Picproje Elektronik Sitesi

PROGRAMLAMA DİLLERİ => Python => Konuyu başlatan: fide - 15 Şubat 2018, 18:03:05

Başlık: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: fide - 15 Şubat 2018, 18:03:05
Merhaba.
Omega2+ ve Arduino Dock ile python uygulama geliştirmeye çalışıyorum. Ev içinde çalışacak birkaç cihaz ve araç takip cihazı yapmak var aklımda.
Omega2 nın örnek kodlarını  ve sitesini inceledim.
Karşılaştığım sorun şu: oniongpio kütüphanesi python2 de var python3 te yok. Serial port kütüphanesi python2 de var python3 te yok.
seri port olayını çözdüm. python3 te seri porttan veri yazıyorum. Ama GPIO olayını çözemedim. Versiyonlar farklı olduğu için python2 de çalışan kütüphane python3 te çalışmıyor.

Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: volkanunal - 15 Şubat 2018, 19:05:02
Merhabalar

cd /root
git 
clone https://github.com/BravoPapa/OmegaGPIO

cd OmegaGPIO 
python3 gpio_demo
.py


olarak örnek kodu çalıştırmak istediğinizde hata mı alıyorsunuz , ben hatırladığım kadarıyla python3 desteklediğini biliyorum.Ancak OledExp Modülü falan python3 desteklemiyor , bunları kendilerine ilettim ben ama sadece python2 olduğunu söylemişlerdi.Fakat GPIO için böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.
Akşam deneyeceğim tekrardan.
Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: fide - 15 Şubat 2018, 23:31:41
Teşekkür ederim  Deneyeceğim.
Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: fide - 16 Şubat 2018, 11:07:22
Merhaba.
Denedim. Gpioyu açıp kapatıyor ama input modunu yazmamış Onu bulamadım. Pin input yapılamıyor.
Muhtemelen onunda bir hinliği vardır ama ben bulamadım.
Fast-gpio konutunu çağırıp parametre vererek çıkışı set /reset yapıyor.

Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: volkanunal - 16 Şubat 2018, 16:30:09
Merhabalar bu dökümanı inceleyebilirsiniz , input gibi işlemleri barındırıyor.
https://docs.onion.io/omega2-docs/gpio-python-module.html
Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: fide - 16 Şubat 2018, 17:58:18
Merhaba.
O sayafayı deflarca inceledim. python2 üzerinden gpıo kontrol yapıyorum zaten. Ama python3 ile yapamadım. Dün verdiğiniz kaynaktan sonra nette başka kodlar da buldum ama hepsi set-reset üzerinde input örneği anlatan bulamadım.
Teşekkürler ilginize
Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: fide - 16 Şubat 2018, 18:25:18
Merhaba.
Olayı çözdüm.
Artık Python3 te de gpio kontrol yapabiliyorum.
Çözüm şöyle:
Oniongpio dosyası python 2 için yazılmış ve print komutu: print 'yazdırılacak ifade' şeklinde çalışıyor.
python3'te de bu komut: print('yazdırılacak ifade şeklinde') parantezlerle kullanılıyor.
Aslında oniongpio dosyasının içine tırnakların yanına parantezleri eklemek dosyanın python2 den python3e geçmesi için yetti.  ;D ;D
Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: volkanunal - 17 Şubat 2018, 00:29:37
Bu zaten python2 ve python3 arasında temel yazım şeklinde ki farklılarıklarında biriydi hocam :)
Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: fide - 17 Şubat 2018, 00:51:22
öyleymiş. Python 3 ile başlayınca Python 2 syntaksını bilmiyorum.
Başlık: Ynt: Onion Omega2+ üzerinde Python3 GPIO var mı?
Gönderen: volkanunal - 17 Şubat 2018, 01:19:30
Olurda belki karşılarsanız urllib modülünde ciddi farklılar var aklınızda bulusun bir istekte bulunursunuz json verisi için falan.