16 Ekim 2021, 12:13:01

Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H


18F66K80 EXT INT SORUNU

Başlatan eeburakdemir, 20 Şubat 2017, 12:03:35

eeburakdemir

20 Şubat 2017, 12:03:35 Son düzenlenme: 20 Şubat 2017, 18:51:20 eeburakdemir
Herkese merhaba,
18F66K80 mcu kullanarak ticari bir proje yapmaktayım bu yüzden de sınırlı şekilde kod paylaşımı yapabileceğim şimdiden kusura bakmayın arkadaşlar. Resimde görüldüğü gibi sinyalleri geliyor ve düşen kenarda okuma işlemini gerçekleştiriyorum. Şebeke frekansını ölçeceğim fakat ext int çalışmıyor. Hiçbir şekilde tepki vermiyor. Harici olarak kendim sisteme sinyal verioyorum 1-50Hz arasında onu bile algılamıyor. Timer ve 2x16  Lcd şuanda çalıştı. Fakat timer içinde normal inp gibi okutmak istedim onu da okumadı.

    RCONbits.IPEN = 0;

    INTCONbits.INT0IE = 0;
    INTCONbits.INT0IF = 0;
    INTCON2bits.INTEDG0 = 0;
    ei();

Init kodları bunlar.

Osc komutları:

    /* Clock Configuration */
    OSCCON = 0x70;
    OSCCON2 = 0;
    OSCTUNE = 0;
    REFOCON = 0;
    Delay_ms(1000);
    while (!OSCCONbits.HFIOFS); // Wait for OSC Stable
    /* Clock Configuration */


Asla pes etme...

Tagli

 INTCONbits.INT0IE = 1; olması gerekiyor. Başka bir hata var mı bilmiyorum ama kesmeyi hem kendi izin biti ile hem de genel izin biti yani GIE ile açmalısın. Öyle sanıyorum ki ei(); sadece GIE'yi açıyor. Bazı durumlarda PIE'yi de ayrıca açman gerekir.
Gökçe Tağlıoğlu

tekosis

ticari kodlarını paylaşmana gerek yok ama yapacağın programı bloklar halinde ilerletirsen sıkıntıyı aşman kolay olur. şu şekilde bir program yaz bizde onun üzerinden yardımcı olmaya çalışalım. ext_int girişine 50hz bir kare dalga uygula, her düşen kenarla birlikte kesme oluştuğunda kesme alt programının içinde bir kayıtçının değerini 1 arttırsın ki kesmede sadece bu arttırma işlemini yap. ana programda bu kayıtçıyı kontrol et değeri her 50 oluşunda bir ledi toggle yap ve kayıtçıyı sıfırla. bu sayede peryodu 1sn olan bir led yakıp söndürme programı elde edersin. bu programı çalıştırırsan kodlarını esas projende kullanırsın.
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsin, bu nice okumaktır.

eeburakdemir

Haklısınız , yoğunluktan dolayı da atamadım kodları. Halen sorunu çözemedim fakat daha önce de kullandığım şekilde kesme initlerini yaptığımda 0 haricinde 1, 2 , 3 kesmelerini kullanabiliyorum. Bu hafta sahadayım şirkete geçince atayım bloklar halinde. Fakat araştırırken şunu farkettim int0 low priority özelliğine sahipmiş default olarak. Bu biraz garip geldi. Çünkü vektör adresini bulamıyor ki kesmeye gidemiyor diye düşünüyorum. Diğerlerine gidip sadece buna gitmemesi de çok ilginç zaten. CCS C de yazılan kodda giriyor , Mplabx de yazıyorum girmiyor , mcc den yaptım yine girmedi. Düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar @tekosis @Tagli

@Tagli o dediklerini hepsi açık, tekosis arkdasın dedıgı gibi paylaşınca kodları orada görülecek.

Bu arada sorunu capture 5 ile hallettim.
Asla pes etme...

Yasal Uyarı: Picproje.org sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Picproje.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.