2 Kw. inverter devre şeması arıyorum .

Başlatan HellMarch, 18 Eylül 2005, 21:27:58

HellMarch

Selam arkadaşlar oldukça kaliteli 2 Kw. yada daha üstü inverter devre şeması arıyorum illada 12 volt ile çalışacak değil 48 volt yada 56 volt ile çalışanlarıda olabilir kaliteli bişey olsunda ne olursa olsun .

Teşekkürler .

kartel

selam bulabildiğin en iyi devre şemasını al ve trafoya bağlanacak olan  çıkışındaki büyük ihtimalle 3055 olan transistörü bir kaç 3055 ile paralel bağla voltajıda abartma kullandığın trafo yeterli gelmeyebilir  transistörler veya trafon yanabilir benden bu kadar şimdilik tabi
"BAŞARININ ORANI" Konuya Ayrılmış  "ZAMAN" "BİLGİ" "AZİM" ve "İMKAN" Kavramlarının "ETKİSİ" ile orantılıdır.

HellMarch

İyide 100 - 200 watt`lık bir inverter devresini ne kadar yükseltebilirimki ?
Farzetki 200 watt`lık bir inverter devresi buldum ki var bende bunu 2 Kw. a kadar yükseltebilmek mümkünmü sence olabilirmi ?

kartel

sadece 3055 ler yetmez trafoyuda değişmelisin o zaman. inverter devresinin görevi dc yi ac ye çevirir ve elindeki ac ile trafo üzerinde manyetik alan oluşturur trafonun üstündeki öbür sarım manyetik alandan beslenerek elektirik üretmeye başlar aralarında manyetik bağdan başa iletişim yoktur çıkış sarımının kaç volt çıkacağını sarım sayısı , giriş bobinine verilen voltaj ve ac nin frekansı belirler çıkış bobininin ürettiği elekritiğin amperiniyse bobinin kalınlığı  ve giriş bobinine verilen ac nin amperi belirler bu bilgiler ışığında kendi inverter ini yapabilirsin dikkat edeceğin konu inverterin besleme voltajının sabit ve yeterli olması ,elde edilecek ac nin frekansının sabit ve amperinin yeterli olması. bu üç durumda kararlılık sağlanamazsa çıkışa fazla yüklendiğinde voltaj değişiklikleri olur buda kullanacağın cihazları bozabilir tabi kullandığın cihaza bağlı  hani yokuşa çıkarken gaz vermezsen araba devirden düşer ya onun gibi bişiy olur zorlanınca.  trafo konusunda küçük bir araştırma yap net ten
giriş sarım sayısı çıkış sarım sayısı ve kullanılan telin kalınlığı vs ne tür değişiklikler yapıyor diye bir bak faydalı olur
"BAŞARININ ORANI" Konuya Ayrılmış  "ZAMAN" "BİLGİ" "AZİM" ve "İMKAN" Kavramlarının "ETKİSİ" ile orantılıdır.

HellMarch

Yanlız bendeki inverter şemasında geri besleme yok biraz araştırma yaptımda pekde kaliteli bir devre değil aslında.

Ayrıyetten şöyle bir derve şeması daha buldum :



Bunun geri beslemeside var bu devrede ise soracağım şey IRFZ44 ler oldukça güçlü transistörler zaten,bunlarla hangi transistörleri sürebileceğim?

Yada IRFZ44 lerin yerine biraz daha düşük güçte transistör koysam 2N3773 gibi sonra ırfz44 ü bununla sürsem son olarakta paralel bağlanmış (gerçi ırfz44 den daha güçlü bir transistör ne var bilmiyorum) transistör guruplarını ırfz44 ile sürsem devrede bir aksilik çıkarmı.

Aslında bir yöndende şöyle bir düşüncem varki entegre zaten ırfz44 ü sürebiliyor bi daha IRFZ44 ü başka bir transistörle sürmeye gerek yoktur herhalde entegreden orjinelinde olduğu gibi IRFZ44 e IRFZ44 dende paralel bağlanmış daha güçlü transistörlere gitsin buda mantıklı gibi ama dediğim gibi ırfz44 den daha güçlü transistör varmı bilmiyorum varmı ? varsa numarası nedir söylermisiniz ?

otm

merhaba
bordda bir araştırma yap.birçok devre şeması ve açıklama bulacaksın.

kartel

elindeki ac yeterince güçlüyse trafonu değiştirmen gerek giriş sargısı aynı çıkış sargısı daha uzun ve daha kalın telle sarılmış olmalı.
"BAŞARININ ORANI" Konuya Ayrılmış  "ZAMAN" "BİLGİ" "AZİM" ve "İMKAN" Kavramlarının "ETKİSİ" ile orantılıdır.

HellMarch

Pardon şemayı koymayı unutmuşum.

http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=article&sid=22

Bu devrenin çıkış transtörlerini arttırsam,güçlendirsem ve trafoyu yeterli değerde yükseltsem 2 kw. lık bir akım çekebilirmiyim bunu soruyorum ben işte ?

argeelektronik

bu tür devrelerde mosfet transistörler kullanılır irfz 44 gibi  2n3773, 2n3055 mosfet değil npn transistördür inverterlerde kullanılmaz kullanılsabile bu çok amatörce ve gereksiz olur çünkü sürücü katınında biraz güçlü olması gerekir ama mosfetler çok küçük güçlerle sürülebilir iç direnci oldukça düşüktür o yüzden çok az ısınırlar v.s...
linkteki şemayı incele istersen
http://www.argeelektronik.com/semalar/guckaynagi.jpg
Altında Çürümekten Kurtulamıyacağın Topraklar Üzerinde Böbürlenerek Yürüme, Üzerine Tükürmeye Bile Miğdenin kaldıramıyacağı Kurtçuklara Yem Olacak Bedeninle...

legand

ırf3205 110 amper 100 volt 200watt bende bu işlerle çok ugrastım tek kullndıgım transistör ama dahada profesional istiyosan  ESM2030DV :))

es-es

http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=article&sid=22


Buradaki devre ile 3000 W  a çıkabilirsiniz. Trafo ve mosfetleri o güce göre seçerseniz sorun olmaz. Ama tabiki çıkışı kare dalga bir inverterin olacaktır. Daha profesyonel birşeyler yapmak istersen (Tam sinüs çıkışlı bir inverter) PWM tekniği ve IGBT leri biraz araştır.