uzun aradan sonra hangi picler ile devam edeyim

Başlatan sigmoid, 11 Mart 2017, 23:42:02

mert3162

Şöyle örnek vereyim dünya çapındaki oteller grubundan birisinin ege bölgesindeki otellerinden birinin kapı kart giriş çıkış yönetimi her kapı için ayrı bir ardunio ya emanet.Bu adamlar bu ürünleri boşuna çıkartmıyorlar işe göre işlemci kullanımını bende destekliyorum bir asenkron motoru ileri geri yıldız ücgen kontrol etmek için pic yeterli gelebilir.Güç devresi ile kontrol devresi iyi izole edilirse sorunda çıkartmaz.Bu teknolojileri üretmek için milyarlarca dolar harcayıp alın siz şuralarda eğlenin bu 80lerde geliştirdiğimiz teknoloji ile demiyorlar.


Dünya üzerinde global satış yapan her yerden ürün temin edebilirsiniz.Pic ardunio St vs işin temelini öğretmek için oluşturulmuş sistemler.Ciddi boyutlarda proje üretileceği zaman bu ürünlerin kullanılmadığını iddia ediyorsunuz.Bir çok nas serverda st işlemciler gördüm.Ha keza ATM sistemlerinde pic gprs 3g sistemler gördüm.ARM tarafına girmiyorum bakkallarda 200 tl ye satılmakta olan tabletin içinde dahi kullanılmakta artık.

Bu ürünlerin ucuz olmasının nedeni öğrencileri bu işin içine çekmek.Bakınız:http://scratch.eba.gov.tr/ (Ardunio Programlanabiliyor bu metod ile)


Herşeyin modüle olacağı günleri göreceğimi sanmıyorum.ilk üretim tarihi 1971 olan 78xx serisi entegreler kabaca 46 yıldır kullanılıyorlar ve günümüze kadar sadece kılıfları değişerek geldi.yapı sistem hep aynıydı (temelde).


Gelelim arkadaşımızın sorusuna prof anlamda kullanılması yada kullanılmaması farketmez DsPIC'lere geçebilirsiniz.Önümüzdeki 15 yıl daha gider diye düşünüyorum zira ben 13 yıl önce stajyerken yeni duyulmaya başlamıştı microchip ozamanlar pre-order yapıyordu. https://en.wikipedia.org/wiki/PIC_microcontroller#PIC24_and_dsPIC


direkt usb den bağlanmasıda ayrıca bir güzellik
|^^^^^^^^^^^^\ ||\
|__PICPROJE.ORG __
||'""|""\___
| _____________ l | |__|__|___| )
(@!)!(@)"""""**|(@) (@)****|(@)---------

 Üstadlarım nonstradam & Logan

Murat Mert

Sn. @Babu ben ardunio yu kötülemedim 2. Yazımı okursanız yada yazımı bir daha okuyun. Benim lafım yapan adama. Sonuçta arduino bir ürün.
mert07

skara1214

o kadar fazla  ve konudan sapan yorum yapmışızki adam devam etme kararı aldığına lanet edecek
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

sigmoid

Tüm yazılanları okudum
. Cevap veren arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum. Öncelikle pic ile devam edeceğim. Hepimiz biliyoruz ki belli bir yaştan sonra iş ev derken fazla vakit bulamıyoruz. Eskiden pic kullandığımdan arduino bana pek tat vermedi.

@entegrex
Stm tavsiyesi için teşekkür ederim. Sepete ekledim.

yesilu

2 digit hc595 ve ardmini ile tavla zarı yapmayı düşünüyorum. 2 digite yazdırdığınız çalışmanıza ulaşabileceğim biryer var mı?

exmachine

Sn. @sigmoid eğer sadece hobi devreleri yapacaksanız, size tavsiyem orta seviye 8 bitlik(16F877-76-73) denetleyiciler ile başlayın.
Programlama dili olarak ilk etapta CCS C kullanabilirsiniz. Daha sonra XC16 compiler ve 16 bitlik denetleyicilere geçersiniz.

Eğer XC8 veya XC16 programlama dillerine alışırsanız ilerde diğer mikro denetleyici markalarını öğrenmek ve programlamak sizin için daha kolay olur.

skara1214

Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

sigmoid

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Xc8 ile tekrar yoluma devam ediyorum. Mplab code configurator (kısaca mcc) özelliği hayat kurtarır bir araç olmuş. Pic olarak pic16f1827 ve pic18f45k22 aldım. Şu ana kadar öğrendiklerimi ve elimdeki kaynakları video çekip açtığım youtube kanalında paylaşıyorum. Yaz boyunca inşallah böyle devam etme niyetindeyim.

Kanal: www.youtube.com/c/gencmucitler

RaMu

@sigmoid hocam sen bu işi biliyorsun,
tam yerinde 10 numara modelleri seçmişin,
birde araya dsPic30, dsPic33 ve pic24 atarsan tadından yenmez,
gözünde büyütme olasılığın varsa,
biraz PIC altyapısı var ise, bu 16 bit picler
8 bitlerden çok daha kolay öğreniliyor, bunu belirteyim,
ve özellikleride harika.


Tabi, insan, ARM işlemcili, özellikle STM nin mcu larının fiyatlarını görünce, kıskanmıyor değil :)
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

sigmoid

olumlu yorumlarınız için teşekkür ederim. elimdeki mazlemelerle ilgili video çekimleri bitince 16bit e de geçerim. Bir arduino furyası almış gidiyor. PIC için derli toplu bir kütüphane oluşturmaya çalışıyorum. acelem yok yavaş yavaş ilerleyelim.

seri lcd, rc servo, step motor, ds1307 vb şeklinde giderim.

Epsilon

@sigmoid

Videolarınız gayet güzel.Bilgi dolu.
Abonede oldum.Başarılar diliyorum
Kolay Gelsin

veliusta

Bende PIC ve ATMEL programlamayı az çok biliyorum.
ARM'ye geçemedim. İngilizcem kötü olduğu için.
STM8'de var, STM32F103C8T6 modül var. STM32F0 Discovery var, STLink v2'te var.

Şimdi Hobiyide bıraktım, Elektroniğide. Bana ne tavsiye edersiniz?

sigmoid

Benim kişisel düşüncem çok çeşitlilik iyi olmuyor. İşten evden kalan vakitte ilgilenebiliyoruz. Bende yıllar önce pic assembly ile başladım. Sonra farklı mikeodenetkeyicilere bakayım dedim. Dediğimle kaldım.

Bir ara android programlama için lisanslı basic4android programını satın aldım. Dili basic olduğundan mıdır vakitsizlikten midir üzerine fazla düşemedim. İnşallah yazın vakit bulursam bluetooth ile cihaz kontrolü konusunda programlar yazabilecek seviyeye gelmek istiyorum.

Videoları beğenen arkadaşlara teşekkür ederim. Acemiliklerim var. Bazen video bittikten sonra eklemeyi unutuklarım aklıma geliyor. Videoları akşam çektiğimden günün yorgunluğu da var.

4x4 tuştakımı kullanımıyla ilgili yaptığım çalışma bitti. Akşama vakit bulursam videosunu çekerim. Bu hafta yetişmezse 1 hafta bayram arası vermem gerekecek.

Kodlar github sitesinde www.github.com/gencmucitler

Herkese iyi çalışmalar.

mehmetaga

Selam aleyküm arkadaşlar 16f628a ile devre yapdim 8 giriş 4 çıkışli.
Çıkışları a portları dan aldim 16f628a min 1 nci bacağında çıkışlarda bir tanesi diğer 3 çıkış girişteki komutlara cevap veriyor çalışıyor ancak 1 nci bacak sürekli çıkış veriyor. Isisde hepside normal çalışıyor devrede olmadı 1 nci bacagin bilmediğim bir özelliğini var?  Lütfen bilen varsa soylermisiniz

selimkoc

PORTA aynı zamanda analog comparatör uçları. Onları CMCON=7 ile dijital yapman lazım.