5G Tehlikeli mi? Radyasyonu ölçülemiyor...

Başlatan Erol YILMAZ, 17 Mart 2020, 13:24:35

z

#30
UV, Xray ve radyoaktif isima kesin kez kanser yapiyor.

Xray ve UV, tayfin yuksek frekansli tarafinda. Frekansi da oyle 10 GHz falan da degil. Cok cok uzakta.
Radyoaktif isima ise zaten atom alti parcacik yayilimi.

Dusuk dosajli xray yada uv de zarar veremiyor. Verecekse cok uzun sure maruz kalmak lazim.
(Mesela her daim gunesten UV aliyoruz, elektron tupleri zayif ta olsa dusuk Xray yayiyor)

Bu durumda cok daha dusuk frekanslardaki Radyo dalgalarinin kanser yapabilmesi icin yuksek guclu bir vericinin anteninin dibinde olmak lazim.

Mikrodalgalarin ust siniri 300GHz.
Gorunur isigin basladigi frekans 400 THz.

UV frekansi 750 THz. Xray  30PHz.

1 PHz = 1000THz = 1000000 GHz.

Sanki cep telefonlari sivrisinek viziltisi gibi kaliyor.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Sozuak

#31
Mobil telefonların antenleri eskiden üstteydi. Gömülü antenler de üstteydi. Sonra hemen hemen her marka antenleri kafadan uzak olsun diye tabana aldı. Bazısı düşük güçlüdür ama daha uzun süre maruz kalırsınız bazısı yüksek güçlüdür az maruz kalırsınız.
Mesela radarlarda örneğin kuş sürüsü yakın mesafe önünden geçerlerse bazılarını öldürebiliyor.
GDO lu ürünlerden yan etkileri korkunç ilaçlara, sağlığa zararlı içecekler, fruktoz şurubu, işlenmiş ürünler.

Hiç belgesel seyretmiyorsunuz sanıyorum. Para ve güç varsa bir işte insan hayatı hiçtir ve her zaman bu tip bilgiler gizlenir.

Örneğin ilaç firmaları artık hastalığı tedavi edelim değil ilacımızı sürekli satalım derdinde. Yani Hastalandınız mı ömür boyu kullanmanız gereken ilaçları üretiyorlar.

Zamanında hem avrupa hem de amerika kaynaklı eşdeğer tıbbi cihazların distribütörü olan firmalarda teknik servis müdürlüğü yaptım. Örnek veriyorum. Avrupa firması cihazın sarfını  steril edip 10 hastaya kadar kullanabilirsiniz derken (1 uç 300usd, hasta başı maliyet 30 usd), aynı işi yapan amerikan ürünü uç fiyatı aynı. Kullanılan çelikteki karbon oranı o kadar yüksek ki vaka bittiğinde daha uç korozyona uğramış şekilde bir daha isteseniz de kullanamıyorsunuz.

İşin mantığı bu maalesef. bu konuda uyanık olmalıyız. Hayır hiçbir zararı yok yaklaşımı fayda sağlamaz. Denk gelirse bir beyin cerrahı ile sohbet edin. İşim gereği yüzlerce vakaya girdim beyin cerrahisinde. Çok arkadaşım vardır. Bazıları asistanken doçent, prof oldu. Birçok ünlü cerrahla tanıştım, bilimsel kongrelere gittim. Yine alanında ünlü bir prof hocamın kongrelerdeki sunumlarını, bildirilerini hazırladım.

Sağlık için RF te beyin cerrahisinde kullanılır. Sinirleri yakarak ağrılı kanser hastalarının ağrılarını dindirirler, yine Fizik tedavide RF ile ısı enerjisi oluşturulur böylelikle  hastalıklı bölgede kan dolaşımı arttırılır. 20-30 MHz-100W gibi değerler kullanılır, Elektro koterler de RF çalışır doku kesme ve yakmada. 300W, mesane gibi sıvıların çok olduğu yerlerde 500W değerler uygulanır. Ama bunlar çok kısa sürelerle yapıldığı için zarar vermez.

Bunlar dnalara zarar veriyor ama vücüttaki koruma sistemi bu hücreleri anında yok ediyor. Eğer yok edemeyeceği kadar çoksa yada artık (yavaş yavaş mutasyona uğrayınca) dost görmeye başlarsa tepki vermiyor ve çoğalmalarına izin veriyor.

Günümüzde kanser çocuklarda da görülmeye başladı. Kapitalist sistem sizin ölmenizi değil sürekli bağımlı kalmanızı istiyor zira ne kadar uzun süre onları ürünlerine ihtiyaç duyarsanız o kadar iyi.
Kanser olmakta özgürsünüz tabi bu tercih kişiye ait ama sözleriniz beni rahatlatmıyor. Ben yine de tedbirimi alayım imkanlar dahilinde.

z

#32
Ayrica;

Su sorulara da cevap vermek lazim.

Genetigi bir sekilde degismis urunleri yersek kanser olurmuyuz?
Mikrodalga firinda isitilmis bir yiyecekde DNA bozulur mu?

Mikrodalga ile isitilmis yiyecekte DNA allak bullak oldu diyelim artik bunun bir onemi varmi yoksa mutasyona ugramis yiyeceklerle beslenmek mi kanser yapar?

Yoksa saglikli beslenme icin ne yedigimizin onemi yok, onemli olan mideye organik bir seylerin girip girmemesimi onemlidir?

Yani sorularimin ozunde su var.

Onunuzde saglikli bir tavuk kesilmis.  DNA uzmanlari tavugun DNA zincirini labaratuvarda ugrasip bozdu ardindan da pisirip tabaginiza koydular. Siz de bunu yediniz. Ne olur?

Tavugu canli iken Xraya maruz ettiniz. Tavuk  artik kuresel degil kup gibi yumurtlamaya basladi. Bu yumurtayi yersek ne olur?

 
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

bulut_01

Bülent abi yersen ölürsün 😂
Aklıma kemal sunal filmdeki replik geldi.
YENİLMEZ..

Sozuak

Gdo lu urun sindirim sisteminde parcalandiginda enzimler farkli dnalari oldugu icin taniyamiyor ve dogru sekilde islenemiyor bazilari da kana olmasi gerektigi sekilde karisamiyor. Tam hatirlayamiyorum detaylarini ama kabaca bu sekilde. Bir anlamda x dilindeki komutu y dilinde kullandigimizi ama derleyicinin hata vermeyip o komutu yalan yanlis islettigini dusunun.

M.Salim GÜLLÜCE

verilen bilimsel(Sözde) araştırma linki makalesinde
"Cep telefonu radyasyonu kansere neden olur mu? Yeni çalışmalar laboratuvar sıçanlarında bir korelasyon göstermektedir, ancak kanıtlar nedensellik veya insanlarda herhangi bir etkinin ortaya çıkıp çıkmadığı konusunda devam eden tartışmaları çözemeyebilir.

X-ışını makineleri ve güneş gibi kaynaklar tarafından verilen iyonlaştırıcı radyasyon, vücuttaki molekülleri parçalayarak kanser riskini artırır. Ancak, cep telefonlarının ve diğer kablosuz cihazların yaydığı iyonize olmayan radyo frekansı (RF) radyasyonunun bilinen bir biyolojik etkisi vardır: moleküllerini heyecanlandırarak dokuyu ısıtmak.

Yine de, çalışmalarla elde edilen kanıtlar, belki de bilinmeyen kalan ısıtma dışındaki mekanizmalar tarafından çok düşük seviyelerde RF radyasyonuna bile uzun süre maruz kalmanın sıçanları, bir tür nöronu (veya siniri etkileyen, bir schwannom adı verilen nadir bir tümöre eğilimli hale getirdiğini göstermektedir. hücresi) Schwann hücresi olarak adlandırılır. "


Hâlâ zanlı pozisyonunda...
İspat yok...

Kanser meselesinde bir etken arıyorsanız yanlış yöne bakıyorsunuz.
-Zira Elektromanyetik ışınım üzerinden gidilirse gün ışığı en babasıdır.
-En baba kanserojen evlerinizin en ücra köşesine kadar giren Temizlik ve kozmetik maddeleridir.

Kanserojen olduğu iddiasıyla sürekli yasaklanıp yeni bulduklarını kullanmaya zorlayanların iddialarından öteye elimizde kanıt ta yok.
Teknoloji ve ekonomi savaşında rakibin eşit seviyeye gelmesini hazmedemeyenlerin var olanı lağvedip yasaklattırıp rakiplerinin ulaşamadığı yeniliklerle hayatımıza ne tür zararları soktuklarını bilemediğimiz deterjan ve aromatik parfüm ve temizleyicilerden bahsediyorum. :-\

Bildiğim gerçek ise bulaşık makinasında yıkanan tabaklardan yemek yediğim zaman tüm vücudumun alarm verip döküntüler kustuğudur. O yüzden evimde 1 defa deterjanla yıkanırken 1 defa da sadece suyla deterjan kalıntısını temizlemek için yıkama yolunu buldum. Böylelikle bedenim sükun buldu. :'(
Ancak nedenini arayıp bulmak 1 yılımı aldı.

RF e gelene kadar oy babam oy oy... ::op

M.Salim GÜLLÜCE

Bülent KLardeşimin sorularına ek:
Bir başka soru daha...
Özellikle insan beyni ve vücuttaki sinir hücreleri ve dahi iyonik ekektrik dolaşımı...
Ne kadar RF sayılır.?
Zararlıysa canlı bedeni kendini imha eden bir mekanizmamıdır.?

Deyinki Harici RF Dahili RF ile belli bir rezonansa girese kanser olur..
Belgesi??

eigenvector

Bir kaç ay önce milimetre dalgaların doku üzerindeki etkileri üzerine çalışmaya başladım. Öğrendiğim bazı bilgileri paylaşayım.

Öncellikle kanser ile ilgili çok güzel bir kitap paylaşayım:
https://www.kitapyurdu.com/kitap/tum-hastaliklarin-sahi-amp-kanserin-biyografisi/280926.html
Kanserin hikayesini o kadar güzel ve kapsamlı anlatmış ki bildiğim her şeyi anlattım, insanlarla konuşacak bir şeyim kalmadı diyor yazarı.

"5G Tehlikeli mi? Radyasyonu ölçülemiyor..." denmiş. Radyasyonu çok rahat ölçülmekle beraber literatürde yapılmış sürüyle uygulama ve araştırma mevcut. 5G frekanslarını geçtim (90GHz'e kadar diyelim), terahertz seviyelerinde bile ölçüm yapılabiliniyor (mesela oxford'daki diamond light source'da yapılabiliniyor. bu linkte, orada yapılmış çok güzel bir çalışma anlatılıyor: https://www.youtube.com/watch?v=tWWyAklkYqM Tabii terahertz çok uç bir örnek oldu ama 90GHz gibi değerlerde ölçüm aletleri üniversiteler için gayet ucuz değerlerde)

5G'ye kadar olan frekanslar, x-ray'lerde olduğu gibi bir iyonlaşmaya sebep veremiyor. Bu yüzden direkt kansere etkisi var diyemeyiz. Fakat bir mikrodalga fırın gibi vücudumuzu ısıtıyor. Bu da özellikle göz gibi kan damarlarının az olduğu dolayısıyla soğutmanın zor olduğu bölgeler için önemli bir sorun.
Bu ısıtma olayı ise kansere veya başka rahatsızlıklara sebep verebilir. Bu konuda şu araştırmacıları takip ediyorum: Sergii Romanenko (https://www.researchgate.net/profile/Sergii_Romanenko) ve Stanislav Alekseev ile Maxim Zhadobov (http://zhadobov.fr/index.php/publications-2/).
Sergii daha çok sinir sistemi üzerine etkilerine çalışıyor ama şurada konunun çok güzel bir özeti var:
https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rsif.2017.0585

Burada da rus ekibin çalışması var:
https://www.nature.com/articles/s41598-019-51731-7
Bu çalışmada da milimetredalga ile hücreleri ısıtıp, ortaya çıkan heat shock proteinleri gözlemleyerek hücre ölüm miktarını takip ediyorlar.

Çok kısa özet geçersem, dokuları ısıtmak hücrelerin "heat shock protein"leri üretmesine ve bir süre sonra da hücrelerin ölmesine sebep oluyor. Bundan dolayı aslında kanser tedavisinde bile kullanılabiliyor. Hipertermi deniliyor, kanserli dokunun sıcaklığı 42 derece gibi bir sıcaklığa çıkartılıp belki 10dk belki 1 saat bekletiliyor. Bu arada hücreler ölüyor (direkt öldürmüyorsa da ilaçların yararlılığını artırıyormuş). Bu ısıtmayı da mikrodalga ile yapıyorlar. Fakat bazı durumlarda kanser hücreler ısıya daha dayanıklı olarak geri dönüyorlar. Ve tabii bu durumda işler daha da tehlikeli oluyor.

Bu yüzden benim fikrim, sıradan telefon/RF kullanımına sahip bir insan için 5G'den daha düşük frekansların kansere pek etki etmeyeceği yönünde. 5G frekanslarında ise, sinyal camdan geçerken bile baya zayıfladığı için sinyaller lazer gibi, belirli bir yöne odaklanmış olarak daha yoğun bir şekilde gidecekler. Bu sinyallere sürekli maruz kalmak da uzun vadede gözde ve ciltte bir soruna yol açabilir belki diye düşünüyorum.

Alıntı yapılan: muhendisbey - 18 Mart 2020, 09:44:12Hayır daha düşük olacaktır.

Şimdi düşün bir baz istasyonu koysam ve tüm şehri mesela İstanbul'u kapsasa öyle bir güçlü yapmalıyım ki herkesten sinyal okumalı ve gönderebilmeliyim. Haliyle belki megawatt/gigawatt güçte antenler gerekir.

Evde kablosuz ev telefonunu düşün sadece evin içini kapsasa yeter, düşük güçlü olsa yeterli olur. Keza wifi modemi de benzer şekilde.

5G yanlış bilmiyorsam ülkeden ülkeye değişmekle birlikte 71GHz'e kadar yükselen bir frekansı var. Ancak tehlike frekans frekans değişebilen bir şeydir. Yani 2.4GHz suyun titreşim frekansı olduğu için farklı bir durum oluştururken bunun üstü ve altı suya aşırı miktarda etki etmez. Keza insan için de durum bu şekildedir, etkilendiği ve etkilenmediği frekanslar vardır.
Hocam suyun titreşim frekansı 2.4GHz değil. Mikrodalga fırını düşünüp 2.4GHz dediysen eğer, onun tercih sebebi kullanımı serbest bir frekans olmasından ve yüksek güç elde edilebilmesinden kaynaklı. Mesela 5G frekansları da kullanılabilinir, daha faydalı olur belki, ama o frekanslarda güç elde etmek baya zor. O yüzden 2.4GHz ideal bir değer.

Alıntı yapılan: Sozuak - 19 Mart 2020, 14:56:13Makale yada bilimsel çalışma da yok değil mi:
https://www.scientificamerican.com/article/new-studies-link-cell-phone-radiation-with-cancer/
https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/cellular-phones.html

Dediğim gibi bilmediğiniz şey yok demek değildir. Nasıl elle tutamadığınız gözle göremediğiniz fiziksel olarak hissedemediğiniz bir yaratıcıya inanabiliyorsanız buna da pek ala inanabilirsiniz. RF Kanser yapar ve/veya kanser olmayan hücresel anomalilere yol açar.

Eskiden Türkcell800-900MHz, Telzim, Aycell 1800MHz idi ama LTE 2100 MHz de çalışıyor. 5G daha da yüksek. Haliyle mikrodalga enerjisi artıyor.

https://hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/kanser-db/yayinlar/raporlar/ELEKTROMANYETIK_ALANLAR_ve_KANSER.pdf

Özellikle cancer.org'daki makale olayı güzel özetlemiş. Orada da görüldüğü gibi, hala olumlu ya da olumsuz bir kanıt yok. Bir tanesi olumsuz etkisinden bahsediyorsa başka bir tanesini olumlu bir etki bile bulabiliyor :) Bence, eğer bir etkisi varsa yukarıda paylaştığım scientific reports'taki gibi daha kantitatif deneylerle gösterilmeli. Dolayısıyla "RF Kanser yapar ve/veya kanser olmayan hücresel anomalilere yol açar açabilir." demek daha doğru.

Alıntı yapılan: Sozuak - 19 Mart 2020, 15:54:56Hiç belgesel seyretmiyorsunuz sanıyorum. Para ve güç varsa bir işte insan hayatı hiçtir ve her zaman bu tip bilgiler gizlenir.

Örneğin ilaç firmaları artık hastalığı tedavi edelim değil ilacımızı sürekli satalım derdinde. Yani Hastalandınız mı ömür boyu kullanmanız gereken ilaçları üretiyorlar.
Bu söylediklerinize katılmıyorum. Bu tip bilgilerin gizlenilmeye çalışıldığı tarihte çok olmuştur ama önünde sonunda gerçekler ortaya çıkmamış mıdır? Mesela sigara ve kurşunun hikayeleri, bu tip bilgileri gizlemenin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.
İlaç firmaları konusunda söyledikleriniz de pek mantıklı gelmiyor. Siz neden öyle düşündünüz? Bu ilaçları kim, nasıl buluyor, nasıl geliştiriyor? Bir firma saklıyorsa başka biri çıkar daha yararlı olan ilacı bulur ve dünyanın zengini olur. Bu alanda en ünlü insanlardan biri Robert Langer. İlaç hedefleme üzerine çalışıyor. MIT'de çok büyük bir laboratuvarı ve bir ekibi var. Yaptıklarını patentleyip, satıyor. Hadi bu adam ilaç firmalarıyla anlaştı, daha iyi olan ilacı sakladı. Ama bu adamın altında çalışan yüzlerce araştırmacı var. Onlar da mı farkında değil olayın? Alman bir araştırmacı ülkesine dönüp, Robert şu olayın farkında değil, hadi şunu üretelim demez mi? Diyorlar.
Gerçi ben akademik kısmından bahsettim. İlaçların piyasaya sürülmesinde çakallıklar yapılıyor mu, bilmiyorum.

Alıntı yapılan: Sozuak - 19 Mart 2020, 15:54:56Sağlık için RF te beyin cerrahisinde kullanılır. Sinirleri yakarak ağrılı kanser hastalarının ağrılarını dindirirler, yine Fizik tedavide RF ile ısı enerjisi oluşturulur böylelikle  hastalıklı bölgede kan dolaşımı arttırılır. 20-30 MHz-100W gibi değerler kullanılır, Elektro koterler de RF çalışır doku kesme ve yakmada. 300W, mesane gibi sıvıların çok olduğu yerlerde 500W değerler uygulanır. Ama bunlar çok kısa sürelerle yapıldığı için zarar vermez.

Bunlar dnalara zarar veriyor ama vücüttaki koruma sistemi bu hücreleri anında yok ediyor. Eğer yok edemeyeceği kadar çoksa yada artık (yavaş yavaş mutasyona uğrayınca) dost görmeye başlarsa tepki vermiyor ve çoğalmalarına izin veriyor.

Sağlıkta RF, ablasyon ve koagülasyon amacıyla da çok kullanılıyor. Elektrokoterler 3cm'den daha küçük alanlarda, mikrodalga ise daha geniş alanlarda tercih ediliyor. Uygulanan güç ise kullanılan frekansa, uygulamaya ve alana göre bir hayli değişiyor. Şu an bildiğim kadarıyla 13.6GHz'e kadar frekansta çeşitli tedaviler çeşitli güçte yapılıyor.
Fakat dnalara nasıl zarar veriyor? Kaynağınız var mı?

z

#38
Alıntı YapHocam suyun titreşim frekansı 2.4GHz değil. Mikrodalga fırını düşünüp 2.4GHz dediysen eğer, onun tercih sebebi kullanımı serbest bir frekans olmasından ve yüksek güç elde edilebilmesinden kaynaklı. Mesela 5G frekansları da kullanılabilinir, daha faydalı olur belki, ama o frekanslarda güç elde etmek baya zor. O yüzden 2.4GHz ideal bir değer.

Bu bilgiye nerden ulastiniz?

Su molekullerinin rezonans frekansi 2.4 GHz oldugu icin mikrodalga firinlarda 2.4GHz kullanilir. Bu sayede firina konan yiyecekler hizlica isinirken icinde su barindirmayan maddeler  su kadar hizli isinmaz diye biliyoruz.

Ayrica fiziki boyutlari ile oynayarak 5G frekanslarinda calisacak magnetron tasarimi da yapilabilir.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

eigenvector

Alıntı yapılan: z - 20 Mart 2020, 02:54:15Bu bilgiye nerden ulastiniz?

Su molekullerinin rezonans frekansi 2.4 GHz oldugu icin mikrodalga firinlarda 2.4GHz kullanilir. Bu sayede firina konan yiyecekler hizlica isinirken icinde su barindirmayan maddeler  su kadar hizli isinmaz diye biliyoruz.

Ayrica fiziki boyutlari ile oynayarak 5G frekanslarinda calisacak magnetron tasarimi da yapilabilir.

Wikideki açıklama: https://en.wikipedia.org/wiki/Microwave_oven

"Water, fat, and other substances in the food absorb energy from the microwaves in a process called dielectric heating. Many molecules (such as those of water) are electric dipoles, meaning that they have a partial positive charge at one end and a partial negative charge at the other, and therefore rotate as they try to align themselves with the alternating electric field of the microwaves. Rotating molecules hit other molecules and put them into motion, thus dispersing energy. This energy, dispersed as molecular rotations, vibrations and/or translations in solids and liquids raises the temperature of the food, in a process similar to heat transfer by contact with a hotter body.[27] It is a common misconception that microwave ovens heat food by operating at a special resonance of water molecules in the food. As noted microwave ovens can operate at many frequencies.[28][29]"

Google'dan bir link: http://www.schoolphysics.co.uk/age16-19/Wave%2520properties/Wave%20properties/text/Microwave_ovens/index.html

O frekanslarda da yapılır tabii ama çok maliyetli. mm-dalga frekanslarına çıktıkça yüksek güç üretmek oldukça zorluyor. 2.4GHz'lerde kilowatt'lar konuşulabilinirken 100GHz'e yakın değerlerde ne kadar güç üretebilirsiniz? Benim bildiğim bir kaç watt'tan miliwatt'a kadar düşüyorlar. Bir örneğiniz var mı?
https://physics.stackexchange.com/questions/169362/why-do-microwave-ovens-use-radiation-with-such-long-wavelength#:~:text=The%20radiation%20used%20in%20microwave,not%20reserved%20for%20communication%20purposes.

z

#40
Biraz once google sayesinde ulastigim linkleri yazdigim post internet hatasi yuzunden cop oldu.

Bu esnada actigim sayfalari da kapmis oldum.

Ekranimda kalan bir iki link

http://www.insight-product.com/pulse%20magnetrons.html
95 GHz de 2-3 Kw gucunde pals modunda calisan magnetron. (Ortalama gucu ne kadar bakmak lazim.)

http://www.insight-product.com/Wmagnetronv1.html

https://www.pueschner.com/en/microwave-technology/basic-calculations

----------------------------------------------------

Asagidaki link ilginc.

https://www.zdnet.com/article/freescales-radio-frequency-oven-the-end-of-the-microwave/

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

muhendisbey

Alıntı yapılan: Sozuak - 19 Mart 2020, 15:54:56Sağlık için RF te beyin cerrahisinde kullanılır.
Dediğin cihazın adı gamma knife ve gama ışınları kullanır.

RF dediğin o kadar büyük bir yelpaze olmasına karşın, sadece iyonize edici bölgeye odaklanıyorsun, RF'e karşı "soykırım" başlatıyorsun. Garip.

Cep telefonunu düşün. Cep telefonu olmadan önce insanlar ambulansı, polisi, itfaiyeyi bu kadar kolay arayamıyordu. Ankesörlü telefon yakınında hastalanmışsan ya da sabit başka bir telefonun yakınında ne ala. Keza telefonu kullanmadığın 1 ayı düşün sadece. Yani artık cep telefonu ve insan et ve tırnak gibi oldu. RF sadece cep telefonu değil ki üstelik? LW,MW,AM,FM, Karasal TV, GPS, Uydu TV, Telsizler, Wifi, Bluetooth, Cihaz Kaynaklı EMD'ler, 2.4 GHz kablosuz cihazlar...
Yok yok yani, bu kadar şey söyleyebiliyorsan elindeki telefonu, tableti, PC'yi bırakarak bugünden temiz bir hayata başlamalısın. Gidip gümüş iplikli perdeler almalısın evine, alüminyum tabakalı cam filmi çektirmelisin pencerelere yani ekranlama yapmalısın. Tüplü ise televizyonun hemen satmalısın, X ışını yayar, plazmalarda wifi var onuda bırak, zira yeni nesli 5GHz'de çalışıyor...

DNA hasarı için üfürüyorsun. DNA hasarı oluşturacak frekanslar UVB ile başlar. @z nin mesajlarına bak bakalım frekansı neye tekabul ediyor. O nedenle güneş kremi sürüyoruz, ya da çok maruz kalırsak cilt kanseri oluyoruz. Bunun altında bulunan frekanslar insanda ısınmaya neden olur. Bu ısınmaya bağlı olarak eritem oluşabilir. Beyin kan bariyeri de bu nedenle zarar görür. MS hastalığındaki artışın şüphelileri arasındadır.

Suyun tam rezonans frekansı 22.235GHz. Mikrodalga fırın konusunda bilgi yanlışımız varmış, teşekkürler. Ancak anlatılan mesaj için pek önemli olmasa gerek.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

eigenvector

Alıntı yapılan: z - 20 Mart 2020, 05:18:21Biraz once google sayesinde ulastigim linkleri yazdigim post internet hatasi yuzunden cop oldu.

Bu esnada actigim sayfalari da kapmis oldum.

Ekranimda kalan bir iki link

http://www.insight-product.com/pulse%20magnetrons.html
95 GHz de 2-3 Kw gucunde pals modunda calisan magnetron. (Ortalama gucu ne kadar bakmak lazim.)

http://www.insight-product.com/Wmagnetronv1.html

https://www.pueschner.com/en/microwave-technology/basic-calculations

----------------------------------------------------

Asagidaki link ilginc.

https://www.zdnet.com/article/freescales-radio-frequency-oven-the-end-of-the-microwave/


Evet sürüyle varmış, ezbere konuşmuştum. Ama fırın açısından bakarsak, ortalama güç yetse bile deri kalınlığı çok düşük olacağı için o frekanslar yine pek mantıklı olmuyor.
Freescale'in bahsettiği konu benim yapmak istediğim şey aslında. İnceleyeyim biraz, gerçekleştiren var mı hiç.

Sozuak

Nerenizden anlıyorsunuz gerçekten garip. Gama ışınımı RF değil. Xray gibi bir ışınım. Sağlıklı dokuya da zarar veriyor. O nedenle benim çalıştığım zamanda firmamın temsilcisi olduğu gama knife cihazı diğer cihazlarda olmayan özel bir perde sistemi ile tümörün 3 boyutlu haritasına göre bulunduğu açıdan ışınları maskeleyip sağlıklı dokulara (tümöre ulaşmak için içinden geçmesi zorunlu olan kısım hariç) en az dozda ışınım vermek üzere gelişmiş bir sisteme sahipti. Anlayacağınız o cihaz ile ilgili de bilgim var.

Neyse. Ben cep telefonlarına, wifiye, vs karşıyım demedim. Kanser yapıcı etkisi var dedim. Buyrun istediğiniz kadar maruz kalın ama RF kanser yapmaz diyebilmeniz için kesin kanıtlar olması lazım. Böyle birşey de yok.

Cahile dersin ki şu şöyle şöyle, evet haklısın der kenara çekilir. Tonlarca teknik otorite, bilim insanı radyolog, onkolog salak o zaman boş yere RF tehlikeleri ile ilgili araştırma yapıyorlar.


Can radiofrequency cause cancer?

Although RF radiation does not cause cancer by damaging DNA in cells the way ionizing radiation does, there has been concern that some forms of non-ionizing radiation might have biological effects that could result in cancer in some circumstances.

muhendisbey

Ben kanser yapmaz demedim. Ama kanserojen kadar kesin de diyemezsiniz o nedenle "MUHTEMEL KANSEROJEN" kategorisindedir. Bu sıfatlandırma bir tür seviyedir.

Alıntı yapılan: Sozuak - 20 Mart 2020, 13:07:58Can radiofrequency cause cancer?

Although RF radiation does not cause cancer by damaging DNA in cells the way ionizing radiation does, there has been concern that some forms of non-ionizing radiation might have biological effects that could result in cancer in some circumstances.

Bu cümleniz sizin tezinizi de çürütüyor. DNA'nın zarar gördüğünü iddia ediyordunuz, burada zarar görmediğini belirtmiş.

Işınımlar da bir çeşit EMD olarak değerlendirilebilir. Çünkü partiküle eşlik eden elektromanyetik dalga olarak düşünülür. Bu partikül atom altı parçacıklar olabildiği gibi foton da olabilir. Keza gama ışınında herhangi bir partikül yoktur.

Alıntı YapNerenizden anlıyorsunuz gerçekten garip.
Kabalaşmayalım. İnsan gibi tartışacaksak tartışalım. Suyu ısınacaksa ben yokum.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.