Herkese sağlıklı günler ve iyi çalışmalar dilerim.
Sahada çalışan sistemlerimizdeki analog (0 - 5v arası) bilgileri ve 1-0 şeklindeki dijital bilgiler mevcut internet üzerinden gözlemleyebileceğiz bir modül nasıl oluşturabilirim veya hazır modüller mevcut mudur?, ilgili sahalarda sabit IP ye sahip kablolu modemlerimiz mevcut ve sahadaki bazı cihazlarımız ethernet çıkışlı ve uzaktan erişebiliyoruz ancak bazı cihazlarımızda ethernet çıkışı yok ve sadece analog okumamız gereken analog bilgiler mevcut.
cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Esp32/Esp8266/RPi Zero-Pico ile basit sistemler oluşturabilirsiniz. İstediğiniz çözünürlüğe göre harici ADC modülü kullanmalısınız. Tek kanal Sot23-5 kılıfta dönüştürücüler bulunmakta.
Alıntı yapılan: mehmet - 19 Haziran 2025, 13:06:44Esp32/Esp8266/RPi Zero-Pico ile basit sistemler oluşturabilirsiniz. İstediğiniz çözünürlüğe göre harici ADC modülü kullanmalısınız. Tek kanal Sot23-5 kılıfta dönüştürücüler bulunmakta.
bu bahsettiğiniz modüller kablosuz ağlar için uygun galiba. Bizdeki modemler kablosuz değil.
merhaba bu ürün kendimin
https://oem-plc.com/UNI-PLC.htm
Modbus TCP server var , 6 analog input - 80 / 48 dijital I / O var
Alıntı yapılan: ahmetbudak - 19 Haziran 2025, 17:19:40bu bahsettiğiniz modüller kablosuz ağlar için uygun galiba. Bizdeki modemler kablosuz değil.
Evet maalesef kablosuz bağlantı için.
Endüstriye ürünleri bilmiyorum. Ama basit bir mcu ve W5500/ENC28J60 ile istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.