Elde Stencil yapmak mümkün mü

Başlatan t2, 17 Haziran 2013, 12:25:52

Epsilon

Alıntı yapılan: hasankara - 27 Nisan 2025, 03:38:12Stencil için güncel ayarlar ise: f_paste dxf çıktısını 0.11 mm inner offset uygulayıp, "speed 600 mm/min", 30W optik gücündeki lazer için "power %20" temiz etiket kağıt kesim sağlayabiliyoruz.
Bu ayarlar hangi cihaz ve modeli için? Ayarları farklı olsada işlemi gösteren referans video linki varmı ?

hasankara

Bu arada son fotoğrafta yukarıdaki sc-70 kılıfında kısa devre var gibi gözüküyor tasarımda zaten sağ üstteki iki pad kısa devre. Hatta tasarımda sot23-6 kılıf, benim yerleştirdiğim sc-70.
Alıntı yapılan: Epsilon - 27 Nisan 2025, 12:47:57Bu ayarlar hangi cihaz ve modeli için?
10 ay önce konuşmuştuk bu konuyu aslında Diyot Lazer PCB Prototipleme Tecrübe Paylaşımı Konusu

Alıntı yapılan: Epsilon - 27 Nisan 2025, 12:47:57Ayarları farklı olsada işlemi gösteren referans video linki varmı ?
Videolu anlatım henüz yükleme yapmadım aklımda var böyle bir paylaşım yapmak. Etiket kağıdından stencil yapan görmedim de, deneme yaparak işe yaradığını gördüm, diyebilirim.

hasankara

Profesyonel üretim pcb ile etiket kağıt elekli bir örnek; havya değmemiş ve temizlik yapılmamış, görselde ki bazı kılıf komponentler qfp64_0.5mm, sc-70, SO8 SOT23-5, 0603 ... MCU başka karttan söküldüğü için pin aralarında leke kalıntıları oluştuğu görülebiliyor. Kısa devre yada temassız pad bulunmuyor.