HTML de bu iki hücre arasına verilecek boşluk.

Başlatan Melih1802, 04 Ağustos 2025, 13:32:06

Melih1802

GLM_4.5 e bir program yazdırıyorum. Fakat ne yaptımsa bu iki hücre ( Volt Max ile Akım Min ) arasına boluk bırakmasını 6. kez anlatamadım. Bunun teknik bir adı var mıdır.

Epsilon

Chat GPT :
 HTML tablolarında iki hücre arasındaki boşluğa **`cellspacing`** denir.

* **`cellspacing`** → Hücrelerin dış kenarları arasındaki boşluğu belirler.
* **`cellpadding`** → Hücre içindeki metin ile hücre kenarı arasındaki iç boşluğu belirler.

Örneğin:

```html
<table border="1" cellspacing="10" cellpadding="5">
  <tr>
    <td>Hücre 1</td>
    <td>Hücre 2</td>
  </tr>
</table>
```

Burada **`cellspacing="10"`** hücreler arası boşluğu,
**`cellpadding="5"`** ise hücre içi boşluğu ayarlar.
diye cevapladı

Melih1802

Maalesef yapamadı. Kodlama bilmiyorum. 3200 satırlık kod içinde bulmamda benim için çok zor. GLM_4.5 ile düzenledim o da zar zor yaptı.
Lafa gelince hepsi süper ama Programdaki SİL butonu için sabahtan beri GLM-4.5 ve Chat GTP SİL butonunu çalıştıramadı.
Chat GTP ücretli versiyonu, Ücretli versiyon ile ücretsiz arasında kod yazma kabiliyeti sadece boşa para ödemiş olmak.

Kabil ATICI

Eskiden; "bilgisayar bütün problemleri çözebilir, sizin çözemedikleriniz hariç" denirdi. Bugün de bir şeylerin değişmediği ortada. :))

programın yapısını tam bilemesem de;

Aslında yazdırdığınız kodu text editor ile açabilirsiniz. Yapacağın arama çubuğunda <td aratmak (<td yanında başka eklemeler yapılmış olabilir). Size istediğiniz yere eninde sonunda götürür.

Sonrasını zaten Epsilon örnek vermiş..

Yapay zeka şu an için programcıya yardımcı olabiliyor, programcının yerini alamıyor. Ama kırk dereden su getirerek.

Kolay gelsin.
ambar7

Epsilon

GLM 4.5 için "    " diye (6 karakter için 6 kere boşluk tuşu) boşluk bırakmak gerekir dedi
(Öncekinde HTML de nasıl yapılır diye sormuştum)
Özetle üstten çift tırnak arasında 6 spacebar tuşu gerekiyor .