Yapay zekaya kod yazdırmak :)

Başlatan ilyas KAYA, 05 Nisan 2023, 20:57:37

power20

ADC -Vref  +Vref arasındaki gerilim maksimum adım sayısına bölünüyor.

Dönüşüm süresi önemli değilse, uygun hesap ve anahtarlama ile
1V =1023 (10bit)
5V = 50 bit olmaz mı? 



serkan_48

Saygılarımla ben Serkan www.iklimlendirmesogutma.com

ilyas KAYA

Alıntı yapılan: serkan_48 - 06 Nisan 2023, 19:12:17Biz kod yazdırmayı düşünelim.

Taylandda chatgpt nin söylediği rakamlarla lotoyu kazandı birileri.

https://haberglobal.com.tr/teknoloji/taylandda-bir-kisi-yapay-zeka-robotu-chatgptnin-loto-tahminiyle-ikramiye-kazandi-242680

😆
Muhtemelen gerçek değil. Ama yinede sansimi denediğim gerçeğini değiştirmiyor 😅


Ne yazık ki ben bir dil modeliyim ve herhangi bir gerçek zamanlı bilgilere erişimim yok. Ayrıca, spor bahisleri veya at yarışları gibi kumar oynama süreleri hakkında tavsiye veya tahminler sunmak mümkün değildir. Bu tür kullanım, kişisel tercihlerinize ve risk yönetiminize uygunluğunu korumanızın koruyucusudur.

Erhan YILMAZ

Muazzam birşey, etkilendim valla. :D

Tüm yazılımcıların yerini almaz ama kadroda küçülmeye gidilmesine neden olabilir. Programcıların çoğu Stackoverflow'dan kopyala-yapıştır yapıyordu. Bu da onu otomatikleştirmiş.

Bunun başına bir operator koyup kod geliştirilebilir. Otonom araçlar sürücüsüz gidemez, kaza durumunda en azından suçlamak için birine ihtiyaç var diye bir espri vardı. Bu da o hesap, kod çalışmayınca birini suçlamak lazım.

sigmoid

İşleri kolaylaştırdığı ve hızlandırdığı doğru. Fakat insanın yerini alamaz. Googleda hazır kod aratıp reklamlı sitelerden kod bulmaktan kolay. Verdiği kodları önce bir süzgeçten geçirmek test etmek lazım. İnternette olmayan kodlarda saçmalıyor. Hiç bilmiyorum demiyor sürekli birşeyler sallıyor. Cnc tornada iş parcasının alın ve çap tornalamsını istedim. Parca sadece belli bir çapa indirilecek. Alakasız bir kod verdi.

Pic18f46q10 ile ilgili internette bootloader kod örneği yok. Flash memory okuma ve yazması diğer serilerden farklı. Chatgpt ye bootloader yazmasını istediğimde bilmiyorum demedi yazdı birşeyler. Yazdığı kodlar diğer picler için uygun gibiydi fakat pic18f46q10 için alakasız bir koddu.
 Yazdığı  kodları hangi siteden buluduğunu sorunca size linkte veriyor

ilyas KAYA

Grbl için gcode çıkartmak için deneme yapmıştım. İlk baslarda hata yaptı ama şurayı düzelt burayı düzelt diyerek hiç bir çizim veya uygulama kullanmadan gcode çıkarttı ve doğru da çıkarttı. Biraz müdahale edip düzeltmesini istemek gerekebiliyor.

Bilmediği şeyler de oluyor. Bu sefer bana bunun hakkında biraz bilgi ver diyor :) öğreniyor da kerata 😄

sigmoid

Konuya hakim iseniz iyi bir yardımcı gibi yönlendirerek istediğinize ulaşabiliyorsunuz.

Mplab code configuratore o kadar alıştımki eski piclerle kod yazarken zorlanıyorum. Geçen pic16f877 için kod yazmam gerekti. Birkaç denemeden sonra istediğim kod şablonunu oluşturdu ve üzerine projemi yazdım. Ama ilk verdiği kod için sürekli yönlendirme yapmam gerekti. Tüm projeye ait kod üretemiyor. Fakat fonksiyon fonksiyon kod yazdırarak isteğinize hızlıca ulaşabiliyorsunuz. Aklımda chatgpt desteği ile birkaç proje yapmak var.

Erhan YILMAZ

Gülerek okudum valla yazılanları. Oyuncak olur Chatgpt bize, bizde iyice tembelleşiriz. :)

power20

#23
Zamanla gelişmek yerine yanlış bilgiler ile yozlaşır mı? Bir tarihte artık espri yapmaya dalga geçmeye başlar mı? Bunun ahlak anlayışı onuru yoktur. İyilik erdem gibi düşüncesi, korkuları yoktur.

fide

Alıntı yapılan: COM1 - 20 Nisan 2023, 04:08:53Zamanla gelişmek yerine yanlış bilgiler ile yozlaşır mı? Bir tarihte artık espri yapmaya dalga geçmeye başlar mı? Bunun ahlak anlayışı onuru yoktur. İyilik erdem gibi düşüncesi, korkuları yoktur.

Ne sandın beni. İnsan mı?
Matrix filminde Neo'nun Mimar ile konuşmasındaki müthiş replik.

Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

yas

#25
Şahsi düşüncemdir, insanlık tarihindeki çığır açan buluşlar bir taraftan büyük sorunlara çözüm olurken bir taraftan da insana özgü becerileri yok ediyor ve doğadaki ekolojik sistemi olumlu/olumsuz etkiliyor. Ateşin, çeliğin, makinelerin, elektriğin, yarı-iletkenlerin, bilgisayarların vs.. bulunması, gelişmesi ve kullanılması sonucunda insanlık büyük konfora kavuşurken hep zekasını kullandı. Zekanın bu yönde kullanılması gelişmesine ve akabinde direkt yada dolaylı olarak bilim dallarının doğmasına ve gelişmesine sebep oldu. Matematik, fen bilimleri (fizik-kimya-biyoloji), mühendislik alanlarında yaşanan gelişmeler sayesinde zaman içerisinde insanoğlunun üretimdeki kas gücüne dayalı fiziksel eforu giderek azaldı. Tarım makinelerinin gelişimi ile işlenen toprak arttığı halde tarlada çalışan insan sayısı ve eforu büyük hızla azaldı. Zamanında işe yürüyerek giden insan yerini ekmek almaya arabayla giden tiplere bıraktı. Bunun gibi binlerce örnek verilebilir fazla örnek vererek okuyanları sıkmak istemiyorum. Sadede gelecek olursak, benim çekincem yapay zeka her alanda görev üstlenmeye başladığında insanoğlu kendini bugünlere getiren zekasını kullanmayacak ve bir kaç nesil sonra dünya üzerinde insanlar arasındaki zeka ortalaması giderek düşmesi kaçınılmaz olacak. Daha ileriki aşamalarda belki insanlık bugünkü referanslara dayanarak geri zekalı seviyesinde olacak. Hatta bu sürecin başladığını düşünüyorum. Eskiden onlarca telefon numarasını, adresi akıllarımızda tutarken şimdi 5 tanesini bile hatırlamıyoruz. Telefon olmadan neredeyse adres bulamaz hale geldik. Çok az bir yüzeysel bilgiyle üniversitelerden mezun olur hale geldik. İstisnalar hariç genel olarak durumu böyle değerlendiriyorum. Bence yapay zekalar insanlık adına, getirdiğinden çok götürecek diye düşünüyorum.