Calgon Kazığına Çözüm

Başlatan gevv, 22 Mayıs 2007, 20:45:32

gevv

Bu yöntemi denedim yaklaşık 5..6 ay odu şuan bir sorun yok

Alıntı yapılan: "MANDRAKE"TV reklamlarinda SIkca rastladigimiz kirec önleyici Calgon camasir makinamiz icin gercekten faydalimidir diye soranlara,beyaz esya servisi olarak ben "hayir" diyorum.

Hic faydasi yoktur demiyorum,cok azda olsa faydasi var ama tam randuvan alabilmek icin her yikamada kullanmak gerekir,bu size yillik olarak bütcenize baya bir zarar verir.

Size bir püf noktasi vereyim.Calgon yerine,kirec sökücü asit (sivi porcöz) kullanabilirsiniz.Bu uygulamayi senede bir yapmaniz yeterlidir.
Camasir makinanizi 50 dereceye ayarlayin(makina bos olmasi gerekir,icinde camasir olmasin) ön yikamasiz olarak makinayi calistirin,yaklasik 10-15 dakika bekledikten sonra elinizi makinanin cam kapagina degdirin,su isinmaya baslamissa 100ml miktar kadar sivi porcözü camasir tozu koydugunuz cekmeceden iceri bosaltin ve yikama programi bitene kadar bekleyin.(Sonucta senelik toplam 100 Euro ödediginiz Calgon yerine,100ml ik asitle 3.-Euroya halletmis olursunuz,hemde kireci kökünden temizler
 

ipek

Dostum gevv senmi denedin???
Hanim bizi kapinin onune koymasin....

gevv

 

files

Sorun yok. fakat işe yaradı mı? rezistans üzerindeki kireçler gitmiş mi?

Bende şöyle diyeyim. Yıllık 100euro calgon parası vermeyin aynı paraya belki 10 -  20 tane rezistans alınır. Mkinayı alalı 8-9 sene oluyor. ne calgon kullandım ne rezistans değiştirdim. Makine hala yıkıyor. Su, istanbul suyu.

Analyzer

Selam,

Zaten deterjanlar içerisinde kireç önleyici yeter miktarda mevcut. Kireç önleyici ürünler bana pek akıllıca gelmiyor.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

screammm11

Ayrıca arkadaşlar,

Kireçli suyun manyetik alandan geçirilmesiyle kireçin önlenebildiği  konusunda bir hocamız bilgi aktarmıştı. Tabi yeterince araştırılmamış zannedersem bilim adamları tarafından. Ya da desteklenmemişte olabilir...

muratdu

Bende bir tecrübemi anlatayım. 11 yıl sonra çamaşır makinasının reziztansını merak edip çıkardım.evet kireç var dı ama öyle reklamlardaki gibi abartılı değil...Ben tuzruhu ile temizledim ayna gibi oldu. Tabii dikkatli olmak lazım tuzruhunu su ile yarı yarıya sulandırmak gibi.. birde hemen bol su ile durulamalı, yıkamalı. Yoksa korozyona ugrayabilir...porçöz (Nitrik asit) ile de yıkanabilir.Sirke de olabilir ama sirke zayıftır biraz, temizlemesi uzun sürebilir..11 yıl sonra tekrar bakacagim tabii ben yaşarsam ya da makina !

gevv

Alıntı yapılan: "files"Sorun yok. fakat işe yaradı mı? rezistans üzerindeki kireçler gitmiş mi?

Bende şöyle diyeyim. Yıllık 100euro calgon parası vermeyin aynı paraya belki 10 -  20 tane rezistans alınır. Mkinayı alalı 8-9 sene oluyor. ne calgon kullandım ne rezistans değiştirdim. Makine hala yıkıyor. Su, istanbul suyu.
abi ne işim olur:) makina bozuldugunda acar bakarım  :D  :D  saglam makinayı acıpta basa bela almıyayım  :D
 

nonstradam

6 yıllık makinamda rezistansla plastik kazan arası kireç kaplanmış yani resistansla kazan yek vücud olmuş. resistans ısınınca kazanı delmiş. resistansı porçözle temizledim delinen yeride sunfix denen bir malzemeyle tıkadım eskisinden sağlam oldu. bu işlemi yapalı yaklaşık 5 yıl oluyor makinada hala tık yok.

kireç sadece resistans düşmanı değil kazan içi ve tahliye hattı ve pompası gibi elemanlarında azılı düşmanı.

dediğiniz gibi calgon hiç bi halta yaramıyor bence. çünkü sadece yıkama suyunda calgon makina içine alınıyor. durulamada alınan 2-3 suda calgon yok yıkama suyundaki kireç direk makina içinde kalıyor.

gevv hacamın dediği yöntem veya su hattına takılan kireç filtreleri daha etkili olabilir. (gevv hocamın yöntemini deneyeceğim.)

birde kireçten daha büyük bir dertte. hanımların kazan içindeki çamaşırların içine yerleştirdikleri sabun tozu veya kırık sabun gibi maddeler.(giysilerin daha iyi temizlenmesi ve güzel kokması için) sabun yağlı ve yapışkanımsı bi madde olduğu için kazan resistans ve tahliye hattına yapışıp kalıyor ve dökülen kireçler bile burada büyük bir tortu oluşturuyor. makinalara sabun tozu gibi maddeler konulmamalı bence.

MICROCEBEL

Bu yöntemi bende deniyorum şimdi inş. bi sorun çıkmaz yoksa annem beni kapı dışarıya atar makina 14 senedir kullanılıyo maaşallah tık demedi  :D

Cetinal

şimdi ilk calgon katıldıktan sonra makina çalışıor ve su boşalttığında calgon da gidiyor diğerki etaplarda calgon zaten katılmıyor makinaya
kireç yinede bulaşacağı yerlere bulaşıor

timpati

bu konuda, zamanında elektor dergilerinde yayınlanan bir-iki devre örneği görmüştüm; bobin yapılarına bakıp işe yaramayacağına hükmetmiştim. oysa benzeri bir alman ürününü hem de oldukça yüksek bir fiyata çalıştığım firma satıyor (satmaya çalışıyor).

prensibi oldukça basit: kireçi büyük kristal yapısından daha küçük yapılara dönüştürüyor ve suyun sertliğini azaltıyor. benzeri bir yöntem, şarjlı pillerde darbeli akımla yapılıp pilin ömrü uzatılıyor.

bununla ilgili bir yazı antrak.org'da da yayınlanmıştı.
bir denemek gerek.
why mr. anderson, why ?

emrahmrcn

Kireçlenme hızını arttıran bir etmen sıcaklık olabilirmi? , eğer böyle birşey varsa calgon etkinliğini gösterir ,,çünkü deterjanla alınan calgon makinanın ısıtma anında kazanda gezmiş oluyor , durulama safhalarında su ısıtılmıyor yani calgona gerek kalmıyor.Tabi bu da benim aklıma gelen bir düşünce yanlışlığı doğruluğunu bilemem.
Benim yaradılışımda bir ayrıcalık varsa o da TÜRK olmamdır. M.K ATATÜRK

mustafacan

10 senelik kalgon parasına yeni bir çamaşır makinesi alabileceğinizi hiç düşündünüzmü?
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!

KAZIMUGUR

Üzeri "kaplanmış" ısıtıcının 10 yılda ne kadar kayıba sebep olacağını hesapladınmı ?

Eşin dostun , @nonstradam arkadaşımızın anlattığı şekilde , en az 10 makinasını onardım.

@Gevv in anlattığı en geçerli yöntem.
Önceden yoğunluğunu (derişiklik) test edin aşırı olmasın.Çaydanlık yavaçca temizlenmişse yeter.

Birikenler sadece CaCO3 değil onunla birlikte harç olan organik karışık atıklardır ve sıhhi değiller.
Krom kazan pek etkilenmez ama plastik berbat durumda oluyor.

Sadece kazan ve borular değil pompada etkilenir.Ayrıca burada her zaman boşaltılamayan miktar (boşaltım borusu pozisyonuna da bağlı)pis su kalır.Koku sebebi olan ve ek maddelerin kullanımını gerektiren kötü kokuların asıl sebebi.Biraz zor gelebilir ama gerekli,çamaşır bitiminde pompa kapağının açılıp içerisindeki pis su ve atıklar (saç pek kolay çıkmaz) temizlense iyi olur.

@timpati nin sözünü ettiği cihazın benzerini plastik enjeksiyoncular ve boru üreticileri kullanıyor.O tip yerlerde iyon çökelimini hızlandıran etmenler (aynı şasede motorlar rezistanslar filan) çok ve sistemleri kireç kaplamayı kaldırabilecek şeyler değil.İşe yaradığını kullananlar ifade ediyor.