sinyal jenaratörü

Başlatan bulut_01, 17 Haziran 2012, 14:26:51

bulut_01

TT Technic VC-2002 böyle bitane sinyal generatör almayı dusunuyorum band genıslıgı max 2 mhz ileriye dönuk kullanımda ne dersınız ? yada 2 mhz daha yuksek olmalı mı ?
YENİLMEZ..

bulut_01

kimseden yorum yok sanırım  :o
YENİLMEZ..

OG

Yarın kendi ihtiyacımız ne olacağını bilemezken bulut'un ne ihtiyacı olur nasıl bileceğiz?

Ancak 2MHz çok düşük bir değer diyebilirim.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

pisayisi

2 Mhz çok düşük pek çok uygulamada daha yüksek frekanslar lazım olur. Daha hızlı bir ürün alsan fiyatlar astronomik artıyor binlerce dolarla ifade edilcek maliyetler çıkıyo. Bence sinyal jeneratörü bir deney masasında olması gereken son cihaz, iyi bir osiloskopun oldu mu her türlü sinyali 555 li devrelerden tut basit lojik kapılara kadar her şekilde üretirsin.
Murat

bulut_01

Alıntı yapılan: OG - 17 Haziran 2012, 22:36:22
Yarın kendi ihtiyacımız ne olacağını bilemezken bulut'un ne ihtiyacı olur nasıl bileceğiz?

Ancak 2MHz çok düşük bir değer diyebilirim.
moderetörun gıne sakacılıgı uzerınde neyse her ınsan kendıne özgu tavırları var.öncelıkle pisayı arkadasın söylediğine bıraz dusunce katılıyor ınsan scopum var cok sukur 200 mhz ısımı göruyor bu sınyal jenaretör kare dalga sinüs testere dişi 3 sinyal seklınde uretmemız ıcın 20 mhze kadar nasıl devre yapmamız lazım yardımcı olurmusunuz ?
YENİLMEZ..

ipek

Bir adet max038 bir adet slewrate 'i yüksek opamp temin et biti gitti bunun için moderatoru meşgul etmeyelim. ;D

Erdem

Bu arada ben de sinyal üreteci almayı planlıyorum ama henüz almadım.

İlkönce sinyal üreteci yapmanın oldukça eğlenceli bir proje olabileceğini söylemişler. Bir tanesi  XR2206 yongası kullanarak yapmış.

Ayrıca yaparken bir sürü şey öğrenebileceğinizi ve sinüs dalgalarının yükseltilmesinin yeterli olmadığını bu yüzden bir tane yükselteç yapmanız gerektiğini de söylemişler.

Hatta hazır olarak da satıyorlarmış.

http://www.electronics-diy.com/function-generator-kit-xr2206.php

Dr. Piotr Mitros bu konuda güzel bilgiler vermiş. Aynen aktarıyorum:

"İşlev üreteci olarak Elenco oldukça uygun fiyatlı sinyal üreteçleri yapıyor. Ev laboratuvarım için bir tane ikinci el HP 3312A aldım. Eğer patronumun parasını harcıyor olsaydım bir tane HP33120A alırdım. HP/Agilent en iyi sinyal üreteçlerini yapıyor (her ne kadar osiloskopları oldukça kötü olsa da)"

bulut_01

inceledim güzel yanlız band genıslıgı 2 mhz dusuk ıdeal 20 mhz kadar olması gerek max038 basıt seması var yanlız sınyal sıtabılesı ve kalıtesı nasıl olur ona yorum yapamam hazır sınyal jenaratöru gibi olur mu oda tartısılır.
YENİLMEZ..


bulut_01

UNI-T UTG9010C 10mhz 250 dolar bu paralar bu aletler ıcın cok mu acaba ?
YENİLMEZ..

OG

Sevgili bulut, konu ile ilgili cevaplarımın modlukla herhangi bir ilgisi yok. O anlamda yalnızca bir forum üyesiyim.

O cihaz ile ilgili sürekli işin var ise belki değer ama sırf bulunsun siye alıyorsan yazık olur. Kullanmazsın çünkü. Düşük frekanslar için ICL8038 işini görür, daha yüksek max038, daha da yüksekler için DDS (AD9850, 51 gibi) işini görür.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

bulut_01

evt hocam bende burda bu konu acarken benım gıbı dusenen arkadasları aydınlatmak.AD9850 bakdım farnell de 32 € demıs yuhh :-X cihaz topu 130 € sık kullanmak değilde yerı geldiğinde bı ses amp de veya pwm ıle ılgılı calısmalarda smps de vs vs kullanmak ıcın guzel aglet yanlız özellıklerıne göre pahalı aletler.
YENİLMEZ..

cevat1

Alıntı yapılan: OG - 18 Haziran 2012, 00:14:31

Düşük frekanslar için ICL8038 işini görür, daha yüksek max038, daha da yüksekler için DDS (AD9850, 51 gibi) işini görür.

Öncelikle OG arkadaşımızın önerdiği ICL8038 ' in  30-35 tl. fiyatı var, devreyi çalıştırabilmek için bir sürü malzeme BNC konnektör , kutu , power kablo ,pcb pot display vs.vs yapımı için bir sürü zaman, devre çalıştı, çalışmadı kalibrasyon tuttu, tutmadı, netice olarak ölçümleme de kullanacağımız cihazların fabrikasyon çıkışlı olması gerekir. 555 entegre ile de çok güzel bir devre yaptım ama logaritmik potla ne kadar sağlıklı sinyal üretilebilinir ki.
Anlatmak istediğim kaliteli ve güvenli devre yapmak için gerekli olan entegreler, zaten pahalı yanına da bir o kadar  da kutu ve malzeme masrafı epey bi para tutuyor.
Bende sizin gibi , Sinyal jeneratörüne,  ihtiyacım olduğunda çok devre araştırdım ve sonunda, hazır cihaz almanın daha uygun olduğuna karar vererek VICTOR 2002 'yi  210 tl.-  ye satın aldım...

bulut_01

victor iyide band genıslıgı 20 mhz olsaymıs cok guzel olurmus. Fiyatına göre
YENİLMEZ..

My75

Alıntı yapılan: bulut_01 - 17 Haziran 2012, 23:51:48
UNI-T UTG9010C 10mhz 250 dolar bu paralar bu aletler ıcın cok mu acaba ?

Bence çok değil,sonuç olarak bir kere alıyorsun..

Sinyal jeneratörü hiç ummadığın anda yakalar seni,beni evde yakaladı,yanlışlıkla Atmega osilatör sigorta bitini harici yaptım ve olan oldu..Ne yapsam ne etsem derken çareler tükenmez,yanımda 485 konvertör vardı bende kısa bir program yazarak isis compimden harici osilatör girişine sürekli $55 göndererek durumu kurtardım..

Aynı cihazmı bilmiyorum ama 5 mhz olabilir Egerate' den 175$ fiyat almıştım..Victor vs. almaktansa UNI-T almanı tavsiye ederim...

Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mahkumdur...