SysBackRes - Sistem Yedekleme ve Kurtarma Programı

Başlatan seron, 27 Kasım 2025, 21:49:23

seron

Hiç bilmeyenler için: Bu program bir zamanların Nortoh Ghost'u ve günümüzün Acronis Disk Image'ı gibi çalışan,

Sistem yedeği almaya ve gerektiğinde geri yüklemeye yarayan,

Aslında basit bir disk klonlama programıdır.

Ham disk yedeği alıp, imaj olarak saklayıp, lazım olunca yazdırmanızı sağlar.

Diskten diske kopyalamayı destekler.

Alınan imaj dosyasının yanına otomatik SHA dosyası koyar ve imajı anında sınamanızı sağlar.

8 Dil Destekler: Azerbaycan Türkçesi, Almanca, İngilizce(varsayılan), Fransızca, İtalyanca, Japonca, Korece, Rusça.

Bu eki görüntüleyemezsiniz.

Daha fazla ekran görüntüsü var. Github sayfamdan bakabilirsiniz.

Programı windows'daki ileri-ileri sihirbazı şeklinde tasarladım ki, uzun uzun anlatmaya gerek kalmasın. Böylece çok geniş bir kitle, ne yapacağını adım adım bilerek ve görerek yapacaktır.

Program Python programlama dili kullanan basit bir GUI'dir aslında. Arka uç (motor) olarak ddrescue kullanır. Çeksum için pyhton'un doğal hash kütüphaneleri kullanılır. Bütün bunlar bağımlılıkları minimize eder. Bu yüzden program toplamda küçücük bir betik dosyası kadardır. Hızlı, hafif, atak.

Programın görselleri tarafımdan GIMP ile oluşturulmuştur (logosu ve soldaki mavi reklamsı panel). Uygulama içi ikonlar ise oksijen ikon takımı alınarak yine GIMP ile tarafımdan elden geçirilerek elde edilmiştir. Böylece anlaşılır bir operasyon süreci oluşturmak amaçlanmıştır.

Repo burası:
https://github.com/shampuan/SysBackRes

İyi çalışmalar

Glu glu kullanın hadi bakim ben yatıcam yorgunum.  :uyu:

tunayk

seron

Alıntı yapılan: tunayk - 28 Kasım 2025, 10:10:38Windows desteği var mıdır?

Maalesef hocam.

İçerikte windows betikleri yok.

Ama zaman verirseniz yazılımcı bir arkadaşım var, windows versiyonunu da test sürüm olarak yapabiliriz.