ATMEGA32 IDE harddisk (FAT16 ve FAT32)

Başlatan ahmet2004, 21 Nisan 2006, 11:15:31

aYe

Hocam müşteri işlem yoğunluğu felan anlamaz, bozulursa servise gidersin.

Benzin olmuş 2.5ytl, bir servise gitsen zaten kar'ından fazlası uçar.

Ha paranın önemli olmadığı özel cihazlar üretiliyorsa dediğin doğrudur, cihazın içine bildiğimiz pc bile konulabilir ne farkeder ki.
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

ise

hocam anlatmak istediğim cihaz bozulması için alınacak önlemlerdir. kim ister cihazının bozulmasını kötü referans olmayı. maksadım bu işlemcilerin iyi olduğunu anlamaktır. yapısı mos olan kitlenmeyen parazitten etkilenmeyen olmaz. hepsi etkilenir. bunlar için önlemler alınır.

aYe

E işte bende onu diyorum, karadeniz yapımı silah alıp namlu şişmesin diye önlemler almaktansa tek bir önlem alıp smith wesson kullanmak lazım :D

Gerçi alakasız bir örnek oldu ama örnek örnektir, bazen bulmakta sıkıntı çekiyorum :D
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

mp3dragon

Atmel mi Pic mi?

yabancı forumlarda da epey tartışılan bir konu

ama bizim asıl sorunumuz farklı,
Türkiye de bulunabiliyor mu?

Pic sebil gibi, Atmel arada bulasın.

Atmel bulacam diye tırmalıyacağıma ARM bulacam diye tırmalarım.

reset meset neticede beni bağlamaz. Kendi kendime uğraşıyorum işte müşteride benim satıcı da

arada gönlüm atmel'e kaymıyor değil ama kendime sözüm var PİC--> ARM arada oyalanmak yok. 8 bit 10 mips fiyatına 32 bit 60 mips varken led yakıp söndürmeyi bile ARM ile yaparım. Üstelik bir markanın kaprisine bağlı kalmıyorsunuz.
İyilik Yap, Denize At, Balık Bilmezse, Halik Bilir.

emine06

Arkadaşlar iyi hoş da ben bir projelik dedim ama 4. sınıfta mikroişlemciler dersini yeni alacağım yazın bu proje hazırlık gibi olacak.. mesela ne gibi projeler yapılabilir atmega16 ile? bu AVR dediğiniz nerede bulunur?.. karşınızda hej bişi bilmeyen biri var varsayın biraz yardımcı olun..amerikadan MSP ez430 sipariş ettirdik.. seneye onla ilgili bişiler yapacaz ama önce basit bişilerle başlayalım diyoruz. assembley öğrenmelimiyim? c biliyordum yani okulda gördüm ama o da hafızamda pek sabit değil şu ara.. yani hakim değilim.. yauv benim durum baya vahim.. az yardımcı olun hadi..

mp3dragon

1. asm öğren en azından temel komutları bil, kullandığın işlemcinin yazmaçlarını da iyi öğren
2. asm üzerine ansi C devam et
3. pic, avr, 8051 vs gidebildiğin yere kadar git
4. Ha pic, avr bana yetmiyor dedinmi ARM tavsiye ederim

bu yolda basic, css C derleyicileri tavsiyeleri ile bazı işlemci tavsiyeleri alabilirsin onlara kulak asma asm, ansi C, 8 bit mcu, ARM basamaklarını sırayla çık derim.

ilerisi için iyi bir yatırım yaparsın.
İyilik Yap, Denize At, Balık Bilmezse, Halik Bilir.

emine06

C diye bahsettiğiniz "saf" c değil galiba.. bizim okulda önümüze atılan cinsten bir c olmasa gerek bazı ek bilgiler ve komutlar içeriyordur muhtemelen.. şu an  hakkında tek bilgi sahibi olduğum dil c... assembley tavsiye etmezmisiniz..c yi assembley a çeviren programlar var.. onlarla halletsem işi...atmel den vazgeçer gibi oldum. pic ile başlayacağım muhtemelen.. pic için başlangıç amaçlı kitaplar önerilmiş forumda ama c kullanarak pic programlama öğrenebileceğim kaynak var mı?daha ii olur...

mp3dragon

@emine06

ansi C standartı = saf C diyebilirsin. Her işlemcinin asm'si farklı olduğundan hepsini öğrenmek zor olur. Gelişmiş işlemcilerle asm yazmak zaten imkansıza yakın. Ancak temel seviyede asm öğrenirsen ansi C ile birlikte rahat edersin. Ansi C standartı haricindeki C derleyicileri programın taşınabilirliğini yok edeceğinden ilerde sorun yaşarsın.
İyilik Yap, Denize At, Balık Bilmezse, Halik Bilir.

picusta

mikroislemcilerin C dilinde ilaveten özel yazmaçlar bulunur. Bunlar sayesinde  dis dünya ile baglanti kurulur (Port, timer). "Saf C" (PC'de ögretilen) ile bide interrupt özelligi vardir. Compilerler degisik bide (GNU Compiler Collection hariç)

emine06

anlamadıgım sey su; ansi c dediginiz sey bildigimiz c mi? bi kaynak onerseniz bu komutları ogrenmek ıcın? yaptıgınız bi uygulama yok mu?
teşekkürler

mp3dragon

@emine06

forumda C kitabı diye aratırsan çok güzel türkçe bir kaynak bulursun
İyilik Yap, Denize At, Balık Bilmezse, Halik Bilir.

ise

@emine06
forumda kaynak olarak bir çok c kitabı mevcut  
www.csystem.org deki kitaplarada bakarsan çok daha ilerletmiş olursun

aYe

Alıntı yapılan: "emine06"anlamadıgım sey su; ansi c dediginiz sey bildigimiz c mi? bi kaynak onerseniz bu komutları ogrenmek ıcın? yaptıgınız bi uygulama yok mu?
teşekkürler

1983'te C dilinin standardize edilmesi için bir komite oluşturuldu (American National Standarts Institute,Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü) ve bu işlem yaklaşık 9 yıl sürdü. 1989'da ilk ANSI C standardı tanımlandı. Daha sonra 1995'te C standardına eklemeler yapıldı. Bu dilin son hali ise 1999'da tanımlandı ve buna C99 adı verildi.

Bu standartlara uymayan C derleyicileri de bolca vardır (CCS gibi muhtelif örnekler mevcut).
Bu sebeptendir ki "C"nin başında "ANSI" ibaresi sıklıkla kullanılır.
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

ise

atmel32 serinin gayet güzel bir işlemcisi  kendi başına bir bilgisayar diğer arm mimarisinde olmayan ek bir özellikte java hızlandırıcısı koymuşlar.
http://www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=3903

kurumahmut

Merhaba evet CCS ANCı C desteği vardır diye bir yazı daha görmedim de olmadığını gösterecek bir örnek verebilir misiniz? Genelde kendine has komutlarından şikayet edilir. Yani C18, HI-TECH, IAR da yapabilipte CCS de yapamadığımız ne var acaba.

Bu sorum CCS yi savunmak değildir. Hiç böyle bir örnekle karşılaşmadığım içindir. Şu anda derleyi tercihlerim C18 ve IAR da. CCS yi eksik kılan bir örnek merak ediorum...


edit:

CCS nin sitesinde gezindim biraz

http://www.ccsinfo.com/downloads/ansi_compliance.pdf

ANSI ye ne kadar bağımlı olduklarını şekillerle izah etmişler. Uyumlukları uyumsuzluklarından epeyce fazla....

Ayrıca;

http://www.ccsinfo.com/content.php?page=books

C kitabının ilk baskısını referans alarak compiler tasarlamışlar.