Piyasada dolaşan sahte USB-Hub lar

Başlatan ahmet2004, 11 Ağustos 2007, 21:40:19

files

Yukarıda bahsettiğim gibi yeni bir teknoloji üretilebilir.

Bu teknoloji , paralel bağlı usb aletleri algılayıp ayrı ayrı aletler gibi standart Huba göstertebilri.

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

files

tüm usb  aletler D+ ve D- ler paralel bağlanacak
sonra bu D+ ve D-  bir çipe girecek (nasıl bir çip olacak nasıl yapılacak bilmiyorum) sonr a bu çip çıkışında  yine bir D+ ve D-  olacak normal usb portuna bağlanacak. Çok sayıda aleti tek porttan normal bir USB hub gibi gösterecek

ahmet2004

Şöyle yapalım o zaman?

Bir USB hattına en az iki adet usb-cihaz bağlayanımız varmı acaba?

Yani parelel.?

files

bu durumda bağlanan cihazlar çalışmaz. ona şüphemiz yok. Ama neden çalışmaz? Hostu tam olarak algılayamadığı için.  Yoksa D+ ve D- hatı yanıyor değil. İşte host öyle bir çip olacak  ki, geleneksel host ile bu paralel aletler arasında bir köprü görevi görecek.   Besleme sorununu harici olarak verdiğimiz takdirde, toplam haberleşme hızımız yeterli olduğu takdirde belki birçok aleti paralel bağlayıp kullanabliriz . Bu aletler fare, klavye, gibi çok hız gerktirmeyen aletler olacak

ahmet2004

files

Hostu tam olarak algılayamadığı için.


bunu biraz açarmısın.Tam olarak nasıl algılanır.

Usb-HUB larda kullanılan chip bu HOST görevini görüyor zaten.

files

o kısmını ben bilmiyorum. USB işi için hazır çip kullandığımızdan. bildiğim şey, alet ilk bağlandığında  kendini tanıtıyor, İzin geldikten sonra host ile haberleşiyor.

Hubtaki çip ne yapıyor aletleri tek tek algılayıp pcdeki hosta iletyiyor.
işte yeni yapılacak çip ise paralel olanları algılayıp öyle iletsin diyorum.

Ziya

Alıntı yapılan: "bunalmis"Neden USB hatlari paralel baglanamaz?

Hatirlarsaniz bu linkteki mesajimizda  USB portuna yeni bir cihaz takilir yada sokulurse D hattindaki empedans degisimi sonucu HUB olayi farkeder demistik.

Data hattina baglanan 1K5 in olup olmamasi ayni zamanda USB cihazimizin hizini da belirliyordu. Iste en basitinden bu 1K5 durumundan dolayi USB cihazlar paralel baglanamaz.
...
Hocam bunu biliyorum. Data hattının birine bağlanırsa 1.0, diğerine bağlanırsa 2.0 gibi bir ayrım yapabiliyordu port. Bahsettiğiniz konuya değinen olursa yazacağım diye yazmamıştım. USB portu harekete geçiren donanımın bağlanması ama yazılımla da harekete geçirebilirsiniz. Sonuçta PC bir sürücü yazılım aracılığıyla usb porta erişmiyor mu? Sürücü yazılım cihaz bağlanıp bağlanmamış olduğunu control paketi göndererek de öğrenebilir. Yani hariçten donanımın bağlı olması gerekmez. Porttan giden pakete cevap gelmiş ise birim bağlanmış demektir.

Bu konuda atmega mcu ile yapılmış usb emulasyonu projesine bakabilirsiniz. Geliştiren kişi projesini çok detaylı anlatmış. mcu  gönderilen pakette kendi adresini bulursa ack sinyali göndererek haberleşmeye başlıyor. Bundan ne anlaşılmalı?

Merak ettiğim bir konu var. USB portlarda bir de hub controller var. Bağlanan hub arkasına başka hub bağlayabiliyormusunuz?
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

files

Alıntı yapılan: "Ziya"Bağlanan hub arkasına başka hub bağlayabiliyormusunuz?
Bence besleme yi hariçten verirseniz, toplam hız da yeterliyse.. bağlanır. ve çalışır.

z

Tamam iste sorun burda baslayacak.

Paralel bagli birden fazla USB cihaz varken ve bunlarin 1K5 leri hep beraber hatti acaip bir voltaj seviyesine cekecek bu durumda HUB hatta yeni baglanan bir cihazin nasil farkina varacak.

HUB USB cihazi resetlemek icin gene be D+/- hatlarini kullaniyor.

Reset atmak isteyen HUB Data hattini harekete gecirince butun USB ler ayni anda resetlenecek. HUB descriptor istemeye kalktiginda butun USB ler kendinden istendigini sanacak. Zira ilk asamada adres 0 dir. Herkes 0 adresinde....
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

ahmet2004