ARM ailesinden AT91S7SAM64 microcontroller PROGRAM YAZMA

Başlatan KABO, 07 Haziran 2009, 13:23:38

KABO

Arkadaslar Oncelikle herkese selam,
   Ben ARM dunyasına yeni giris yapıyorum.Ben daha once 8051 tabanlı işlemcilerle calıstım.bu microcontroller'ı tercih etmemdeki sebep hem 32 bitlik olması hemde USB olması.ben visual basic programı ile USB porttan bu islemciyi kontrol etmek istiyorum.piyasada ucretsiz bu microcontroller'a program yazacagım bit emulator varmı?.Ben ilk olarak nereden baslamam lazım? ben olimex firmasında bir development bord siparisi verdim.bu microcontroller lerin komut setleri listesi olan veya elinde C ile yazılmıs kaynak kodları olan arkadasların yardımlarını ve tavsiyelerini bekliyorum. SAYGILAR...
BILGI PAYLASTIKCA COGALIR...

CLR

Genelde herkes türkçe kaynak arıyor ama bu meslek ingilizce gerektirir. İngilizce olmadan bir yere kadar ilerlenir ve bu ilerleme yavaş olur.
İngilizceniz varsa önünüzde engel yoktur. Çalışmanız ölçüsünde ilerlersiniz. Herkesin ağzında arm var 32bit olmasından ve hızlı olmasından başka arm'da hiçbirşey yok (arm7'den bahsediyorum). 8 bit nasılsa arm'da 32bit tümü bu. Gözünüzde büyütmeyin. Elektroniği iyi biliyorsanız ve 8 bite düzgün program yazıp , atabiliyorsanız, 32 bitede atarsınız. 8 bitte yapılamayıpta 32bitte yapılan çok az proje vardır. Daha çok hız gerektiren uygulamalar için Arm seçilir.  

Alıntı yapılan: "FxDev"
Hocam arm konusunda bilgili az insan olduğundan mı olsa gerek ben de sorduğum çoğu soruya yanıtsız kalıyorum...

Cevapsız kaldığın soru nedir?
Knowledge and Experience are Power

FullMetal

Hitex in bazı ARM7 serileri için eğitim dökümanları var. Onlar belki işine yarayabilir. Kendi sitesinde bulabilirsin.

elt42at

32 bit ile 8 bit mikrokontrolörler arasında profösyönel olarak tercih edilmediği sürece çok büyük bir fark yok bence!

Ama mikro Linux projesi için kullanmak yada az daha ileri boyuta taşıyıp arm tabanlı windows ce ile çalışmak çok güzel olabilir. Sanırım bu kısımda da maliyet ön plana çıkıyor.

Maliyet demişken, atom işlemcili mini ITX yada nano itx bi anakart ile neler neler yapılabilir değil mi? 150 ytl gibi bi meblaya :) Her türlü port ve donanım mevcut. Oturup yazılım geliştirmek kalıyor insana!

Mikrokontrolörlerin avantajı burada sanıyorum. 16F877 yada at89c51 gibi MCU lar ile güzel bir hakimiyet ile istenilen bir çok şey yapılabilir. Ve 6-7 ytl gibi bi fiyatları var.

ARM, FPGA,... bunlar da güzel ve öğrenilesi şeyler. Ama, sanki hitap ettikleri şeyler daha farklı. Eğer bir çevre birimi kontrol etmek değil de istemci tarzı, bulanık mantık gibi projelerde ARM kullanmak yerinde olur.

Keşke sitenin adı PIC proje değil de daha genel bi isim olsaydı. Pic ile ilişkimi 16F84A dan sonra 8051 e kaydırdığım için bu sitede bu konuları bulabileceğimi sanmıyodum :)

elt42at

Teşekkürler!

Evet, pic yada başkası. Anlamaya başlayınca zaten sorun kalmıyor!

8051 desteği demişken bu PCA (programlanabilir sayac dizisi) konusunda AT89C51ED2 lerde Port1 in güzel bir görevi var. 6 adet PWM kanalını, 2 adet RGB kanalına dönüştürüp, şöyle 40*40 lık veya daha üstü RGB led pano projesi yapsak.

Bu işe kalkışmadan bi telefon ekranında denemelere başlıyayım dedim Gittim e250 ekranı aldım lts200qq diye. Bi tane bile datasheet yada pinout bulamadım.