen bir dahisin yahu :D
pic kısmını dediğin gibi yaptım windriver de mütiş miş hemen bir driver oluşturdum süper çalışıyor read pipe ve write pipe çok iyi çalışıyor ama artık benim cihaz hid de değil other seçenegini seçtim farkl bır çihaz olarak tanıyor windows hid değil şimdir buna bir yazılm yapmam lazım windriver gibi read ve  write metodları olan ve bir kaç event olan bir yazılım sen ne önerirsin nasıl yapmalıyım daha doğrusu hangi apilerle bu iş çözülecek bilgi verirsen sevinirim.
Ayrıca bu şekilde mass store yapmak çocuk oyuncağı teşekkürler

Benide kendine benzettin usb nin bu yönleri mütiş kendime bir ses kartı bile yapabilirim :D :D
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 21 Ağustos 2007, 07:56:13
Açıkçası WinDriver pek kullanmadım.WritePipe, ReadPipe methodları herhalde WinDriver'la gelen DLL'lerdeki methodlar.Yoksa benim DLL'i mi aldın biryerden :D
Cihazını hemen HID sınıfından çıkarmadın değil mi????Yukarıda yazdıklarımı yaptın herlade.Yoksa HID Tanımlayısıcısı ve diğer tanımlayıcılardaki bilgiler varken Windows cihazı yine HID olarak tanır.Tanımasa bile, şöyle birşey olmuştur;Şimdi sen cihazı porta taktığında windows senin cihazın vendor ve product id'si ile uyumlu bir inf arıyor ve bu infi bulduğunda inf'in gösterdiği sürüyü yüklüyor ya sen e sende bu ID ile uyumlu bir driver attıysan system32'e bunu yüklemiştir.Ama yonga kodunda gerekli değişiklikler yapmadıysan bence pek sağlıklı değil.

Yazılım kısmına gelince bugün boş bir zamanımda bende bir daha deniyeyim sende dene."Eğer cihazının kaç byte veri alıp gönderdiğini biliyorsan yani uçnokta büyüklüğünü de filan o zaman CreateFile ile bir handle alıp, WriteFile, ve ReadFile API'leri ile işlem yapabilirsin diye düşünüyorum.Belki biliyorsundur.Cihazı tespit ederkende setupapi.dll içindeki API'leri kullanıyoruz.Mesela sistemdeki tüm cihaz'lar için bir arayüz seti almak istediğimizde SetupDiGetClassDevs API'sini kullaır diğerleri ile devam ederiz.Şimdi bu API'nin ilk parametresi referans olarak bir GUID numarası alıyor ya, normalde bu eğer HIDlarla çalışıyorsak 4D1E55B2-F16F-11CF-88CB-001111000030 GUID nosunu alır ve bu GUID'e uyan yani HID sınıfı cihazlar için arayüz seti alınır.
Sen bu parametreye, A5DCBF10-6530-11D2-901F-00C04FB951ED GUID numarasını vereceksin.

DLL'de bir değişiklik yapabilirm.Şimdi DLL sadece HID aygıtlarla konuşuyor.Fakat bir enum yapıp cihaz ile bağlantı kurulurken Standart, Hid diye bir seçenek vererek kendi sürücüsü olan cihazlar ile de konuşulabilir.
Başlık: 5
Gönderen: lojikmemo1 - 21 Ağustos 2007, 08:39:00
ya yine mi CreateFile yahu bıktım bu apiden ne kadar işe yarıyor muş bu api seri port paralel port usb ayrıca hdd file işlemleri daha neler neler.

Verdiğin kodu nereden buldun acaba :D biraz ertelemeliyim şu elimdeki işleri bitireyim ilk iş bu api yi kullanarak bir usb cihazı yapmaya çalışacağım sonuçlardan veya sorunlardan :D seni habardear edicem
Başlık: USB to serial
Gönderen: lojikmemo1 - 21 Ağustos 2007, 08:44:05
oppps
kodu buldum sadece bir sabitiş
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 21 Ağustos 2007, 09:11:03
EasyHID filan çok amatörce hocam.Uğraşma derim.Sonra çok komlike işlerde saçını başını yolarsın    Sağol, HID'ı çevirmek içindediklerini dikkate aldım gerekli değişikliği yaparım. Bak dostum microchip'in custom driver'ını hiç incelmedim.Kodları filan var mı? Kodları yoktur. Sadece kullanıma ilişkin kodlar vardır. Driveri OneySoft mu ne yapmış. INF sdosyada görülüyor. microchip'in custom driver
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=2124&param=en022629
Alıntı YapBu halde sürücü bekleyen bir cihaz WinDriver ile sürücü oluşturabilirsin.Vaktin varsa kendin yaz derim....
Nasıl yazabileceğimi bilmiyorum. *.sys ve *.dll ve *.inf  şeklinde 3 tane dosya lazım. Hadi infi benzettik editledik uydurduk. sys'yi nasıl yazacağız.
Ben bu konuyla sizler gibi ilgilenemiyorum. amacım işin tüm derinliklerini öğrenmek değil zaten buna vaktim de yok. hem öğrensem ne olacak? madalyamı alacağım. usb cihaz tasarımı ve imalatı yapıyoruz ama  bu kadar derin mevzulara giremeyiz. gerekmiyor. Bir örnek olsun editleyeyim usb kısmında hiç sorun olmasın yeterli. gerisini picteki ve uygulamadaki kendi yazdığımız kodlar ile halledebiliyorum.

Neyse driver geliştirmek için hazır proje var mı? Delphi, C# ,vs  ne oursa artık. bunları editleyip derleyeceğim. kendi *.sys ve *.dll dosyam oluşacak.kendi tasarladığım usb aletle kullanabileceğim. Elinizde bu aşamada bir durum varsa faaliyetlerinizi nakit olarak desteklemeye hazırım. bloğa bağış düğmesi koyarsınız, biri size bağış yapar
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 21 Ağustos 2007, 12:02:39
@files ince düşüncen için çok teşekkür ederim.Şimdi ben senin durumunu anladım.Sen bu işle ticari olarak ilgileniyorsun.Bu yüzden gerçektende çok detayını bilmene gerek yok.Haklısın.Fakat bu iş benim mesleğim olsada ben işin daha çok mutfak kısmıyla ilgileniyorum.Çünkü birileri bunu yapmalı. :D

O zaman sana karşı tavsiyelerimi işini kolaylaştırmak için biraz değiştireyim.Şu an için WinDriver senin için en uygunu.Devreni tasarla.PIC kodlarını bul diycem ama ben USB ile uğraştığım süre boyunca gerçek anlamda PIC USB için yazılmış köklü kod bulamadım.Kendim yazdım.Neyse devereni halledersen cihazı tak PC'ye.Eğer Aygıt Sürücü Sihirbazı çıkarsa herşey sorunsuz gitmiş demektir.Yani Windows cihazını başarılı bir şekilde bulmuş yüklemek için sürücü istiyor demektir.Bu durumda WinDriver ile sürücü ve inf oluşturabilirsin.Aynı zamanda uygulamalarında kullanman için WinDriver'da DLL'ler de varmış sanırım ben bakmadım ama lojikmemo1 öyle söyledi.

Kitap çıksın biz sana her türlü destek veririz.Senin bize vermek istediğin destek için ise çok sağol.Ama şu an tam anlamıyla bir grup kurup faliyete başlayamadık.Bir gün olursa ve ihtiyacımız olursa kendi yermediğimiz yerlerde çalarız kapını sağol :)

@lojikmemo1 C de tüm aygıtlar dosya ve stream ilişkisi içindedir.Dosya cihaz, stream ise sabit bir arayüzdür.Bu sabit arayüz ile aynı yöntemleri kullanarak tüm cihazlar ile iletişim kurabilirsin.
Aynı zamanda Win32 sisteminde herşey HANDLE'dır.Process'ler tarafından oluşturulan tüm kernel nesnelerinin bir HANDLE tablosu vardır ve process handle tablosunda saklanır.Bu yüzden CreateFile gibi bir API path bilgisi ister bir cihazın olsun, ister bir disk teki dosyanın bir HANDLE elde etmemizi sağlar.Sonra diğer API fonksiyonlarına bu HANDLE'ları geçirerek işlem yaptırırız.O yüzden CreateFile'dan kurtulamazsın.Hem benim gibi kendi DLL'ini yazmaya kalkışırsan sadece bu 3 API sana yetmeyecek.setupapi.dll, HID tasarım yaparsan hid.dll, mesaj sistemine girersen DBT başlıkları, WM_XX mesajları gibi bir çok sabit, API ve yapıyla uğraşacaksın.Hem yönetimli ortamdan yönetimsiz ortam üzerinde işlem yapmak için daha birçok şey var öğrenmen gereken.Örneğin verilerin yönetimli ortamdan yönetimsiz ortama Marshal edilmesi, yine yönetimsiz ortamdan yönetimli oratama veri taşıma için Marshal işlemleri ve daha birçok karmaşık şey var.Bir arkadaşım kafayı yedi yazarken birtek ben sağ çıkıp yazdım bitirdim :lol:

Aynı zamanda daha birçok karışık konu var.Mesela bazı API'ler içini doldurmak için referans olarak yapı alıyor.Bu yapılardan bazılarını biz CLASS olarak tanımlamamız gerek bazısını değil.Aynı zamanda yapıların bile tanımlanırken bazı şartlara uyması gerek.Bunları hepsini anlatıcam kitapta.Yapının CLR tarafından optimize edilmeden bizim belirlediğimiz düzenda kalması için bazı Atrributelar var bunları kullanmalısın.Aynı zamanda API parametrelerini yönetimli ortamdaki tiplerle eşlemen için MarshalAs işlemleri var.

Sen en iyisi kitap çıkana kadar bekle.Orda hepsini anlatıcam.Bu arad herkez bana kitabı basın evine ver diyor.Ne yapcağımı şaşırdım
Başlık: j
Gönderen: lojikmemo1 - 21 Ağustos 2007, 13:40:00
jabba çok sağ ol ama bu kadar derine inersek ömrümüz sadece win32 olur :D şaka bir yana win32, wmi, com+ ve api aslında bunlar işin püf noktaları biraz zamanım olsa com+ ile fir flört edecem zaten. Ayrıca sen beni dinle bu kitabı basım evine ver o kadar emek verecen bari bir kazanımın olur ama böyle yaparsan blog işi için bir kaç adım geri kalmış olursun. Tabii istersen yazılım dünyasına en iyi hizmeti vermiş olabilirsin bahsettiğin şeyler çok derin herkezin anlaması zor bu yüzden kitabın çok satarmı bilmem ama kaç para olursa olsun ben alırım.
Piyasada öyle kitaplar varki yani seninki bir pırlanta. Hele bir bodur varki bana sor adamcağız pic in ram ındaki bir registere dosya demiş utanmasa yani partition diyecek hele biri var prof . doğan İbrahim adam hex kodunu kitaba basmış ne işe yarayacaksa kitap zaten boyama kitabı gibi gereksiz bir sürü bilgi büyük punto ne ararsan var.
Karar senin ama şunu unutma senin kitabı alacak olan bu işle ilgili olanlardan ibaret farkındaysa 800 den fazla kişi bu konuya girmiş olmasına rağmen sadece ikimiz chat yapar gibi konuşuyoruz ha bir de files katıldı sağolsun.
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 21 Ağustos 2007, 14:46:42
Dostum çok doğru söylüyorsun.O dediğin şahsiyetlerin kitaplarını incelemiştim.Gerçektende saçmalık dolu.Birde bu adamlar profosör olacak.Blog işine gelince kitap çıksa bile biz yine uygulamaları ve kitap reklamını blogdan yaparız hıca.Sonuçta 2 kişide olsa 3 kişi olsa yalnız değilim artık :D
Başlık: t
Gönderen: lojikmemo1 - 21 Ağustos 2007, 14:51:52
tamam dostum sen bilirsin.
İlk adımı atıyorum çok yakında (yarın veya yarından da yakın) pic ile usb yi, en azından hidi burada anlatacam ama derleyicini özel fonksiyonlarını kullanarak yapılanı çünki böyle anlatırsam herhalde herkez yapar yoksa senin yöntemi kullanırsam yine iş iki üç kişilik olur.
Başlık: USB to serial
Gönderen: lojikmemo1 - 21 Ağustos 2007, 17:04:32
kusura bakma bloğu yeni gördüm.
İnşallah yakında bir iki birşey de ben karalarım kusura bakma şu an meşkulum biraz bir de, iki gün sonra bir süreliğine tatil yapacağım ondan sonra kolları sıvarız .
Başlık: USB to serial
Gönderen: ahmet2004 - 21 Ağustos 2007, 21:53:52
Blog'unuzda picproje linkine rastlayamadım.

Projelerde yok.3-5 proje eklesenizde

USB blog'u olduğu meydana çıksa derim.

Sizin blog daha çok VB.net blogu olmuş.Sevgiler.
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 21 Ağustos 2007, 22:55:59
İlk olarak ben ve lojikmemo1 C# programcısı orası USB bloğu olmayacaksa eğer Vb.net değil C# bloğu olur.
İkincisi orası daha çok yeni.Bende başlangıç olarak birşeyler ekledim.Zamanım oldukça USB ile ilgili konular ekleyeceğim.Ayrıca orada USB haricinde de şeyler olabilir.Başlıkta Elektronik ve programlama hakkında herşey yazıyor.Ve konuşman beni birazcık rahatsız etti. :?
Başlık: USB to serial
Gönderen: ahmet2004 - 21 Ağustos 2007, 23:08:59
Rahatsız olmana gerek yokki.Eleştiri benimkisi sadece.

İçin rahat olsun USB projelerine devam et.

Birdaha eleştirmem olur biter hepsi bu.Sevgiler.
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 21 Ağustos 2007, 23:42:44
Şimdi blog'a picprojeyi ekliyorum link olarak :)
Kitabımı çıkardıktan sonra oraya bol bol uygulama koyacağım merak etme.Eleştirin belki bana sert geldi biraz.Sen eleştirine devam et :D
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 25 Ağustos 2007, 15:46:28
bloğa baktım usb proje gibi henüz yoktu. nezaman olur ?
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 25 Ağustos 2007, 17:53:35
Dostum aslında proje çok ama yaptığım uygulamalarda hep o bahsettiğim kendi yazdığım DLL kullanılıyor.Şimdi şu kitap işi bitmeden orası aktif olsun istemiyorum.Bittiği zaman bayağı şeyler koyacağız.Hem bana katılan başka sitelerden arkadaşlarda olacak inşallah.
İlgilendiğin için teşekkürler :D
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 26 Ağustos 2007, 19:50:07
UUSBD(Universal USB Driver)
http://www.otto.to/~kasiwano/download.htm

Galiba Universal USB Driver elde ediliyor. bunlar nedir nerede derlemeliyiz.  anlamak lazım
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 29 Ağustos 2007, 09:54:41
Evet USB için driver kodları ve dll'i var.Fakat buna benzer şeyleri DDK'da bulmak mevcut.DDK'da izokron ve bulk cihazlar için örnek driver kodları var.
Bir arkadaşımın sayesinde bu driver yazma konusunda bayağı fikir sahibi oldum.Yani en azından nerden başlayacağımı anladım.

Bu arada www.usbdevgroup.blogspot.com bloğuna USB ile uğraşmış ve elinde basit yada profosyonel çalışmaları olan arkadaşların çalışmalarını koymak istiyorum.İsteyen arkadaşları buraya yazar yapabilirim.

files USB ilgin için sağol :D
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 29 Ağustos 2007, 10:02:17
DDK bir ara bakmıştım 20-30 CD kadar birşeydi.
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 29 Ağustos 2007, 18:52:20
20-30 CD kadar mı?Başka birşeye bakmış olmayasın.Bendeki diskteki boyutu 312 MB
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 31 Ağustos 2007, 12:37:47
Belki o tarihte disket veriyonu olaiblir. zip halindedir.

bunun içindeki  usb driver projesine ait klasörü zip yapıp iletebilr misin?  Kendi yaptığın şeyi  değilde bunu rica ediyorum biraz uğraşayım.

Veya bu DDK yı nereden indiriz. sadece usb kısmı var mıdır . daha kısadır her halde. varsa mümkünse o kısmını rapide atar mısınız?
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 31 Ağustos 2007, 14:25:41
Dostum sadece USB kısmını alıp uğraşayım diyorsun ama buna imkan yok.Bende senin gibi düşünmüştüm ama bu iş öyle olmuyor.Driver kodlarını anlaman için mutlaka daha temelden başlaman gerekiyor.Bir arkadaşımın ve bir eski hocamın tavsiyelerini dinleyerek bende böyle yapmaya başladım.Bu konu hakkında bilgilerimin pekde yeterli olmadığını görünce temelden başlamaya karar verdim.Bu adımları da bu kişilerin tavsiyelerini karma yaparak sana şöyle yazabilirim;

Intel İşlemcileri ve assembly dili (kısmen biliyorum)
Kesmeler( Biliyorum )
Intel işlemcileri korumalı mod( eksiklerimi gideriyorum) mimarisi
Microsoft Windows Internals (Okuyorum)
Prentice Hall - Modern Operating Systems 2nd ed (Tannenbaum)(Okuyorum)
C. Cant'ın Writing Windows WDM Device Drivers(Daha bulamadım)
Win32 ve API

En alt seviyeden itibaren yazdım hocam.Driver olayını anlaman için kesinlikle bunları bitirmen gerekir.En azından bir nebze birşeyler öğrenmiş olursun.Birde C/C++ bilgin çok iyi olmalı.Yani sana kodları göndereyim DDK'daki ama hiçbir işine yaramaz.

Bu arada ddkXP filan da incelemek lazımmış ama onuda bulamadım.
Bu arada tüm bunları bitirdikten sonra http://www.microsoft.com/whdc kesinlikle incelemesin.Bende inceleyeceğim inşallah...
Başlık: USB to serial
Gönderen: simo - 04 Eylül 2007, 00:54:18
merhaba  ben laptopun usb portundan yapacagım herhangi bir devreyi kontrol etmek istiyorum.xpde bi sorun yasama sansım varmı ve laptobun usb portunda voltaj ile ilgili bi sorun yasarmıyım.yanlıslıkla laptobu haslamak istemiyorum.yani sorunum laptop. ayrıca böyle bir cömertlik gösterdiğiniz için size çok teşekkür ederim.allah razı olsun
Başlık: slm
Gönderen: Jabba - 04 Eylül 2007, 09:57:23
XP'de neden sorun yaşayasın ki??
Laptop'una gelince USB düşük güç gerektirdiğinden ve kısa mesafe oladuğundan Masaüstü için geliştirildi.Rahat rahat devreni yapabilirsin.Tabi önemli bir uyarı.Bu da yapacağın devreye bağlı.Devren herneyse USB portundan 500ma'den fazla akım çekmemeli.

Kolay Gelsin
Başlık: Blog Nakavlt
Gönderen: oldurenkafiye2 - 09 Mayıs 2008, 13:21:46
Blog gocmusmu banamı oyle geliyor
Başlık: USB to serial
Gönderen: muhittin_kaplan - 22 Mayıs 2008, 02:34:22
Evet Blog  yok , İlk Sayfada Verilen dökümanda arızalı
Başlık: USB to serial
Gönderen: lojikmemo1 - 22 Mayıs 2008, 06:00:09
Alıntı yapılan: "muhittin_kaplan"İlk Sayfada Verilen dökümanda arızalı

En çok yaptığımız şey. Sakın yapamamış olmayasın.
Başlık: Yapmamıs olmak
Gönderen: oldurenkafiye2 - 22 Mayıs 2008, 13:22:23
Kusura bakmayın bahsi gecen dokumanı bastan sona okudum :) 4.Bölümde bitiyor yazarla konustum bir sureligine ara verdigini soyledi belki blogda bi gelisme vardır diye hemen hergun google amcaya soruyorum herhangi bir sonuc bulamıyorum yazar arkadassa yazarsa parasıylada satın alacagımı soylemistim bahsi gecen konular islenirse kitapta gercekten bulunmaz bi kaynak olacak yapacagı sey basit aslında kitabı aynı sekilde hazırlasa altas yayıncılıga veya benzeri bir yere verse belkide piyasadaki bircok kitaptan daha iyi satar cunku nerede ise butun kitaplar aynı :) vardıgımız sonuc blog gocmus kitap yarım yarım halde isteyen varsa gonderim
Başlık: USB to serial
Gönderen: cnrszr - 21 Haziran 2008, 23:45:56
arkadaşlar ben hala sınıf kaydedilmemiş hatası almaya devam ediyorum. Bu yüzden proje run moduna bile geçmiyor. Memo yüklediğin son dosyaları da indirdim ama bir fayda etmedi. yardımmmmmmm
Başlık: USB to serial
Gönderen: cnrszr - 21 Haziran 2008, 23:54:03
bu arada öldürenkafiye elindeki notları bizlerle paylaşırsan sevirinim. lojikmemo senden de isteğim kendi yazdığın ocx bileşenin kaynağını burada paylaşırsan benim bilg. den derleyip hem nasıl oluyo da oluyo onu bir öğrenirim, yok bende kalsın dersen sınıfı kaydetmek için bir yol göster  :D
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 22 Haziran 2008, 01:31:49
sınıf kaydedilmemişin kolayı var.  bunu kullanan programını kapat.

ocxi sabit bir yerekoy. atıyorum c:
(sonra ocxin yerini değiştirmemelisin)

başlat >calıştır > cmd

c:

regsvr32.exe senin.ocx

baaşrıyla kaydedildi.. dieycek. tamam deyin. artık buocxi kullanabilirisn. çok geyik bir konudur.  her sorana dede gibi anlatılır.
Başlık: USB to serial
Gönderen: cnrszr - 22 Haziran 2008, 12:57:46
files iyi diyosun da gözüm ben bunu denemedim mi sanki. öyle yalnızca dosya ismini verip de kaydetmekle olmuyor bu işler register da HKEY_LOCAL_MACHINE\.... gibi bir adres lazım .net ile derlendiğinde otomatik olarak framework ün bulabileceği bir adrese kaydediyor. Ben sana aldığım hatayı da göstereyim bakalım yorumun ne olacak merak ediyorum......

http://img385.imageshack.us/my.php?image=yakaland1wq4.jpg
Başlık: Dokuman
Gönderen: oldurenkafiye2 - 25 Haziran 2008, 14:32:20
Usb ile ilgili piyasadaki tek dokuman bu sanırım :) neyse linki veriyorum ama nerede ise hemen hemen butun elektronik ile ilgili sitelerde var bu ise bir an once bi care bulmak lazım yani en azında kaynagı acıklanmıs bir calısma olsa kafa yoracagız ama neyse

Umarım birseyler yapar bizede yardımcı olursun

   http://rapidshare.de/files/39825654/ADIM_ADIM_USB.pdf.html
Başlık: USB to serial
Gönderen: files - 25 Haziran 2008, 16:22:46
USB ile ilgili  bu kadar bilgi istemenizdeki amaç nedir? Okul vaziyetleri mi akademik  durum filan?

Yok eğer USB il eilgili proje yapacağım derseniz  bu bilgilere gerek yok. Üretici firma gerekli demoları filan vermiştir. onlardan yola çıkarak devam edeceksiniz.  
USB to serial çok lazımsa böyle ekstra DLLe de ihtiyacınızda yok.

Picbasicde bile var sürücü de gerekmez. yapın kullanın.

' USB sample program for PIC18F4550 CDC serial port emulation

'  Compilation of this program requires that specific support files be
'  available in the source directory.  You may also need to modify the
'  file USBDESC.ASM so that the proper descriptor files are included. For

endpoind zzt point
Başlık: USB to serial
Gönderen: tirenium - 24 Temmuz 2008, 01:14:47
Mevlüt Hocam,

Pic tarafına sadece hex uzantılı dosya vermişsiniz.

Ben başka bir proje yapmak istiyorum bunun için ayrıca bir pic dahamı kullanmam lazım yada siz burada PIC'e yüklenen programı verbilirmisiniz?

eğer mümkün olursa projemi PBP ile yapıyorum sizde pbp ile yazılmışı varsa paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar
Başlık: USB to serial
Gönderen: lojikmemo1 - 24 Temmuz 2008, 19:58:03
Alıntı yapılan: "tirenium"Mevlüt Hocam,

Pic tarafına sadece hex uzantılı dosya vermişsiniz.

Ben başka bir proje yapmak istiyorum bunun için ayrıca bir pic dahamı kullanmam lazım yada siz burada PIC'e yüklenen programı verbilirmisiniz?

eğer mümkün olursa projemi PBP ile yapıyorum sizde pbp ile yazılmışı varsa paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar
merhaba
Pic e yüklenen programdan kastın kaynak kodları ise c ile yazdım yakında düzenleyip verebilirim zaten çok basit pc tarafı biraz karışık.
PBp kullanmıyorum ama mantığını anladıktan sonra dil farketmez.
Başlık: USB to serial
Gönderen: oldurenkafiye2 - 03 Ağustos 2008, 01:42:29
C kodlarını ve projeni yayınlarsan bende memnun olurum daha oncede bahsetmistim benim maksadım cok buyuk projeler değil PBP nun EasyHID olayını kullanabilsem o bile yeterli cunku bu usb isinden acıkcası gözüm korktu  :D
Başlık: USB to serial
Gönderen: Emirhan1 - 12 Ekim 2008, 10:15:50
ft232 ile yapılmış tümleşik devre     adı  LSC232F    kullanımı kolay
usb den   rs232 ye çevirici   veya  rs232 den   usb  ye çevirici
ben denedim   devreyi yapıp  bilgisayara takıyorsunuz  sürücüsünü yükleyince
comport  com3 , com4 , com5  gibi isimler alıyor  usb portu com olarak tanıyor
herkese kolaygelsin




 
www.senacip.com   LSC232F (http://www.senachip.com/lcs232f.php)


(http://www.senachip.com/images/lsc232f1.jpg)
Başlık: USB to serial
Gönderen: lojikmemo1 - 14 Ekim 2008, 19:37:48
Alıntı yapılan: "Emirhan1"ft232 ile yapılmış tümleşik devre     adı  LSC232F    kullanımı kolay
usb den   rs232 ye çevirici   veya  rs232 den   usb  ye çevirici
ben denedim   devreyi yapıp  bilgisayara takıyorsunuz  sürücüsünü yükleyince
comport  com3 , com4 , com5  gibi isimler alıyor  usb portu com olarak tanıyor
herkese kolaygelsin




 
www.senacip.com   LSC232F


(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)

Ben de zaten bu entegreye gerek yok biz de yapabiliriz diye bu projeyi yapmıştım.
şimdi başa mı döndük?  :)