Picproje Elektronik Sitesi

BİLGİSAYAR => Donanım ve Yazılım => Konuyu başlatan: mir_as82 - 20 Temmuz 2018, 18:12:48

Başlık: Build server neden kullanılır?
Gönderen: mir_as82 - 20 Temmuz 2018, 18:12:48
Continous Integration lar neden build server kullanır?
Örneğin Jenkins dll i zaten kendisi üretiyor,neden dll i direkt host edecek makinaya atmak varken araya build server sokmanın hikmeti nedir?
Başlık: Ynt: Build server neden kullanılır?
Gönderen: foseydon - 23 Temmuz 2018, 09:11:58
bazı yazılımların build süresi çok uzun sürüyor. o yüzden build işi gece yapılır, hatta bu buildlere nightly build de denir. o yüzden build server lazım. başka sebepleri de var. sırf bu yüzden değil elbette. sunucu bulunması zaten gerekli ve faydalı. misal adam git sunucusunu da buraya kuruyor, dökümantasyon aracını da buraya kuruyor vs. bütün işlerini tek bilgisayardan hallediyor. ayrıca build için kullandığı server, yani bilgisayar, kullanıcı bilgisayarına göre çok çok güçlü. normalde kullanıcı bilgisayarında 1 gün sürecek için birkaç saatte halledebiliyor vs.
Başlık: Ynt: Build server neden kullanılır?
Gönderen: mir_as82 - 23 Temmuz 2018, 09:58:49
CI tool olarak, jenkins kullanıyorum, Jenkins derleme ve dll üretme işlemini kendi üzerinde yapıyor sanki, dll ve çıktı dosyaları build servera atıyor. Build server dll lerin toplanma yeri gibi oluyor bir nevi. Yoksa ben mi yanlış yorumluyorum olayı?
Başlık: Ynt: Build server neden kullanılır?
Gönderen: foseydon - 23 Temmuz 2018, 10:45:46
hocam continious integration hakkında fazla bilgim yok, kulaktan dolma.

sizin sistem, o şekilde de çalışıyor olabilir. belki öyle ayarlamışsınızdır. ama sistemin genel çalışma mantığı yukarıda anlattığım gibi. atıyorum 100 tane yazılımcının her birine bir parça iş verilir. hepsi kendine düşen kısmı yazıp git sunucusuna commit eder. mesai sonrası build server kodu build edip hataları raporlar, ilgili kişilere eposta gönderir vs. sabah mesai başlayınca hatalar ayıklanır tekrar commit edilir.

ben şimdi kendi bilgisayarıma jenkins kurup, normalde kendim derlemekle uğraşacağım programı jenkins ile derletebilirim hatta çıktıları başka bir sunucuya push edebilirim. ama attığım taş ürküttüğüm kuşa değmez. bu şekilde kullanım, aracın kullanım mantığına ters.