Kullandigim Jtag devresi cok yavas, ulink

Başlatan bunalmis, 27 Aralık 2010, 13:30:13

elektrotasarim

micro4you'dan daha önce alışveriş yapanları sanırım forumda okumuştum. bu nedenle güvenilir diye bildiğimden bu linki verdim. sizin bahsettiğiniz 15$'a Jlink'lerden kullanma imkanınız oldu mu acaba ?

Burak B

jlink jlinktir verdiğim videoyu izlediysen alet öyle çalışıyor.
"... a healthy dose of paranoia leads to better systems." Jack Ganssle

ahmet2004

Arkadaşlar güzel Jtagları çalıştırmışsınız.

Birde Jtag clock'u 12Mhz'e alın öyle deneyin.Jtag 12Mhz'e kadar destekliyor diyor bu ne oranda doğru?

Veya şöylede yapabilirsiniz önce jtag clock'u 5Mhz yapın debug yapabiliyormu?

Sonra jtag hızını 12Mhz'e getirin debug yapabiliyormusunuz?

z

Marka jtaglarda bile eger bastan beri bu clok frekansini 1yada 2Mhz de tutuluyorsa tabiki jtagin yetenegi hakkinda hic fikir edinemeyiz.

Yillar once kullanigim cipin jtagina bosubosuna 1000$ vermedim.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

fatihkuzucu

1000$ jtag soygun demektir. Bence..

Bu arada gerbay 15$a usb jtag nerede var? Benim gördüklerim 50$ üzerinde.
Exp.Kits http://tinyurl.com/3qhs8pm   Küçük adamların, küçük fikirleri... Büyük adamların, büyük hayalleri...

Burak B

@ahmet2004

jtag in 12Mhz yi ne oranda desteklediğini yada hedefin bu hızda jtag işlemine izin verip vermediğini test etmek lazım. Bendeki cihazın örneği ortada. Kullandığım cihaz gerbay' in bahsettiği klondur. LPC1768 için KEIL' de debug ayarları penceresinde 10Mhz nin üstünü zaten göstermiyor. Diğer yandan Jlink command satırında 12mhz' ye ayarlamaya çalışıldığında bu (LPC1768) chip için max ~5Mhz bir hız belirliyor jlink ve çalışıyor. Ancak Topjtag ve topflash programları ile kullandığınızda 12Mhz' yi görebiliyorsunuz ve boundary scan olarak çalıştırabiliyorsunuz (bunu STBx25xx MIPS ile denedim elimdeki LPC1768 boundary scan desteklemiyor 100 pin) ancak bunun ne ölçüde doğru olduğunu soracaksınız. Onu da bilemiyorum doğal olarak. Ekipmanı ve jlink'i + DM500 receiver' ı olan arkadaş ölçüversin.
"... a healthy dose of paranoia leads to better systems." Jack Ganssle

z

Alıntı yapılan: fatihkuzucu - 03 Ocak 2011, 15:38:02
1000$ jtag soygun demektir. Bence..

Bence de soygun fakat, 15 Sene once JTAG bir iki firmanın tekelindeydi. Günümüzde aynı ürün 500$ a indi. Çinliler 200 küsür dolardan satıyor. Fakat bir başka aile için üretilmiş bu ürünü malesef ARM serisi için kullanamıyorum.

ulink pro da 1395$.

Bu jtag cihazı ile 15$ lık jtag cihazı aynı işi mi yapar sizce?

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

fatihkuzucu

15$ a usb jtag yok onu bir kere belirleyelimde. Benim bildigim yok.
Olimex ve çinlilerin usb jtagleri 50$ dan başlıyor. Yapılacak iş konusunda çok önemli farkları oldugunu düşünmüyorum.
Fark koruma devrelerinde olabilir. Mesela yüksek voltajlı devrelerde çalışıyorsanız. o zaman optolu korumaları olan bir alet ile hedef devreye yaklaşmak daha mantıklıdır. Klonlarda optolar falan olmaz işin doğası gereği. Klon ile motor sürücü devresine dalarsanız ilk kullanıcı hatasında pc dahil çöp olur. Tabi bunun hatasını klona atmak abesle iştigal olur. Kullanıcı az para yatıracaksa yapacagı haraketlere dikkat etmelidir.

Sizin şu an 500$ dediginiz jtagi acıp hemen devrelerini incelemek gerek. Eğer korumaya yönelik devreler yok ise 500$ da soygun demektir.
Exp.Kits http://tinyurl.com/3qhs8pm   Küçük adamların, küçük fikirleri... Büyük adamların, büyük hayalleri...

z

Dogrudur. 

Bu konularda altini olan kurali koyar sozu gecerli.

Elimdeki jtag icinde  TI in JTAG cipi ve yanlis hatirlamiyorsam bir de CPLD var. Koruma vs yok. Eger bu jtaga bir de izolator modulu istersem yanlis hatirlamiyorsam 500$ daha istiyorlar. (Detaylar icin Spectrum digitale bakiniz.)

Su anda Arm cortex3 cipim icin 1Mhz de sorunsuz calisan zorlanirsa 2Mhz de calisacabilegi belirtilen jtag kartim var. Fakat memnun değilim. Daha iyi bir sey almak istiyorum.

Keil ulink pro ya 1000 kusur dolar verilmelimi verilmemelimi?

Bu jtagi alinca Keilin IDE si ile jtag cihazinin tum gucunu kullanabilecekmiyim?

Yoksa daha once aldigim 1000$ lik jtagda oldugu gibi 3000$ daha verip emulator yazilimi almam mi istenecek.

Sonucta emulator yazilimini alamadim ve bu pahali jtagi cip programlama ve dusuk hizda emulasyon haricinde kullanamadim. O tarihlerde baska secenegim yoktu. Dolayisi ile hata ettim bir ton para verdim demiyorum. Fakat gunumuz sartlarinda Keil uvison 4 beraberinde kullanmak icin ulink pro alinmali mi alinmamali mi sorusunun cevabini merak ediyorum.

Yoksa Ulink proya da ihtiyacim yok ulinkin daha alt basit modellerini mi almaliyim?

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

fatihkuzucu

#24
Ben olsam keilide kırılmış kullanırdım jtagide klon olarak alırdım. Varsa gereken başka yazılımlar bunlarında kırıklarını bulurdum. Bakınız sonsivri.
Yüksek voltajlı devrelerle çalışılması gerekecekse yüksek hızlı optolardan bir buffer devre yapıp hedef devreye baglanılabilir.
Bahsi geçen jlink8 klonu orijinal firmwareleri kullanarak keil içerisinden update edilebiliyor. Buda donanımın (jtagdaki mcunun) aynı oldugunu gösterir. Orijinal firmware olan bir klon ile  orijinal ürün arasında performans olarak bir fark beklemek mantıklı değil.
Ben çok küçükken JTAG 1985 te farklı mcuları ortak bir platformda buluşturmak için çıkmış. Ortak hedefleri olan bir platformdan bu kadar farklılıkların çıkmasının bence tek bir sebebi var. İnsanlardan daha fazla para kazanabilmek. Teknolojinin transferi için biçilmiş bir fiyatlandırmaya gidiliyor. Derleyeci firmaları ve mcu üreticileri bundanda bir şekilde para kazanmayı amaçlıyorlar.
İleride bu derleyicilerde çok düşük fiyatlara satılacağı bence kesin. Bakınız CoIDE http://www.coocox.org/CooCox_CoIDE.htm
Exp.Kits http://tinyurl.com/3qhs8pm   Küçük adamların, küçük fikirleri... Büyük adamların, büyük hayalleri...

elektrotasarim

Ben de fatihkuzucu'ya katılıyorum. Ulink'in klonunu denemeden orjinaline o kadar para vermezdim. (Tabi ki bunu almak, denemek, vs. için biraz zamana ihtiyacınız olacak. İşiniz acil değilse böyle bir yol izlenebilir.) Şayet klonu beğenmezseniz, digikey'de şöyle ürünler var: http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Detail&name=MCB2103U-ND
min. 349$'a bu veya benzeri bir kitiniz ve bir Ulink2'niz olabilir.
Ulink'ten beklentilerimiz farklı olabilir ama Ulink2 bence birçok anlamda işinizi görecektir. Keil ile direk kullanabilirsiniz, herhangi bir ek maliyetli birşeye ihtiyaç yok.

f_machine

Alıntı yapılan: gerbay - 04 Ocak 2011, 10:32:21
içinde bir tane LPC2148, birkaç tane buffer olan ULink2 pro ya 1395 USD vermektense klon kullanmak çok çok daha iyi bence..

Bir düzeltme yapayım, Ulink pro da mikrodenetleyici yok.İçinde Xilinx Virtex 4 FPGA var.


Ulink Pro'nun donanımı :
http://www.keil.com/support/man/docs/ulinkpro/ulinkpro_hardware.htm

z

Hızlı çalışan Jtag cihazı almaya karar verdim.

Alınabilecek en uygun Jtag cihazının marka ve modelini tespit edebilmek adına üyelerle bir test ortamı oluşturalım istiyorum.

Eminim ki bu kadar üyede en az 5..6 farklı jtag cihazı vardır.

Öncelikle jtag cihazında Jtag Clk frekansını 2Mhz üzerine set edip kullanabilen varmı? Varsa hangi markayı kullanıyorsunuz?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

z

Bazı jtag cihazları neden pahalı sorusu için linkteki video fikir verecektir.

http://www.xds510.com/xds_speed.php
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com