herkese merhaba
stm32f4 kullarak 2mb seri eeproma verileri kaydediyorum. verilerden raporlama yapmam gerekiyor bunu için raporlamaları sd karta yapıyorum fakat ben hem sd kart hemde eeprom kullanmak yerine daha büyük kapasiteli nand flas kullanarak verileri ve raporları burada kaydetmek istiyorum.. Daha once harici flash kullanmadım ama sanırım eeprom tarzı yapısı var ? size sorum; Flash daki verilere cok hızlı sekilde ulasarak islem yapmam gereyiyor yani kıscası bir veri tabanı kullanmam gerektigine kanaat getirdim bunun için nasıl bir yapı kullanabilirim yada hazır kütüphaneler varmı bu iş için..? sizler bu sekilde buyuk veriler arasından istenen bilgileri nasıl ayıklayıp alıyorsunuz yardımcı olabilirmisniz?
teşekkür ederim..
Hocam, eger es zamanli erisim (concurrent access), farkli alanlara ait karmasik sorgular, islemi geri alma (roll back) gibi seylere ihtiyaciniz yoksa, veritabani sistemi yerine indekslenmis dosya (indexed file) kullanarak hizli erisim saglayabilirsiniz bence..
cevabiniz için teşekkür ederim hocam
indexlenmiş dosyalardan kastınız nedir ? yani bir bilgiye ulaşmak için önce index bilgilerinin oldugu bir dosyadan istenilen bilginin adresini ögrenip direk o adreslerde bilgileri aramak gibi bi seymidir?
Hocam bir cok yontem olmakla birlikte, tek anahtar alana gore indekslenmis basit bir yapi su sekilde..
(http://toolboxes.kal.com.au/Certificate4_DB_Toolbox/Certificate4_DB_Toolbox/content/physical/images/indexed_file.gif)
1 indeks dosyaniz, 1 de veri dosyaniz oluyor. indeks dosyanizdaki verilernizi sirali tutuyorsunuz ve ayirt edici ozellik olmasi avantaj. Bu dosyada bulunan kayitlar, sabit uzunluklu kayitlar oldugu icin, ornegin 250 numarali kaydi almak istediginiz zaman, direk dosyanin baslangicindan, 250*boyut kadar ilerleyip ordaki degeri okuyorusunuz. O deger ise kaydin asil dosyadaki yerini gosteriyor.
2 alana gore indeks olusturdugunuzu varsayarsak, ornegin birisi yas, digeri boy olsun.. 25-30 yas arasi 170-180 boya sahip kisilerin kayitlarina hizlica ulasabilirsiniz. Bunun yapisi biraz daha fakli.. K-D tree kullanilabilir.
(http://derdoc.info/portfolio/NMSU/CS579/site/kdt.gif)
Veri tabani programlari da index'leme yapiyor. Sizin sorgularinizin turune gore bir yontem secmeniz lazim. Her yontemin farkli islemler icin farkli calisma zamanlari var. Ornegin ekleme, cikarma, nokta sorgu, aralik sorgusu gibi..
anladım hocam bende buna benzer bir yapı kurgulamıstım.. İstedigim verilerin ayırt ettigim özelligini flash ın ilk blok yada sayfalarında duzenli olarak kaydederek tabi bunlarla birlikte asıl verilerin adres bilgilerini de(block, page, plane) kaydederek, sadece istedigim veriyi ilk sayflarda arayıp adres bilgilerini alıp bu adreslerde kayıtlı olan bilgileri okuma seklinde idi. verdiginiz bilgileri arastıracagım teşekkür ederim