DC şarj istasyonlari

Başlatan erkan614, 04 Kasım 2025, 01:20:47

erkan614

İyi günler arkadaşlar
Şu aralar DC şarj istasyonlarıni araştırmaya başlıyorum
Gördüğüm kadarı ile elektrikli araçlar şarj için ya birlikte geldikleri düşük kapasiteli şarj aparatları ile veya AC 10 veya 22kW lik trifaze dönüştürücü ile
Veya 100kwa üstu DC şarj istasyonları ile şarj oluyor
Genelde araçlar 60 ila 90kW arası batarya ile geldiklerinden hız ve kolaylık bakımından DC şarj rakipsiz
Burda merak ettiğim ve ufaktan araştırmaya başladığım DC şarj işleminin prosedürü nedir?
Mesela ben araca + - 400VDC 40A gonderebiliyorsam Araç otomatimen kendizini Bu DC enerji ile şarj edebiliyor mu?

tunayk

AC tarafta işlem CP PP pinlerinin voltaj seviyeleri ile yürüyor.  DC Tarafta da önce bu pinlerle soket bağlantı kontrolü yapıldıktan sonra, güç hattı üzerinden haberleşme süreci başlıyor. Araç cihaza istediği akım ve hedef voltajı vb. bilgileri gönderiyor, cihaz da buna göre sınırlama yapıyor.

erkan614

Şimdilik gördüğüm kadarı ile DC şarj istasyonubyapmak çok da kolay değil ti in birkaç bilgi videosunu izledim ciddi güç elektroniği ihtiyacı var
Fiyatlandırma olarak Alibaba üzerinde 2000 $ A satılan ürün yurt içi piyasada 600 bin tabi burda bazı resmi regulasyonlar var anlasilabiliyor.
Openevse ile 11Kw ac olani yapmak daha kolay gibi

tunayk

OpenEvse den feyz alarak kendi cihazımızı yaptık. 22kW güce kadar uygun.Wifi vb. Mevcut
Açıkçası Elektronik kısım çok zor değil. Ancak işin önündeki en büyük engel kutu, priz/kablo, ambalaj gibi diğer giderler.

Eticaret sitelerindeki Satış rakamlarına bakınca, eğer bir partide yüksek adetlerde üretim yapmayacaksanız çinden getirmek dışında pek fizible değil.

erkan614

Plastik de iyiyiz
Yan proje olarak buna devam edeceğim
@tunayk siz hangi sehirdesiniz

tunayk

Alıntı yapılan: erkan614 - 06 Kasım 2025, 21:28:21Plastik de iyiyiz
Yan proje olarak buna devam edeceğim
@tunayk siz hangi sehirdesiniz

Bandırma. Yolunuz düşerse beklerim.

erkan614

Alıntı yapılan: tunayk - 07 Kasım 2025, 16:39:15Bandırma. Yolunuz düşerse beklerim.
Bende İstanbul tarafındayım her zaman için beklerim

mustafa_cmbz

erkan614

Alıntı yapılan: mustafa_cmbz - 10 Kasım 2025, 21:04:06reis kalıp işi mi var sizde ?
Evet var :) vakti ile Anadolu'dan göçen kişi nerde işe girerse bütün köy o meslekten olur ya
fırıncının yanında fırıncı
Mermercinin yanında mermerci olur bütün köy,
Bizim Büyük amcalar da Kalıpçı ve plastikcilerin yanına işe girmiş,

mustafa_cmbz

Alıntı yapılan: erkan614 - 14 Kasım 2025, 00:34:37Evet var :) vakti ile Anadolu'dan göçen kişi nerde işe girerse bütün köy o meslekten olur ya
fırıncının yanında fırıncı
Mermercinin yanında mermerci olur bütün köy,
Bizim Büyük amcalar da Kalıpçı ve plastikcilerin yanına işe girmiş,

haha çok iyi anlattın vallahi.Hocam bi ara müsati olduğunda görüşelim olurmu belki ilerleyen dönemlerde hiç değilse yol gösterirsin bana..

erkan614

İkitelli OSB 'deyim
Herzaman beklerim