Merhaba arkadaşlar. Fatih beyin yardımları ile sipariş ettiğimiz MSP430 Launchpad'im Dün geldi. Bugün biraz kurcalama imkanım oldu. :) Kite biraz gözattığımda yeni başlayanlar için çok iyi tasarlanmış olduğunu gördüm. Kitle birlikte gelen kitapçıkta iki adet derleyici önerilmiş. IAR ve Code composer studio. Ben ikisinide indirdim. Şimdilik bilgisayarımda IAR kurulu onu kullanmaya çalışıyorum. Açıkçası ccs hiç bilmediğim için bu kitle birlikte ccs öğrenmeyi hedefliyorum.
Aklıma takılan soru şu. Acaba hangi derleyici iyi. Kullanım kolaylığı açısından hangisi iyidir. Birbirlerine göre artıları ve eksileri nelerdir.
Burda bir kelam edilmiş
http://www.fatihinanc.com/msp430_dersleri/iar-kullanimi-ve-ilk-msp430-uygulamamiz/
http://www.mcu-turkey.com/?p=852
Teşekkür ederim aykut abi.
Bunlara dün baktım. Birazdaha ayrıntılı bilgi arıyorum. Sadece Fatih bey bir yazısında IAR'ın daha profosyonel olduğunu söylemiş. Ben şimdilik onu kullanıyorum. :) Hatta ilk uygulamamı bile yaptım. CCS çok hoşuma gitmeye başladı. Debug özelliğide gerçekten çok güzel. Tek tuşla işlemciye kod yükleniyor. :)
CCS C ile (PIC C)
Code Compser Studio birbirine karışmasın (Eclipse Tabanlı Derleyici)
Aslında IAR ın görünüşü Code Composer Studio ya göre biraz daha kötü olabilir ama kod optimizasyonu açısından IAR gerçekten çok başarılı bir derleyici.
Ben, göze hoş gelen bir arayüz arayışında olmadığım için IAR ile gayet güzel geçiniyorum şimdilik. Öğrenmek ise çok da zor olmadı.
Texas Instruments hem kendi derleyicisi olduğu için hem de ücretsiz sürümü 16kb olduğu için Code Composer Studio yu biraz daha ön planda tutuyor. Ama TI e2e forumlarında profesyoneller hep IAR kullanıyor ve öneriyor. Zaten IAR'ın ücretsiz sürümü 4kb olduğu'ndan LaunchPad'ler için tam sürüm ücretsiz bir derleyiciniz oluyor. Ben de hala 4kb lık ücretsiz sürümü kullanıyorum.
Anladım hocam.Bende şimdilik IAR kullanıyorum. :) Şimdilik sadece Üzerindeki iki adet ledi yakıp söndürebildim. Flaşör yaptırdım. Ufaktan ufaktan uğraşıyorum :D