Bigdog ta kullanılan yöntemler, aletler ve sensörler kısa bir bakış

Başlatan zengdai, 21 Temmuz 2014, 03:43:49

zengdai

Merhaba arkadaşlar,
Bostonun yaptığı bigdog çalışmasının kısa bir genel bakışı var, içinde neler var şöyle bir açıklamışlar paylaşmak istedim. Kıymetli bir çalışma!
link: http://www.bostondynamics.com/img/BigDog_Overview.pdf
Selamametle.

zengdai

Sayfa 10 da belirtilen onboard bilgisayar, pentium işlemcili iken neden tercih edilmiş. bu işleri çok iyi bilmediğimden soruyorum. Bunun yerine bir notebook olamazmıydı?

zengdai

Alıntı Yaphocam pc104 form faktör board kullanmışlar. pc104 ler genelde işlem gücü olarak ortalama bir notebook dan daha zayıf olmasına rağmen boyutları ve gofret tabakaları gibi kat kat başka pc104 board lar ile birleştirilip genişletilebilmeleri açısından daha uygun. bir IO kart mı lazım, geçir gitsin, seri kart mı lazım geçir gitsin, ... bu şekilde genişletiliyor. ISA bus a benzer bir bus yapısı kullanıyor. bir de PC104-plus lar var, o plus kısmında ilave konnektörler var, orada da PCI-bus var.  notebook da böyle bir olayı yapamazsınız..  board mesele değil, adamlar QNX kullanmış RTOS olarak, bu benim daha çok dikkatimi çekti. bir de motosiklet motoru :)
Tekrar tekrar özür dileyerek soruyorum. Bu basit sorular canınızı sıkmasın  :)
Bu bahsettiğiniz birleştirilip genişletme olayı işlemci hızı içinde geçerlimi yani 4 adet 1000Mhz karttan birleştirilip 4Ghz olabiliyormu.
Birde şunu paylaşiyim; motorsiklet motoru hidrolik silindir pistonlara yağı pompalayabilmek için pompaya bağlamışlar.  ;D

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

zengdai

Evet, 1 khz lik güncellemelere şaşırdım diye sordum zaten!



mesaj birleştirme:: 22 Temmuz 2014, 02:48:21

Hocam peki , Bu onboard bilgisayarlarla çalışmak isteyen biri nerden başlamalı.Bir yol haritası gösterebilecekmisiniz?

AsHeS

Gerbay hocam bunların ilaçlısını bulmak biraz zor var mı sizde acaba ?

erenbasturk

Alıntı yapılan: AsHeS - 22 Temmuz 2014, 11:30:01
Gerbay hocam bunların ilaçlısını bulmak biraz zor var mı sizde acaba ?

Crack'lemenize gerek yok 30 günlük deneme sürümlerini http://www.qnx.com/products/evaluation/ buradan indirebilirsiniz. Deneme sürümlerinin normal sürümden herhangi bir farkı yok yalnız deneme sürümüde kullansanız tam sürümüde kullansanız "Safe Kernel" olarak adlandırılan sürümü kullanıyorsunuz. Bu sürümde kernel kodları açık değil, kernel kodlarınıda görmek istiyorum derseniz QNX'e yanlış hatırlamıyorsam 100.000$ gibi bir para verip "Secure Kernel" alıyorsunuz bu aynı zamanda mikro kernel kodlarınıda içeriyor.

mesaj birleştirme:: 22 Temmuz 2014, 12:38:19

Alıntı Yapboard mesele değil, adamlar QNX kullanmış RTOS olarak, bu benim daha çok dikkatimi çekti

kullandıkları board büyük ihtimalle adventech'n http://www.advantech.com/products/1-2JKKGC/AIMB-580/mod_2698f979-7500-4d23-876a-acc5f6142be4.aspx linkinde bulunan tabanlı bir board. Software process'te birbirinden farklı 3 fonksiyon tipi kullandıklarını söylemişler. QNX'te şu şekilde bir özellik var işlemcinin her bir core'unu ayrı bir işlem için optimize edebiliyorsunuz şöyleki. 4 core'lu bir işlemci varsa yazılım akışındaki "Control" ve "Logging"'i ayrı bir core'a diğer 2 core'ada birlikte "Servo" fonksiyonunu yaptırabiliyorsunuz.


zengdai

Bununla ilgili paylaşabileceğiniz bir yazı varmı, öncelikli olarak türkçe terciğim



erenbasturk

Alıntı yapılan: zengdai - 22 Temmuz 2014, 15:50:05
QNX için.

QNX için Türkçe kaynak yok gibi ben daha önce birkaç temel yazı yazmıştım buradan ulaşabilirsin

http://erenbasturk.com/2013/04/01/beagleboard-qnx-fast-booting/
http://erenbasturk.com/2012/09/22/qnx-gercek-zamanli-isletim-sistemi-rtos/
http://erenbasturk.com/2012/11/18/beaglebone-qnx-adaptive-partition-ozelliginin-kullanimi/

Qt'yi QNX'e port etmek istersen de kendi notlarım var onları paylaşabilirim. Başlangıç için http://www.qnx.com/developers/docs/6.4.1/momentics/quickstart/about.html buradan başlayabilirsin. QNX eclipse tabanlı bir IDE'si var. Kullanacağın BSP'leri ide'yle beraber modifiye edebilirsin. Kartına uygun BSP'yi http://community.qnx.com/sf/wiki/do/viewPage/projects.bsp/wiki/BSPAndDrivers buradan indirebilirsin.

BSP'yi indirdiğin zaman genelde BSP'nin /images kısmında önceden derlenmiş imajlar var. IDE'yi kurmadanda bu imajları çalıştırabilirsin. Elinde herhangi bir kart yoksa'da sanal bilgisayara QNX Neutrino kurup IDE'yle birlikte eş zamanlı çalışabilirsin