Picproje Elektronik Sitesi

ENDÜSTRiYEL OTOMASYON => Endüstriyel Elektronik => Konuyu başlatan: salim ALTIN - 08 Temmuz 2004, 19:22:27

Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 08 Temmuz 2004, 19:22:27
Merhaba.
Arkadaşlar teknoloji hızlı gelişiyor ve biz neyi nerde yapabiliriz diye düşünürken atı değil ama bilgiyi alan üsküdarı geçiyor. Aşağıdaki linklere bakmanızı özellikle tavsiye ederim. Ben elektronikçiyim işim olmaz demeyin. En fazla da elektronikçilere lazım diye düşünüyorum.Bakın bakalım 3 eksen kontrolle adamlar neler yapıyor. Aslında inject printeri bile bu hale dönüştürmek mümkün.!

http://www.turkcadcam.net/rapor/otoinsa/turkiye.html#TR-articles

http://www.turkcadcam.net/rapor/otoinsa/silikon-kaliplama.html

http://atlas.cc.itu.edu.tr/~yagmur/makale/mak3/mak3.html

http://www.aytasarim.com/

http://www.turkcadcam.net/rapor/otoinsa/tek-ana.html

http://www.sika-tooling.de/an/an_24.cfm?h4=2
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 13 Temmuz 2004, 18:57:37
merhaba.
Sanırım bu işin elektronikçiye neler kazandıracağını herkez anlamıştır. ( en azından 38 kişi  :D )
Yaptırmak istediğniz bir plastik  kutu veya parçayı yada yanlız bir tane lazım olan herhangi plastik parçayı resmini veya orjinalini fason prototip üreten bir firmaya götürün. adamlar onu çizip size orjinaline uygun olarak imal edip veriyorlar. bu iş çok hızlı oluyor. Ben yaptırdım. Biraz tesviye ile yani ince zımpara ile yüzeyi temizleyip boyattık. Hatta fuarda da sergiledik. Çok orijinal ürünler yapabilirsiniz.
Aynı parçadan birçok yapmak için yaptırdığınız parçadan silikon ile kalıp yaptırır sınız. Sonra sika nın çift komponentli malzemeleri var. Bunların boyalarıda var. istediğiniz renk ve  kalitede parça üretebilirsiniz.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: z - 14 Temmuz 2004, 00:16:27
bu sikanin malzemeleri kac para ve kac cm^3 nesne yapmaya yetiyor
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 14 Temmuz 2004, 14:08:29
Malzeme sıvı olduğundan litre ile satılıyor. Yapacağın şeyin hacmine göre hesaplamalısın. Senin tasarımının boyutu ile ilgili bir litreden kaç adet çıkacaği. Yada yoğunlugu aynı ise gramajı ilede bulabilirsin miktarı. Fiyatları ise çok pahalı değil. Silikon dan ucuz. silikon un kilosu 30 euro civarında.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: mmengi - 14 Temmuz 2004, 23:13:19
salim usta bu yaptırdığın prototip kutuya ne kadar para verdin çok uçuk bir rakam değildir sanırım.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 15 Temmuz 2004, 21:32:57
200- 300 milyon lira kadar. ama bu bana  kalıpçılar ile bile pazarlık şansı verdi. Sonuçta daha fazlası ile geri dönüyor.
Başlık: kutululamada sorunum var yardımcı olurmusunuz
Gönderen: elektroombank - 18 Ekim 2005, 10:53:46
kutululamada sorunum var yardımcı olurmusunuz?
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: hunter - 19 Ekim 2005, 16:35:08
silikonu(RTV2) denedim uygulaması oldukça kolay ana akışkan silikon ve katalizörden oluşuyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli şey; döküldüğünde oluşan hava kabarcıkları bunları onlemek için vakum ortamına alıyorsunuz...Bende vakum ortamı olmadığı için titreşimle(motorun ucuna bağlı dengesiz ağırlık ile) bu kabarcıkları çıkarmayı denedim parcanın altında kalan kısmındaki kabarcıklar çıkamadı ve alt kısmı gözenekli kaldı belki cevirerek giderilebilir ama vakum odası ideal...
kalıp oluştu ama içine dökcek malzemeyi nerden bulabilirim bilmiyorum..



Salim Bey belki bu konuda yardımcı olabilir bu sikayı nerden bulabilirim...
Selamlar.
silikon alımı için http://www.ematesisat.com.tr/rtv/blok.html
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 20 Ekim 2005, 08:40:34
Alıntı yapılan: "hunter"kabarcıkları çıkarmayı denedim parcanın altında kalan kısmındaki kabarcıklar çıkamadı ve alt kısmı gözenekli kaldı belki
Salim Bey belki bu konuda yardımcı olabilir bu sikayı nerden bulabilirim...
Selamlar.

merhaba.
@hunter öncelikle hava kabarcığı konusunda tavsiyem şu:
buzdolabi kompresörü ile vakum oluşturmanız mümkün ama bu vakumu parçayı dökeceğiniz yerde oluşturmak illa da gerekli değil. karışımı yaparken hava kabarcığı oluşuyor ya. karışım kutusu içinde vakum yapın. zaten biliyorsunuz çok uzun sürede donuyor. siz vakum u karışım kutusuna uygularsanız hiç kabarcık kalmaz ondan sonra ki durum için de malzemenizi altında hava boşluğu kalmayacak şekilde koyun sonra silikonu malzeme üzerine dökmeyin. kenara dökün katmanlı değil su gibi hızlı bir şekilde.oradan yayılsın malzeme üzerine. böyle daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Dier konudaki sorunuza cevap kolay değil. Burada ümraniyede bir firma vardı. ben onlardan alıyordum. ama bir problemler olmuş galiba onlar bırakmışlar bu işi. internetten siz bir bakın. şu sırada bende bilemiyorum.  Bresin G27 ve G28 ile G55 vardı bende miktarlı almıştım.
cibagagy diye bir isimden bahsettiler kadosanda diye ama bulamadım.
Polyester işinizi görmezmi.?
polyester veya onun türevleri var. jelkot mesela. bunların çeşitli renklerde boyaları da var. hem çok da ekonomik olabilir 55ytl 18 kilosu. siz neredesiniz il ve semt olarak.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: hunter - 20 Ekim 2005, 10:19:23
Doğru, karışımı yaparken de vakumlamak gerekir. aslında Vakumlamak GEREKİR. Buzdolabımotoru ile nekadar vakum elde edilir fikriniz var mı?
yoksa doktugunuz silikon un içindeki hava kabarcıkları yavaş yavaş yukselip parca altında toplanıyorlar ust kısmı sorun değil..Ben polyester konusunda bir yatçıya danıştım bana bir karışım hazırladı toz cam elyaf ile...doktukten sonra parcayı çıkardım  çok az zorlamada bisküvi gibi dağılıyor..bunun ozel malzemeleri var isterseniz elastik isterseniz ısıya dayanıklı isterseniz sert vs..ama nerden bulunur bilemiyorum. Çok güzel bir konu. bir kalıptan 20 30 50 ye kadar parca alabildiğinizi söylüyorlar.
İzmirdeyim.. ama nerde varsa oradan almak sorun  olmaz.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 21 Ekim 2005, 09:00:34
Merhaba.
Size verdikleri polyester ile kalsit olabilir yoksa kırılmaz öyle kolayca. Cam elyaf ile ise hiç kırılmaz. elle yani. Cam elyafın kumaş şeklinde olanları var. hatta yat yapımı için muntazam ve çok ince kumaş şekli var. Bir defa polyester emdimi çok sağlam olur. tabi en az 2 kat yapmakta fayda var.
Elektrik izalatörleri yapanların kullandıkları bir malzeme var. ÇBS veya DYO yapıyor sanırım. Birde otomobillerin alt kısımlarını izale etmek için kullanılan çift komponentli epoksi malzeme var. sıvı. iki komponenti kariştırıp kalıba dökebilirsiniz. oto boyacılarında var.IC gibi bir isim diye hatırlıyorum.
Sika nın sitesinden baktınızmı.?
Ayrıca silikonun çeşitleri var. Fırçayla bile sürülebilenler var. Hatta çeşitli karışım ile zamak dökümü yapılabilenler var. Bunları kalıp alıp kaynayan suda pişiriyorsunuz. filan filan....... Çok detaylı konular. ben yoruldum artık... Benim daha önceki mesajlarımda bu konuda da bir sürü link ve bilgi vermiştim. Onlara bir göz atın. Firma isimleri filan olması lazım...
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: hunter - 21 Ekim 2005, 09:44:35
yok yoruldum demeyin :)  ben bakıyorum malzemeyi bulduğumda herkesle paylaşırım..sonuçta bu konuda yapılacaklar elde edilecek know-how döviz çıktısını önler...
Neyse, silikonu daha tasarruflu kullanmak isteyenler şunu yapabilir parca diktortgen şeklinde değilse köpükten(sarı mavi pembe renkli olan sıkı yapılı) bir dış parça kesebilir sonuşta silikon parcayı 2-2.5cm dıştan sarsa yeterli..fazladan silikon kullanmamış olurlar..yukarıda verdiğim linkteki silikonun tekrar kullanılabilir olduğunu söylemişlerdi.telefonla gereken ayrıntıyı isteyen öğrenebilir.
Ama çok ilginç bu konu diyalog oldu.Diğerlerinin çok ilgi göstermesini beklerdim.
Selamlar.

Herşey burada ayrıntılı birşekilde anlatılmış

http://www.sonmez.net/projects/vacuumcasting.asp
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: z - 21 Ekim 2005, 11:17:18
Linkteki silikon malzeme, silikon tabancasi ile siktigimiz silikona cok benziyor sadece cok akiskan gorunuyor.

Silikon tabancasinda kullanilan kocaman tupler ucuz sayilir. Bunu cozup akiskan hale getirecek ucuz bir kimyasal varmi?
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 22 Ekim 2005, 09:03:55
Alıntı yapılan: "hunter"yok yoruldum demeyin :)  ben bakıyorum malzemeyi bulduğumda herkesle paylaşırım..sonuçta bu konuda yapılacaklar elde edilecek know-how döviz çıktısını önler...
telefonla gereken ayrıntıyı isteyen öğrenebilir.
Ama çok ilginç bu konu diyalog oldu.Diğerlerinin çok ilgi göstermesini beklerdim.
Selamlar.

Herşey burada ayrıntılı birşekilde anlatılmış

http://www.sonmez.net/projects/vacuumcasting.asp

Sayın @hunter,
Ben bu konu ile 5 yıl önce ilgilenmeye başladım. Bu başlığın tarihine ve sizin ihtiyaç duyduğunuz tarihe bakarsanız pek çok kişi için ilgi çekmediği doğrudur. Tabiki siz bir amaç ve hedef için uğraşmaktasınız ve elde ettiğiniz bilgi, deneyim vede fayda sizi fazlasıyla heyecanlandırıyor. Fakat ihtiyaç sahibi bir çok kişinin daha konunun farkında bile olmadığı gerçeği sizi rahatsız etmesin.
Herşey birbirine benzer derler.
Ben balık tutmayı severim. İstanbul bogazında geçen hafta balığa çıktık. Sarıyer büyükdere önünde yüztane tekne var nerede ise.Küçüklü büyüklü. Lüfer tutmak için bekliyorlar.sabahtan akşama kadar 2 tane tutan şanslı hissediyor kendini. Ben yanlarından geçip bana 1 saatlik mesafede boğaz çıkışına gittim. 2 kişi 2 saat içinde 260 tane çinekop yakaladık. Sonra döndük geriye. Lüfer bekliyenler hala orada idi. hala bekliyorlardı. Soranlara da söyledik boğaz ağzında kaynıyor diye. Oltasını sallarken -vay be birazda bize atsana ...   dedi...
Ertesi gün tekrar gittik. Yine lüferciler aynı yerde idi. Yine yanlarından geçtik, tanıdıklara selam ettik. yine doldurduk ve yeter deyip döndük....
Hayat bu. Bu işte çok çinekop var. Sen tam yerindesin. Oltayı sallamaya devam et.
Başarılar dilerim.
http://atlas.cc.itu.edu.tr/~ensicia/designophy/elkitabi/prototip01.php
http://atlas.cc.itu.edu.tr/~ensicia/designophy/elkitabi/model0201.php
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: hunter - 24 Ekim 2005, 10:25:02
@bunalmis
RTV silikon ile tüplerdeki aynı değil..BU kalıpçılık için kullanılan bir tür. üstelik bazılaqrı bunu 200derecede pişirip daha sağlam bir hale getiriyorlar(süre 1-2 saat spektlerine bakmak lazım)
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: z - 24 Ekim 2005, 11:05:23
Farklı oldukları zaten anlaşılıyorda acaba tüp silikonu yokluk şartlarında yada ekonomi açısından kullanmaya izin verecek bir  çözücüyle kullanabilirmiyiz diye sordum.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: aster - 24 Ekim 2005, 15:39:44
Selam, konuyu izliyorum vakum konusunda sorun çekiyorsanız ki bir ara hunter bahsetmiş mevzu asılı kalmış,
ekovat evet çıkma bir ekovat işinizi görür, ben ekovatla vakum sistemini erimiş metalin içindeki gazı almada kullanıyorum, toplam maliyeti 50 YTL felan -760 torr'u 5-10 sn de görebiliyorum hacim 30 cm çapındaki bir fanustan ibaret, işinizi görecekse detaylı resimleriyle anlatabilirim
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: Veli B. - 24 Ekim 2005, 15:58:15
Makbule geçer ustam :D
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: aster - 25 Ekim 2005, 00:02:01
tamam hazırlık yapıyorum,
tekrar aklıma geldi kullanılan nesnenin içini vakum etmek için ekovat yeterli gelmezse ki gelmesi lazım daha ucuz bir zımbırtı yok çünkü (bu arada ekovat 2 silindirli yağ içinde çalışan bir asenkron motordur+pompadır hem emme yapar hemde üfleme yapar)
gene ekovatı kullanarak başka bir büyük tank diyelim tüpün havasını boşaltın ama bir ucu olsun buraya bir valf takalım içi boşalmış tüpü vakum yapacağımız nesnenin bulunduğu ortamda açarsak o ortamdaki havayı hemen boşaltacaktır emecektir
böyle bir sistemi kendinize lehim sökmede vakum sistemi olarak kullanabilirsiniz pratik ucuz bir yöntemdir

bu son anlattığım içi boşaltılmış tüp olayını kalıpla baskı işlerinde kullanıyorum daha doğrusu havası alınmış ortamda enjeksiyon
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: hunter - 28 Ekim 2005, 16:36:04
Biri el tipi vakum aleti ile bunu yapabildiğinden bahsetmiş.. resmini görmüştüm ancak nerede hatırlayamıyorum..

ancak 50ytl lik çözüm gayet iyi..
Selamlar.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: z - 28 Ekim 2005, 16:39:58
Onemli olan ulasilmak istenen basinc degeri.

Yoksa muslukdan akan suyla da vakum yapabilirsiniz. Elektrik supurgesiyle de.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: CaFFeiNe - 09 Aralık 2005, 22:05:28
(http://img350.imageshack.us/img350/2195/mvc891f6ql.th.jpg) (http://img350.imageshack.us/my.php?image=mvc891f6ql.jpg) (http://img351.imageshack.us/img351/8628/mvc892f2gm.th.jpg) (http://img351.imageshack.us/my.php?image=mvc892f2gm.jpg) (http://img351.imageshack.us/img351/586/mvc893f2cd.th.jpg) (http://img351.imageshack.us/my.php?image=mvc893f2cd.jpg)

arkadaşlar şekildeki gibi bir malzemeyi nerede yaptırabilirim 15-20 adet lazım malzeme silikon gibi yumuşak bir lastik bir kızağın üzerine kaplama olarak takılıyor ve sürtünmeye maruz kalıyor esnek bir malzeme anlayacağınız bildiğiniz firma isimleri varsa yazabilirmisiniz teşekkürler
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 10 Aralık 2005, 19:13:31
merhaba
@caffeine fotoğraflardan birşey anlayabilmek pek mümkün olmuyor. istediğin şeyi tam olarak tarif edebilirmisin.
Benim anladığım şu;
Bazı anahtarlıklarda veya isim plakaları üzerinde bombeli bir şekilde duran şeffaf , tırnak ile çizildiğinde hafif yumuşak olarak algılanan fakat tırnak izinin bir süre sonra kaybolduğu plastikimsi malzeme. Kırtasiyelerde satılan spor kulup armaları, türk bayrağı filan gibi küçük malzemelerin üzerlerinde de vardır. Şeffaf ve döküm yöntemi ile imal edilir.
siemens  ve bosch klimaların marka yazıları üzerinde vardır.

Bu işleri serigraficim yapıyor. Red line. topkapıda. Ümit kızılırmak. Ayrıca Modül promosyon isimli bir firma var bak internetten. o büyük firmalara yapar bu tip işleri miktarlı olarak.istediğin miktar küçük kalır.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: CaFFeiNe - 10 Aralık 2005, 21:07:27
salim abi
anahtarlık üzerinde olan şeffaf lastiklere benziyor ayrıca bazı açma kapama anahtarlarının üzerinde içine su,toz vs girmesin diye esnek şeffaf malzeme vardırya onada benziyor kalınlığı 0.6-0.8 gibi aşağı yukarı
ve resimlerdende görebileceğiniz gibi kalıp yaptırmak gerekiyor sanırım boyu yaklaşık 60-70cm
malzemesi önemli işte biraz dayanıklı bir malzeme silikonmudur nedir tam bilmiyorum fakat bunu bir makinada kullanıyoruz ve makinayı üreten yer kapandığı için (amerikada bir firma) onlardanda tedarik edemiyoruz bu malzeme yürüyen bir trigger kayışın üzerine 2-3bar basınçla basıyor dikkat ettiyseniz içerisi boş işte bu boş kısımda sünger var ve basınçla kayışın üzerine basınca kayış ile malzeme arasında kalan kumaş parçası kayışın dönmesi ile hareket ediyor (tabiki bu malzeme kayışa direk temas etmiyor temas yüzeyine 3M marka silikon bant yapıştırıyoruz) bizim için esas önemli nokta malzemenin esnek ve sağlam olması
şimdi malesef daha iyi tanımlayabilmek için absürd bir örnek vereceğim çok özür dilerim  :( malzeme durex,ok gibi bilinen nesnelerin materyalinin biraz sert hali gibi
tekrar özür dilerim
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: salim ALTIN - 11 Aralık 2005, 18:06:43
Merhaba.
Sanırım benim anlatmak istediğim malzeme senin ihtiyacını karşılar. Fakat anlıyorum ki düz yüzey üzerine yapışan bir malzeme değil. Kesitinin resmini çizebilirsen iyi olurdu. mutlaka çözüm vardır. ama kolaylık bakımından anlamak için resim önemli. verdiğin fotoğraflar tam olarak anlatmıyor.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: z - 06 Nisan 2006, 17:35:11
(http://www.sonmez.net/work/vacuumcasting/vacuumcasting_clip_image020.jpg)

Resimlerle hızlı kalıplama ve prototip üretimi (Tıklayın) (http://www.sonmez.net/work/vacuumcasting/index.php)
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: erhanmete - 07 Nisan 2006, 09:24:36
merhaba yukardaki linki tıkladığımda türkçe karakterler çıkmıyor yerlerine anlamsız şeyler çıkıyor.bunu nasıl düzeltebilirim.
teşekkürler.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: z - 07 Nisan 2006, 13:15:36
Kullandigin programda (explorer vs) view menude encoding' e gel.

orada sira ile utf8, win 1254 vs dene. Birinden biri duzeltir. orda Turkce icin 5-6 secenek var.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: erhanmete - 08 Nisan 2006, 09:56:58
sağol hocam.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: aster - 08 Nisan 2006, 11:12:26
Kendiniz uğraşmayıp yaptırmak isterseniz
http://www.metaldunyasi.com/tr/haber.asp?id=82&haber=endhab

yok illa öpecem diyorsanız izleyin
http://prototip.infotron.com.tr/videolar.php
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: erhanmete - 10 Nisan 2006, 09:32:26
videoları inceledim ve cad çizimlerinden model yaptıracağım yerleride tespit ettim(fiyatları çok uygun değil ama neyse).fakat asıl ham maddenin malzemesi hakkında bir bilgiye ulaşamadım.tamam abs veya polycarbonat  yapamıyoruz ama hammaddemiz ne olacak.kırk tane kadar sürekli baskı aldığım kalıbım var.kimisinden yılda 10000 tane alıyorum kimisinden 100 tane.en azından 100 tane baskı alınacakları kendi bünyemde hallederim diye düşünüyorum.birde proje onaylanacağı zaman kutusuyla sunulursa daha etkili olur diye düşünüyorum.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: hunter - 10 Nisan 2006, 17:33:29
kalıp içine dökülen malzeme ve bunun temin edieleceği yer ile ilgili bilgisi olan var mı?
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: z - 10 Nisan 2006, 17:43:55
Hizli prototip imalatinda amac,  gercegine cok benzer bir urunu bir an once ele almaktir.

Bu nedenle elde ettiginiz urun asil uretilecek urunun pek cok ozelligini sagla-maz. (mayabilir)

Bunlarin en onemlisi  dayanim ve saglamliktir.

Dolayisiyla  klasik yontemlerle uretime devam etmeniz gerekebilir.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: erhanmete - 11 Nisan 2006, 08:55:19
aslında numune çalışırken de işime yarayabilir.model üreten yerlerdende numune alabiliyorum ama onda kullanılan malzemeden dolayı aynı havayı vermiyor üstelik çok kırılgan.
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: blacksea34 - 26 Haziran 2006, 13:58:05
selamlar
kaliplayacaginiz malzemeyi iyice inceleyin. dokumu nereden yapacagınızı,
gerekli noktalara brakacagınız hava tahlıyelerının yelerını tespıt edın.
eger elinizdeki parcada delik varsa deligin bir tarafini bant ıle kapatın
dokum yapacagınız kabı parcanın buyuklugune ve durus seklıne gore hesaplayıp mdf den yaptırabılırsınız.

en onemlısı:sılıkonun sertlestırıcısını cok ıyı bır sekılde karıstırdıktan sonra
vakum ortamında ıcındekı kabarcılar cıkana kadar bekletmelısınız.
gereklı vakum gucu ve zamanıda cok onemlı geregınden fazla vakum yaparsanız sılıkonun ıcındekı bazı madelerı ayırmıs olursunuz.
havası alındıktan sonra dokulen sılıkon ne kalıbın altında nede ustunde hıc bır kabarcık brakmaz.
modelinizin tesviyesine ozen gosterin zira yaptıgınız zımpranın izlerini bile aynen kaliplamis olursunuz.

sılıkon kalıbın ıcıne poliuretan,polyester,epoxi dokebılırsınız.
polyester son derece kırılgandır.
poliuretan ve epoxi son derece saglam dokum malzemeleridir
Başlık: hızlı prototipleme ve kalıp teknolojileri.
Gönderen: hunter - 27 Haziran 2006, 14:11:12
Alıntı yapılan: "blacksea34"selamlar


sılıkon kalıbın ıcıne poliuretan,polyester,epoxi dokebılırsınız.
polyester son derece kırılgandır.
poliuretan ve epoxi son derece saglam dokum malzemeleridir

Bu poliuretan ve epoxy malzemeyi nereden temin edebiliriz adres telefon verebilirmisiniz?
Selamlar.