Arm uygulamaları için lisans alacağım tavsiye istiyorum.

Başlatan XX_CİHAN_XX, 02 Mayıs 2014, 10:28:10

XX_CİHAN_XX

Keil kullanıcısıyım artık lisanslı kullanmak istiyorum M Plus tan MDK-ARM Cortex-M Edition için 2900Euro fiyat aldım.
http://www.element14.com/community/docs/DOC-41791/l/arm-the-keil-mdk-arm-microcontroller-development-kit
Bu linkteki tabloda görüldüğü üzere sadece Cortex M serisi için kullanabiliyorum.
Öte yandan Attolic, Micro c vb gibi alternatifleri düşünüyorum. Şimdi Keil'e alışmışken diğerleri nasıl olur bilemedim ne önerirsiniz?

Bu arada Micro C nasıl bu kadar ucuz oluyor?
http://www.mikroe.com/mikroc/arm/
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.


fgokcegoz

Bir IAR, KEIL ve Atollic True Studio kullanıcısı olarak Atollic i tavsiye ediyorum... Profesyonel olarak çalışacaksanız, Mikro C ye bulaşmayın derim... Keil ve IAR birbirlerine yakın derleyiciler. Görünümleri çok hoş olmamakla birlikte iyi kod üretiyorlar. IAR için Keil a göre biraz daha başarılı diyebiliriz. Atollic ise eclipse tabanlı olduğu için profesyonel bir geliştirme ortamıdır. Ayrıca seçtiğiniz mcu ya göre standart library leri otomatik projeye ekliyor. Lisans alacak olsam, Atollic için alırım.
"Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder." (Bediüzzaman Said Nursi)

respected

ARM a ilk başladığımda en beğendiğim program ATOLLIC olmuştu fakat çok pahalı geldi.  Üstelik ya demosunu kullanacaksın ya da lite.

respected

Hocam vaktiniz varsa kısaca anlatabilir misiniz? Bizde öyle kullanalım.

muhittin_kaplan

Coocox
Coide
Bu ide ile gcc kullaniyorsunuz tamamiyle bedava

Icarus


XX_CİHAN_XX

Alıntı yapılan: gerbay - 02 Mayıs 2014, 12:16:04
Atollic in icinde gcc, eclipse ve kendi eclipse pluginleri var. Gcc bedava, eclipse bedava. Ben olsam bedavaya hallederdim
Japonlar bile öyle yapiyo. Daha mi zenginsiniz?
Hocam Tübitak destekli projemiz var. Böyle bir imkan varken bedava çözümler yerine lisanslı kullanım yapmak istiyorum. O kadar çok kod geliştirme ortamı var ki insan gerçekten seçim yapmakta zorlanıyor.

Alıntı yapılan: Icarus - 02 Mayıs 2014, 13:39:59
ARM'in kendi derleyicisi var ? Onu bi deneyin derim.
Arm DS-5 den bahsediyorsunuz sanırım. Bildiğim kadarıyla ARM geçtiğimiz yıllarda Keil'i satın almıştı. Yani Keil içinde ARM'ın kendi derleyicisi diyebiliriz bu durumda. Ancak DS-5 i bilmiyorum. Atollic içinde bir fiyat alacağım.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

MC_Skywalker

DS-5 daha çok SoC tabanlı çalışanlar tercih ediyor. örnek mobil cihazlardaki AMR çekirdekli işlemciler (Samsun Exynos5) ile çalışanlar. 

DS-5 i denemek için ucretsiz olan Community Editon http://ds.arm.com/ds-5-community-edition/ indirlibilir. 

Bu arada alternetif olarak NXP'nin LPCXpresso eski adıyla CodeRED studio da tercih edilebilir. keile göre daha ucuzdu.  http://store.kagi.com/cgi-bin/store.cgi?storeID=6FJPK_LIVE&lang=en&destination=node%2F1005190

AsHeS

IDE'leri geçersek tercih edebileceğiniz 3 derleyici var GCC, MDK-ARM, Mikro-C.

Tamamen subjektif olarak değerlendirirsek :) MikroC kafadan gidiyor.
9000 lira aldığınız desteğin %1 ve/veya daha fazlasına geliyorsa Keil almak pahalı fakat Keil(ARM) ve distribütörden alabileceğiniz destek burada bir artı değer.
Onun haricinde GCC ile MDK-ARM(Keil) kıyaslarsak GCC MDK-ARM'a göre daha fazla kod üretiyor fakat bedava.
IDE'ler açısından bakarsak kullandığım 2 IDE olan  CooCox görünüm olarak Keil'den her türlü önde.

Mnemonic

Alıntı YapHocam Tübitak destekli projemiz var. Böyle bir imkan varken bedava çözümler yerine lisanslı kullanım yapmak istiyorum. O kadar çok kod geliştirme ortamı var ki insan gerçekten seçim yapmakta zorlanıyor.

Bedava çözüm kötü demek değilki. bende coocox ve gcc kullanıyorum. bugün gcc dünyanın en iyi kütüphanelerinden biri. bu arada free software olarak geçen ingilizce tabir türkçeye ücretsiz yazılık olarak geçmiştir ancak gerçekte olan özgür yazılım demektir. özgür yazılım çoğu zaman en iyi platformlardan biridir

learner


strom

LPCXpresso sanırım sadece LPC ürünleri için destek veriyor

muhittin_kaplan