Arkadaşlar ben ileri pic uygulamalarını yapacak derecede pic programlma dili öğrenmek istiyorum hangisini tavsiye edersiniz?neden?
Ileri derecedeki PIC uygulamalarını hangi PIC serisi ile yapacaksınız ?
PIC24, dsPIC33 filan mı ?
Alıntı yapılan: samurayziya - 19 Kasım 2011, 18:41:01
Arkadaşlar ben ileri pic uygulamalarını yapacak derecede pic programlma dili öğrenmek istiyorum hangisini tavsiye edersiniz?neden?
Aşağıdaki derleyici işini görebilir...
HI-TECH C® Compilers supporting Microchip
PIC10/12/16 MCUs
PIC18 MCUs
PIC32 MCUs
dsPIC3x/PIC24 MCUs
Bu sorunun cevabı senin amacına göre değişir. Her derleyicinin kendine göre üstünlükleri ve zayıflıkları var. Microchipin kendi derleyicilerini veya ANSI C olan bir derleyici secersen kod taşınabilirliği ve bir çok şeyden yararlanabilirsin. Bugüne kadar farklı derleyiciler kullandım. MikroC öğrenmesi en kolay derleyici, içine bir sürü kütüphanede var. Ama kütüphaneleri kapalı, ayrıca ansic olmadığından birkaç kod yapısında saçmaladığınıda gördüm. CCSC de fena değil. Profesyonel program yazanlarıda tanıyorum, kütüphanelerininde açık olması avantaj. En son PIC16 serisi için hitech kullanmaya karar verdim. pic ile istediği herşeyi yapabilmemi sağlıyor. ANSIC olmasını avantaj. Tabi diğer derleyiciler kadar kolay değil, içinde pic için kütüphane yok, bir çok fonksiyonu kendiniz yazmanız gerekiyor. Kütüphaneleri kendiniz yazarsnız hakimiyetiniz daha fazla oluyor. PIC18 ve diğerleri için microchipin derleyicilerini tavsiye ederim.
Picproje.org Elektronik Sitesi »
DERLEYİCİLER »
Diğer Derleyiciler »
JAL »
En Kapsamlı Pic Derleyicisi Hangisi?
hemde alt kategori özel bir çaba ister :D
Aslında ben CCS C öğrenmeye kara verdim.Kitapta aldım ama sonra öğrendim ki bu derleyici ücretli.Fiyatıda fena değil.Pic 16 ailesini robot uygulamaları için kullanacam.Ücretsiz derleyici kullanmak istiyorum.Pic Basic Pro ücretsiz mi?Micro studio programı?
Merhaba öncelikle belirtmek isterim ki profosyönel bir programcı değilim ama bu güne kadar asm,jal,pic basic ,proton basic, CCs C , mikro basic ve mikro C gibi diller ile epeyce çaba harcadım ama en vaz geçilmezim halen PROTON BASİC ve bundan sonra da mikro C ama proton basic hem kolay öğrenilebilen bir dil hem esnek hem de C dilleri gibi fonksiyonel bir yapıya sahip değil yani program kurarken fonksiyon olarak yazmanıza gerek kalmıyor ha bazı dez avantajları da yok değil ama bunda olan dez avantajlar her birisinde var....
Mikro C ise çok kapsamlı bir o kadar da esnek fakat bütün C dilleri gibi fonksiyonel çalışır ama kütüphaneleri on numaranın da üstünde diyebilirim...Öğrenilmesi konusuna gelince aslında göz korkutucak kadar zor da değil sadece az bişiy fonksiyon yapısı istiyor help konusuna da bakınca bence o da bir nevi kolaylaşıyor...
Tavsiyem ise bu ikisi yani PROTON BASİC ve MİKRO C Fiyatlandırılmasına bakarsak her birinin fiyatı diğerine göre az değil elbette Ama bir çoğumuzun yaptığı bir işlemdir ki kimse para verip alma tarafına gitmiyor büyük firmalar resmi kurumlar gibi ya amatör uğraşılar yapar yada firma değildir denetim için gelen giden olmadığından lisans alma gereği duyulmuyor Bir çok sitede de crack ları mevcut Tavsiye edilecek bir durum değil ama yinede bilinen bişiy var ;)
Böylelikle Başlık yeniden görünür olur.
Hortlar kelimesini kullanmak istemedim.
Hocam yanıtı verdikten sonra tarihine baktım bu yüzden özür dilerim :))