adsl modemler neden vista da çalışmaz?

Başlatan x-tol, 11 Eylül 2007, 11:23:28

x-tol

merhaba
vista home premium yüklü laptop'uma, inca amx-ca80u usb modemim ile adsl hattı üzerinden internete bağlamaya çalışıyorum. xp'de sorun çıkarmadan işlemi yapabiliyorum fakat vista bu modemi tanımıyor(driveri tanımıyor sanırım).
bu konu hakkında bir fikri olan var mı? kendi sitesinde vista driver'ı yok.

Maxim

Çünkü vista 5 para etmez bir işletim sistemidir ,

insanlara daha fazla memory daha hızlı cpu satabilmek için çıkarılmış kesinlikle kandırmacadan başka birşey olmayan işletim sistemidir vista .

microsoft ile diğer donanım üreticilerinin ortaklaşa kurdukları bir tuzaktan başka birşey değildir ,
yeni çıkan tüm bilgisayarlar vista ile geliyor ve  insanlar bunu almaya mecbur bırakılıyor ,
halbuki XP çok daha düşük yani daha ucuz bir donanım ile rahat rahat çalışabilecekken ,vista sayesinde çok daha fazla şey satılarak daha fazla para kazanılıyor ,

xp kadar düzgün bir işletim sistemi varmı microsoftun ?

evet vistanın driverlarıda kendine has ,
yani sizin modemin vista driveri yoksa modemi unutabilirsin .

x-tol

bu konuya katılıyorum. vista da hiçbir işlem yapmazken ram belleğin 500mb'ı kullanılıyor. bu xp'de 250 civarı idi.

ibrsel

bende  @maxiboost arkadaşıma katılıyorum.XP de sorunsuz çalışan bir çok donanım vista da tanınmayabiliyor.benzer bir sorun arkadaşımın creative ses kartında yaşandı.vista driverını bulamadığımız için çözüm olarak bilgisayarına hem vista hem de Xp yi kurmayı bulduk.(Arkadaş görsel olarak hoşuna gittiği için vistadan vazgeçemedi)

birumher

Ben yıllardan beri program yazıyorum dos zamanlarından beri microsoft ürünleri kullanıyorum artık microsoftun teknik olarak başarısız ama bir pazarlama şaheseri olan yazılımlarını kullanmaktan bıktım. Ciddi ciddi bir mac işletim sistemine geçip parallels gibi bir yazılım kullanarak sadece gerekli olduğunda windows kullanmaya karar verdim. Adamların her şeyi microsoft un onyıllarca ötesinde. Size birkaç tanıtım videosu seyretmenizi öneriyorum.

http://www.apple.com/iwork/pages/
http://www.apple.com/iwork/keynote/
http://www.apple.com/iwork/numbers/
http://www.apple.com/iwork/ilife/
http://www.apple.com/ilife/guidedtour/
http://www.youtube.com/watch?v=uf5EArv4Lck
http://www.youtube.com/watch?v=l1ERlWTFEQw
Birkan.Herguner

mavi

önce mac üretir sonra microsoft  kopyalar dağıtır
önce mac üretir sonra intel alır ve dağıtır...
Telecommander Monster Of Network

Veli B.

Bu konu ilgimi cekti. Benzer sikintilari ben de yasiyorum ve Microsoftun elinden kurtulmak istiyorum. Linux konusunda halen mesleki olarak sikintilar yasandigini duydugum icin cekiniyorum acikcasi.
Mac icin durum nedir?
Sistem kaynaklarini kullanimi nasil?
Benzer sekilde paralel kullanmak istersem avantaj ve dezavantajlari nelerdir? Virtual PC ye benzettim olayi!

Ziya

Sun solaris kullanın. Dünyanın en kararlı ve güvenli işletim sistemidir. Bir ara 10 sürümü ücretsiz dağıtılıyordu. Sun bunun üzerine güvenlik tedbirleri ekleyen yazılımlardan para kazanıyor. Örneğin rsh, rhost gibi komutları kullanarak iki veya daha fazla PC bağlantısında haberleşmenin kriptolanması gibi, çoğu kişisel kullanıcıların ihtiyaç duymayacağı yazılımlardı. Hatta Solaris üzerinde Linux yazılımları da çalıştırılabiliyor. Şimdi kaçıncı sürümü çıktı bilmiyorum. Kesinlikle sistem çökmesi, mavi ekran, hata raporu gibi sorunları yaşamazsınız.

Taktiği de son derece akıllıca. Kişisel kullanıcıları doyurarak rakiplerinin pazarını daraltmak ve onların üretim maliyetlerini arttırmak gibi. Hatta bir ara bir makale okumuştum, Sun bu yolu seçmeseydi kesinlikle iflas etmişti diye. O makalenin yazıldığı yılda sun yıllık 500 milyon dolar kazanmış.

Sene 1994, linux üzerinde dos emulasyonu vardı ve dos programlarını çalıştırabiliyorduk. Daha sonra windows emulasyonları üzerine de MIT de doktora yapanlar vardı. O tarihte SCO Unix'in dos emulasyonu muhteşem çalışıyordu. O tarihlerde Linux üzerinde apple machintosh emulasyonu da çıkmıştı. Aradan geçen 13 yıl da ne oldu bilmiyorum ama Solaris kesinlikle ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek niteliktedir.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

Göktuğ

Hep atılıp tutulur yeni microsoft işletim sistemlerine. Sonra 2-3 sene içinde herkes yeni işletim sistemine gecmiş olur. Para vermeden kullandıgınız yazılım için bu kadar agır eleştiri yapma hakkını kendinde bulmak, abesle iştigaldir.  98SE ve ME den XP'ye geciste de aynı sıkıntılar yasanmıstı...

Laptop dısında microsoft işletim sistemi almıs ev kullanıcısı sayısı nedir?
Lütfen hem para vermeyip, hem kullanıp, hemde bu kadar agır eleştiri yapmayalım.

x-tol yapman gereken usb modemi acıp içerisinde kullanılan entegreyi tespit etmek. Bu entegrenin driverlarını ureticinin sitesinden bulma ihtimalin cok yuksek. Benim usb modemin yazılımı xp de sorun cıkarıyordu. Chipin sitesinden indirdigim driverlarla sorunsuz calısmakta.

Ek=Linuxta veya baska bir işletim sisteminde, su an kullandıgımız elektronik programlarından hangisini kullanabileceksinizki, kurtulmayı dusunuyorsunuz ?

Ziya

Alıntı yapılan: "Göktuğ"Ek=Linuxta veya baska bir işletim sisteminde, su an kullandıgımız elektronik programlarından hangisini kullanabileceksinizki, kurtulmayı dusunuyorsunuz ?
Windows emulasyonu bulabilirseniz hepsini çalıştırabilirsiniz. Katana Hocamın bahsettiği VP'nin yaptığı işi yapıyor. Mac emulasyonu da varsa (ki bir zamanlar vardı) Mac, Win, Linux programlarını aynı makinada (normalden çok daha yavaş) çalıştırabilirsiniz. Sorun çalıştırmak değil performans ise Unix tabanlı sistemler geçmek isteyenlerin yeni yazılımlara yönelmesi gerekir. Linux altında picsim, eagle, gibi çözümler mevcut. C derleyicisi için de pic desteği bir kaç yıl önce başlayan sdcc kullanılabilir. sdcc Dallas'ın 8051 için tavsiye ettiği derleyicilerden birisidir. İlk Z80 için başlanmış (gameboy advance oyunlarını da yazabiliyorsunuz bununla).
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

Veli B.

Alıntı yapılan: "katana"... Linux konusunda halen mesleki olarak sikintilar yasandigini duydugum icin cekiniyorum acikcasi.
Mac icin durum nedir?
Sistem kaynaklarini kullanimi nasil?
Benzer sekilde paralel kullanmak istersem avantaj ve dezavantajlari nelerdir? ...

Mesajimin tamami degerlendirilirse sanirim farkli bakis acilari yakalanabilir!
Notebookumdaki OS haric para vermedigim hususunda haklisiniz ki aradigim alternatif OS icinde para verecegimi zannetmiyorum.
Para vererek almis oldugum OS ile calinti kullandigim arasinda  fark goremedim. Dolayisi ile para verip vermemis olmam OS nin kalitesini degistirmiyor, ust segmente cikarmiyor.
Elestiriniz karsisinda sahsima dusen soz/cevap  hakkini notebook sahibi (parasi odenmis bir OS sahibi) olarak vereyim bu durumda;
" Benzer sikintilari bende yasiyorum ve Microsoftun elinden kurtulmak istiyorum ve alternatifleri arastiriyorum..."

Mesajimda da belirttigim gibi Linux konusunda olumlu duyumlar almadigim icin "MAC alternatif olabilir mi?" dedim . Arz/talep dengesi geregi tekele dusmememiz gerekli sanirim.

Ust model OS ye gecmis olmak herzaman rizaen olmuyor. Bana gore 98 gayet saglikli iken pek cok program yuzunden zorunlu bir adaptasyon yasiyorum, sikintilari olsa da. Llakin bu alternatif aramama engel değil.

Göktuğ

Alıntı yapılan: "Ziya"Mac emulasyonu da varsa (ki bir zamanlar vardı) Mac, Win, Linux programlarını aynı makinada (normalden çok daha yavaş) çalıştırabilirsiniz. Sorun çalıştırmak değil performans ise Unix tabanlı sistemler geçmek isteyenlerin yeni yazılımlara yönelmesi gerekir. Linux altında picsim, eagle, gibi çözümler mevcut.

Orcad, Pads, Protel  gibi programları calıstırabiliyormuyuz ? Yoksa orada bir takım elektronik programlarımı var ?
Benim tarafımda adı gecen elektronik programları kullanmak dısında bir işe girişmeyecegim açık.

katana;
Benim asıl anlatmak istedigim, farklı bir işletim sistemi aranması ihtiyacından daha ziyade, üzerinde cok cok fazla emek harcanmıs bir ürüne agır eleştiriler  ve ithamlar sunmanın yanlıslıgı. Oyle eleştirmek için sen ne yazdın göster diye sormak gerekir. Yoksa önümüzdeki 1-2 sene içinde hepimiz vistaya gececeği öngörülebilir olmadığını mı düşünüyoruz.

Bende laptop aldım yakın zamanda. Üzerindeki işletim sistemini driverlarını iyice arastırdıktan sonra xp ye cevirdim.
Hepimiz kabul etmek istemesekte kocaman bir dev haline gelmiş ve onbinlerce calısanıyla, iyi kotu bir takım ürünler sunan bir kartel var. Karsısındada ozgur yazılım diye tutturan cok cılız ve güçsüz bir takım oluşumlar. Açık ara microsoft galip gelir.

Pardusu kullandım xp ile karsılastırılamayacak kadar işime yaramayacagını gordum.Server kurulurmus, iyi guvenlikmiş, şu, bu,... benim ihtiyaclarım arasında değilki...

Devlet kurumları kullansın pardusu ve uzerinde geliştirilecek kamu programlarını. Para ve guvenlik acısından.

Ziya

Alıntı yapılan: "Göktuğ"
Alıntı yapılan: "Ziya"Mac emulasyonu da varsa (ki bir zamanlar vardı) Mac, Win, Linux programlarını aynı makinada (normalden çok daha yavaş) çalıştırabilirsiniz. Sorun çalıştırmak değil performans ise Unix tabanlı sistemler geçmek isteyenlerin yeni yazılımlara yönelmesi gerekir. Linux altında picsim, eagle, gibi çözümler mevcut.

Orcad, Pads, Protel  gibi programları calıstırabiliyormuyuz ? Yoksa orada bir takım elektronik programlarımı var ?
Benim tarafımda adı gecen elektronik programları kullanmak dısında bir işe girişmeyecegim açık...
Hocam kendinizi cevap vermek zorunda hissetmeyin. Ben de son kez bu konu için yazacağım. Windows emulasyonu varsa Orcad, Pads, Protel,.... hepsini çalıştırabilirsiniz dedim. Acaba başka türlü mü anlaşılıyor? Windows emulasyonu, Windows altında çalışan Virtual PC gibidir. Linux içinde windows kurup çalıştırıyorsunuz. Windowsta çalışabilecek herşey çalışıyor (ilk sürümleri win3.1 yüklenecek şekildeydi, son durumu ne bilmiyorum). Performansta sorun yaşanır diye özellikle de belirttim. Herkes windowsu terketsin demedim. İsteyen istediğine geçer. Linux kullanıcıları için de alternatif sayılabilecek programlardan bahsettim. İsteyen PC'nin bir kısmını Linux, diğer kısmını windows için ayırır. Orcadle, pads le çizim yapmak isterse windowsu açar işini görür. Bu tamamen kişilerin tercihine bağlı. Bunları yazan birisi olarak hala windows kullanıyorum. Linux ihtiyacım olduğunda (ki yakında olacak ve tezimle ilgili yazılımları onun üzerinde geliştireceğim) PC'min bir kısmına ya linux ya da solaris kuracağım. Bu da benim tercihim. Gerçi burada kişilerin tercihinden ziyade genel anlamda yol gösterici hususları yazmaya çalıştım ama başka türlü anlaşılmış sanırım...
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

Cetinal

yeni model (64 bit işlemcili)   bilgisayarlarınızda windowsx64 kullanmanızı tavsiye ederim

Maxim

Göktuğ arkadaşım ,

Para verilmiyor demişsin ,o da nereden çıktı ? :)
herkesi kopya yazılımmı kullanıyor sanıyorsunuz ?

Notebook ve marka pc alırken içerisinde işletim sistemi olması şarttır ve şu anda %99 hepsinin içerisinde vista var ,vista bedava değildir ,
bedava olmayan herşey için satın alan herkes yorum ve eleştiri yapabilir .

O yüzdendirki ,bilen - bilmeyen herkesin yorum yaptığından dolayı ilk başta anlaşılamayan bir kargaşa yaşanır .

Ben tam 14 sene bu işi yapan ,server ,mainframe ,pc tamiri yapmış ,microsoftta ve yurtdışında kurslara gidip sertifikalar almış birisi olarak yorum yapıyorum ve diyorumki vista sadece ticari bir aldatmacadır ve neredeyse 2 katı güçlü donanım istemektedir, siz bunu verdiğiniz sürece elbette sorun yoktur .

Bence artık insanların gözlerini açmaları gerekmektedir ...
Öyle bir hale geldiki milleti koyun gibi güdüyorlar ,insanların megaherzden başka birşeyi gözleri görmüyor ..

Şu anda vista ile zorlanan donanım özelliklerine bir bakın bakalım ,
bağımsız düşünmeye çalışın ,

Benim üzerinde xp çalışan notebooktaki donanım ,
eğer vista yüklersem makina kesin göçer !
2 çekirdek işlemcili yani 2 adet 1,66 mhz cpu yetmemektedir !!! yuhhhh
artık 512 Mb hayal olmuştur ve vista için 1Gb memory gerekmektedir en az YUHHHH ,

bunlar ne demek biliyormusunuz siz ?