64*64 5mm ledli grafik / animasyon panosu

Başlatan XX_CİHAN_XX, 11 Temmuz 2006, 20:34:06

XX_CİHAN_XX

Arkadaşlar ben kayan yazı sıstemlerınde satır taramalı calısmaktan yanayım fakat grafık/ anımasyon panolarında satır tarama yapamak konusnda çelişkide kaldım.Mesela 64*64 luk bır ledlı pano dusunursek sankı stun taramalı yapmak daha iyi olucakmıs gıbı gelıyor.
Kısacası grafık - anımasyon panolarında tarama sıstemı konusnda hangı yontemın daha iyi olucagı konusnda bir fikri olan var mı ?
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

ise

64* 64  panel kayan yazıda  satır veya sütün taraması ne farkederki ?
64*8  gibi tarama yaparsan her 8 satırda eğilik görülür.   direkt olarak  lcdler tarandığı gibi  64*64 taramanız gerekmektedir. animasyonlar biraz da matematik kabileyetine bakar.  nesnelerini oluşturmada  visual c++ veya borland c++ nesneleri nasıl oluşturmuş onları bir incele yoksa kendin baştan tasarlamaya kalkarsan zorlanabilirsin..  şimdiden iyi çalışmalar

XX_CİHAN_XX

Hocam bildiğim kadarıyla grafik lcd ler stun taramalı bir yapıya sahip.Ve lcd yapısı gereği düşük voltaj ve yüksek hızda tarama imkanı sunuyor.Tabiiki bu ledler için mümkün değil.Tarama sistemini oluşturduktan sonrakı matematiksel kısmı kolay ama sistem konusnda kararsız kaldım grafik lcd mantığını kullanmak burada en dogru yol gıbı gelıyor.Bu yapı konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Saygılar...
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

ise

Satir ve Sutun eşit  panellerde  taramının cinsi değişmez  az olan değerden tarama yapılır frekansta kanal sayısına doğru orantılı olarak yükseltilir. çok aşırı yükseltiğinde ledde ışığın düşmesi dezavantajıda olmaktadır

XX_CİHAN_XX

Alıntı yapılan: "ise"Satir ve Sutun eşit  panellerde  taramının cinsi değişmez  az olan değerden tarama yapılır ...

Hocam şimdi bu değisken bir kavram ben 64*64 olarak ornek verdım ama bu 128*64 te olabılır.Atıyorum 64*128 de olabılır, 64*64 te olabılır.Herbiri için ayrı bir tarama mantıgı olusturmak bıraz abes değilmidir.Benim bildiğim kadarıyla en azından bendekı 128*64 grafık lcd den gordugum kadarıyla stun taraması kullanılmıs.Her nekadar kayan yazılar ıcın (kucuk ebatlı panolarda) satır taramasından yana olsamda, grafık panolarında(buyuk ebatlı panolarda) grafık lcd den de yola cıkarsak sanırım stun taraması yapmak grafık ıslemlerıne daha uygun duser gıbı gelıyor.Ama dedıgınız mantıklı.Yanı az olan degerden tarama yapmak goruntu kalıtesını artırır kuskusuz.(zaten kayan yazılarda satır taramasını secmemın nedenıde bu)Bu mantıktanda yola cıkarsak 64*64 için fark etmez belkı ama 128*64 luk bır ekranda satır taramsı yapmak daha mantıklı gıbı gozukur.Ama ote yandan dedıgım gıbı bu pano 128*64 degılde 64*128 olsaydı bı sefer tam tersını yapmak daha mantıklı olucaktı bu durumda bır standart olusturmak gerekır bence ve boyle bır standart ıcın sanırım grafık lcd yapısı kullanılmalıdır yanı STUN TARAMASI sizce?
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

bmutlu

Grafik Animasyon panosunda sana gelen datanın üzerinde en az işlem yaptıracak olan sürme seklini seçmelisin.

XX_CİHAN_XX

Alıntı yapılan: "bmutlu"Grafik Animasyon panosunda sana gelen datanın üzerinde en az işlem yaptıracak olan sürme seklini seçmelisin.
Evet kesinlikle öyle.Hatta böyle bir pano için pıc veya herhangi bir işlemci kullanmadan direk tarama ve ekranı surme olayını doğrudan bilgisayar ile yapmayı düşünmüştüm.Bilgisayara bağımlı kalması büyük bir dezavantaj gibi geliyor.Tabi bu dediklerim 128*64 gibi bir pano için çok daha büyük panolar ve renkli panolar dusunulurse bilgisayara bağımlı kalarak calısması sanırım şart olmaktadır.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

SENAY

arkadaşlar yaptığım projede ben bunların hepsini yaptım. En iyi sonucu 2 picle elde ettim. Size tavsiyem tarama işlemi için tek bir pic kullanın ve bu pice aynı zamanda bir kontrol kaydedicisi atayın. Bu kaydedici, picin bir portundan gelen 8 bitlik bir bilgiyle karakter ve komutları atayın.Diğer pic ise butonlar, kaydırılacak metin ve diğer işlemleri kontrol ettirin. Bu şekilde yaptığınız takdirde görüntü çok daha parlak oluyor ve tarama işlemi için pici zorlamıyor.kolay gelsin

CaFFeiNe

Alıntı yapılan: "XX_CİHAN_XX"Hocam bildiğim kadarıyla grafik lcd ler stun taramalı bir yapıya sahip.Ve lcd yapısı gereği düşük voltaj ve yüksek hızda tarama imkanı sunuyor.

pek sanmıyorum 128x64 grafik lcd' yi hafif eğip bakıyorum bariz bir şekilde satırların taraması belli oluyor hızıda çok fazla değil gözle görülüyor saniyede 15-20 tarama gibi
128x64 standart panellerde kullanılan lcdnin piksellerinin yüksek hızlara cevap verebileceğinide pek sanmıyorum

mhk

Bana göre en mantıklı yöntem. Sanki 8 adet 8x64 veya 8x128 kayan yazıyı üst üste koymak gibi olmalı. Yani panoyu , kontrol edilebilecek ve verimini düşürmeden kullanmak için parçalara bölmek. Her blok kendisine gelen veriyi gösterdiğinde sistem çözülecektir. Sütun tarama ,taranacak nesneler arttıkça parlaklık ve sistem yavaşlamasına sebep verecektir. Aslında en mükemmel sistem, her bir pikseli ayrı kontrol edebilmek. Lakin buna kullanılacak donanım miktarını yazmama gerek yok. Bu arada grafik lcd kontrol kartı kullanılarak ledlere uyarlama yapılabilir. Sadece lcd tarama mantığı anlaşılmalıdır.  Bir ara bunu deneyecektim lakin diğer projeler buna müsade etmedi.
"Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol..." Mevlana