Picproje Elektronik Sitesi

ENDÜSTRiYEL OTOMASYON => Kontrol Teorisi - Matematiği => Konuyu başlatan: CoşkuN - 01 Ekim 2005, 11:07:04

Başlık: Kontrol Teorisinin Matematik Altyapısı
Gönderen: CoşkuN - 01 Ekim 2005, 11:07:04
Ee madem bölümümüz kontrol teorisi,öncelikle kontrol teorisinin matematik altyapısında neler var onları bir sıralayalım.Malzeme olmadan yemek yapılmıyor.
Kontrol teorisinin matematik altyapısı:
- Lineer Cebir:Matris işlemleri,vektörler,uzaylar
- Diferansiyel Denklemler:Fiziksel olayları modellemimizi sağlayan ve içerisinde türev olan denklemler
- Kompleks Değişkenler teorisi - Transfer fonkiyonlarında kullandığımız kompleks değişkenli fonksiyonlar,bunların üzerindeki işlemler
-Laplace Dönüşümü - Zaman domeni ve Frekans domeni arasında geçiş yapmamızı,integral türev gibi işlemleri çarpma,bölme gibi basit işlemlere dönüştüren o güzel yöntem
.....
gerisini de siz ekleyebilirsiniz.Bunların her biri ayrı bir tartışma konusu olabilir.Tabi bizi ilgilendiren bunların saf matematik anlamları değil,otomatik kontrolde işimize nasıl yaradıkları.
Başlık: Kontrol Teorisinin Matematik Altyapısı
Gönderen: keshh - 26 Şubat 2007, 23:01:34
arama yapmama izin vermiyor sistem daha yeni üye oldum:) kontrol sistemlerde fonksiyonel analizin nasıl ve nerelerde kullanıldığını merak ediyorum hocalarım belirli bir temel olması için öğren dediler ama bişeyler öğrenmeden de gidip nerde kullancaz hocam bunları demek istemiyorum. sitede bu konuda yazı varsa yönlendirebilir misiniz? daha sonra da mesajımı silebilirsiniz.
Başlık: Kontrol Teorisinin Matematik Altyapısı
Gönderen: BuToprak - 29 Mart 2007, 21:04:40
Kontrol teorisi hakkında bilgi sana matematiksel olarak modellediğin bir sistemin, dış etkiler veya sisteme verilen giriş değerleri karşısındaki tepkisini canlandırmanı sağlar. Bu şekilde sistem parametrelerinde değişiklik yaparak istediğin sistem karakteristiğini elde edebilme imkanı bulursun.
Başlık: control systems
Gönderen: avignon - 26 Mart 2008, 20:06:57
Kontrol sistemleri matematiği ve analizi herhangi bir sistemin otomatik olarak kontrol edilmesidir. Bunu genelikle sistemi modellendirilerek yapılır. Özellikle take off point denilenin noktanın nereye konulacağı çok önemlidir. Örnek Isı kontrolü yapmak istiyorsun bunu başta blok diyagramlarla modellendirip sistemi tasarlayabilirsin. Daha sonra çıkan hataları en aza indirmeye çalışırsın. Bunun içinde tasarım yöntemleri PID veya PI tasarım gibi bunların dışında Lead phase design ve Lag phase design var. Çok geniş bir konu bu anlattıklarım Sürekli zaman sinyal düzeltimi için ayrıca kesikli zaman sinyaller için modellenme  var. Özellikle PID tasarım çok kullanılan bir yöntem ayrıca MATLAB kullanarak bir çok uygulamayı bilgisayarala yapabilirsin.