Devr-i daim makinesi

Başlatan picusta, 22 Kasım 2006, 03:54:39

OG

Alıntı yapılan: "Ziya"Döndürme momentinin ne olduğunu biliyorum kardeşim. ODTÜ Mak. Müh. de doktora yapıyorum. O kadar bileyim değil mi?
Yok Hocam Siz Anlamazmışsınız.  :o

Alıntı yapılan: "serdarkaradeniz"Ziya kardeşim. Döndürme momentinin ne olduğunuzu bildiğini zannetmiyorum. .
@serdarkaradeniz
Bu tip hitaplar PICPROJE'ye yakışmaz. Karşındaki bilmiyor bile olsa. Kaldı ki karşında Ziya Hocam var. Biraz saygı.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

kasif

Alıntı yapılan: "serdarkaradeniz"Ziya kardeşim. Döndürme momentinin ne olduğunuzu bildiğini zannetmiyorum. Tahtıravellide dönme noktası tam ortadadır. Eğer eşit iki yük olursa önceki formülde de belirtiğim üzere length lerde eşit olacağından sistem dengededir. Yani toplam mement=0 dır. Dolayısıyla tahtıravellide hareket olmaz. Yada biri diğerinden ağırsa otarafa doğru döner. Yere vurunca durur. Ben diyorum ki yere vurmasa dönen bir sistem içinde olursa bu sonsuza kadar döner. Yükün büyüklüğüne ve length' ye ve kullandığın DC motor bağlı olarak üreteceğin enerji değişir.

Ziya arkadaşımıza katılıyorum. Ayrıca serdar arkadaşım, üniversitede hangi bölümde okuyorsun.?

Sürtünme denen birşey var, sadece hatırlatmak isterim.

Göktuğ

Bir deli kuyuya, bir taş atmış...

z

.........0.....0
.......0.........0
..........0...0
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

serdarkaradeniz

Kasif arkadaşım,

Şu anda öğrenci değilim. Eğitim geçmişimi soruyorsan 97 O.D.T.Ü elektrik elektronik mühendisliği, 2004 kendi bölümümde yüksek lisans eğitimi mi tamamladım.

Ziya hocam' a da saygılarımı sunarım. Sanırım anlatmak istediğimi doğru aktaramadım.

Ziya

serdarkaradeniz hocam,

ben de anlatmak istediğimi daha basite indirgemeye çalışıp tahteravalli örneğini vermiştim. Dönmedolap mantığında yatay ve düşey kuvvetleri toplarsanız toplamın sıfır olduğunu görürsünüz demek istedim. Toplamı sıfır yapan değer de dönmedolabın her noktasına aynı yerçekiminin uygulanmasıdır. Sürtünme yoksa dolap ya dönüyordur ve sonsuza kadar dönmeye devam eder, ya da duruyordur. Bir dolabına yerleştirdiğiniz ağırlık, sürtünme yoksa, ancak 180 derece simetrisindeki dolapta koyduğunuzun aynısı ağırlığı kaldırabilecek kadar bir kazanım sağlar.  Sürtünmeyi de eklerseniz sistem dönme hareketi bir süre sonra sönümlenecektir. Bunu kastetmiştim.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

otm

Alıntı yapılan: "goktug1217"Bir deli kuyuya, bir taş atmış...
aha tamda bende bunu yazacaktım.
Bu konuyla ilgili haberi tv den izledim.Bana birileri bize bitaraflarıyla gülecekmiş gibi geliyor ya neyse bekleyelim ve görelim.

serdarkaradeniz

Ziya Hocam,

Ben zaten dönme dolap demedim. Aşağıdaki linke upload ettiğim resim üzerinde görüldüğü üzere ağırlıklar(6 adet) siyah dolu daire ile simgelenmiştir. Sistem 3 adet doğrunun kesim noktası etrafında döner. Yükler asla kırmızı ile belirtile alana girmez. Yani x ile belirtilen kütle y' nin yerini aldığında y' de x kütlesinin yerini alır. Kütleler çubuklar üzerinde
beyaz bölgeyi oluşturan daire üzerinde hareket eder. Dolayısıyla bu sitem durmaz. Moment asla sıfır değil sürtünmeye rağmen. Tabii sizin daha önce bahsettiklerinize katılmamak mümkün değil çünkü newtonun eylemsizlik momenti.

Arkadaşlar resim dosyasını bu sayfaya aktaramadım. Nasıl yapacağımı söylermisiniz.  Teşekkürler...

http://rapidshare.com/files/4423154/Model.bmp

burak_82

Dünyaya bobin sarsak, ayı mıknatıslasak devirdaim makinesinden daha mantıklı bir makine icat etmiş oluruz bence.Aslında dünyanın dönüş hareketinden faydalanarak birşeyler yapılabillir.Ancak uygulanması mümkün mü!!! sanmıyorum.Dünya etrafını ekvatordan itibaren saran bir halka düşünün.Rulman gibi.ancak bu rulman homojen olmayacak.Bir bölümü diğer kısımlarından daha ağır olacak.Dünyanın güneş çevresindeki hareketinden dolayı dış halka dönmeye başlayacak.vs.vs.vs

Ziya

resim yüklemek için, http://imageshack.us/ bağlantısına gidip, oradaki alana bilgisayarınızdaki yereini girerek resmi bu adrese yükledikten  sonra, "Direct link to image" yazılı yerdeki bağlantıyı yani "http://img391.imageshack.us/img391/6573/modelwd7.png" forumda mesaj yazdığın yerin üstündeki "Insert Image" ikonuna basınca çıkan alana kopyalarsan resim mesajın içerisinde çıkar.


Hareket başlayıp 90 derecede en yüksek hısa ulaşıp daha sonra yavaşlayarak 180 derecede durmayacak mı? Hani hacıyatmaz diye tabir edilen kuklaların içerisinde bir bilya vardır ve bilya her durumda kuklayı yere yatırmayacak bir şekilde bir yuvanın içerisindedir. Sanki bu çizim de ona benziyor gibi.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

x-tol

Alıntı yapılan: "otm"
Alıntı yapılan: "goktug1217"Bir deli kuyuya, bir taş atmış...
aha tamda bende bunu yazacaktım.
Bu konuyla ilgili haberi tv den izledim.Bana birileri bize bitaraflarıyla gülecekmiş gibi geliyor ya neyse bekleyelim ve görelim.

Aynen katılıyorum...

Ziya

Alıntı yapılan: "bunalmis".........0.....0
.......0.........0
..........0...0
bunalmis hocam, bana da birileri (sizin çizdiğiniz gibi bir dolap) çeviriyor gibi geldi. Sonuç kocaman bir sıfır olacak. Üstüne para verseler o televizyonda böyle bir haber için boy gösterisi yapmazdım. Tabi bahsedilen sistem mıknatıslı motorlar ise...

Bakın 17 yaşında biri bundan daha muhteşem bir bomba patlatmış. Tabi bu mıknatıslı motorlara nazaran daha akla yatkın bir şey.

Kaynak: http://www.haberx.com/n/298406/17-yasinda-nukleer-fuzyon-yapti.htm
17 yaşında nükleer füzyon yaptı...
Bugün, 12:19

--------------------------------------------------------------------------------

A.A -ABD'de 17 yaşında bir lise son sınıf öğrencisi, evinin bodrumuna kurduğu laboratuvarda nükleer füzyon gerçekleştirerek, dünyada bu işi yapan 18. ve en genç amatör oldu.
Michigan eyaletinin Rochester Hills kentindeki Stoney Creek lisesi son sınıf öğrencisi Thiago Olson'ın, ailesinin evinin bodrumunda küçük ölçekli bir nükleer füzyon yaratabilmesi iki yıldan uzun zamanını aldı.
Hidrojenin bir şekli olan "deuterium gazı"nı vakum bölümüne enjekte ettikten sonra 40 bin volt elektriği eski bir mamogram makinesinden yapılan füzyon odasına yükleyerek nükleer füzyonu gerçekleştiren Olson, bunun için 1000 saati aşkın araştırma ve çalışma yaptı.
İlk füzyonu Eylül'de yaptığını ve küçük yoğun enerji topları oluşturduğunu anlatan Thiago Olson, Siemens Vakfı'nın düzenlediği ulusal araştırma yarışmasının bu yılki yarı finalisti.
Arkadaşları tarafından "çılgın profesör" olarak çağrılan Olson, Mart ve Mayıs aylarında Detroit ve New Mexico'da düzenlenecek iki uluslararası bilim fuarına da katılmayı planlıyor.
NÜKLEER FÜZYON
Nükleer silahlarda ve elektrik santrallerinde kullanılan, atom çekirdeğinin parçalanmasıyla enerji elde edilen nükleer fizyon yöntemine alternatif olarak düşünülen nükleer füzyon (çekirdek kaynaşması), güneşin içinde olup bitenlerin meydana gelişi sırasındaki yolu izlemeyi amaçlıyor.
Nükleer füzyonda (hafif elementlerin atom çekirdeklerinin, daha ağır bir elementin çekirdeğini oluşturmak üzere birleşmesi), birleşen çekirdeklerin, küçük atom numaralı elementlerin çekirdekleri olması durumunda önemli ölçüde enerji açığa çıkıyor.
Alman asıllı fizikçi Hans A. Bethe, 1939'da Güneş ve benzeri yıldızların saldığı enerjinin, 4 hidrojen çekirdeğinin birleşerek bir helyum çekirdeği oluşturması biçimindeki bir ısıveren (eksotermik) kaynaşma tepkimesinden kaynaklandığını keşfetmişti.
ABD, İngiltere ve eski SSCB'de 1950'lerin başlarında, kontrollü çekirdek birleşmesinden enerji üretilmesi konusunda çalışmalar başladı.
Nükleer silah ve santrallerde elektrik üretiminde kullanılan ve atom çekirdeğinin bölünmesiyle enerji elde edilen nükleer fizyon yöntemine karşılık, hidrojenin kullanıldığı çekirdek birleşmesi (füzyon) sonrasında, bölünmedeki (fizyon) gibi yüksek radyasyon açığa çıkmıyor.
1 kilo füzyon yakıtıyla 10 milyon litre petrole eşdeğer enerji üretilebiliyor.

----------------------------------------------------------------------------------
Olabilecek olan sistem de burada
Kaynak: http://www.haberx.com/n/298396/tukenmeyen-enerji-icin-imzalar-atildi.htm

Tükenmeyen enerji için imzalar atıldı...
Bugün, 11:58
İnsanoğlunun yüzyıllık hayali, tükenmez enerji üretme yolunda en büyük adım Uluslararası Termo-Nükleer Füzyon Projesi, ilk nükleer füzyonu 2040'ta yapacak. Nükleer füzyon, 1 litre deniz suyundan 1 litre petrole eşdeğer enerji üretibilecek. Güneş ve diğer yıldızlardaki oluşumları örnek alan nükleer füzyon için, Güneş'ten çok daha yüksek ısı üretilmesi gerekiyor.

--------------------------------------------------------------------------------

NTV-MSNBC  - Avrupa Birliği, ABD, Rusya, Japonya, Çin, Güney Kore ve Hindistan'ın katılımıyla yaşama geçirilecek olan nükleer füzyon projesinin imza töreni, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso'nun da katılımıyla Paris'te Elysee Sarayı'nda gerçekleşti.
İNŞAAT 2008'DE BAŞLIYOR
Nükleer füzyon reaktörünün hangi ülkede inşa edileceği ciddi tartışma konusu olmuş, yıllar süren zorlu müzakereler sonunda, 2005'te reaktörün Fransa'nın Cadarache kentinde kurulmasına karar verilmişti. Reaktör, yaklaşık 10.000 yeni iş sahası oluşturacak. Merkez tamamlandığında dünya çapında 400 bilim insanı bir arada çalışacak. İnşasına 2008'de başlanacak olan ITER'in füzyon reaktörünün 4.6 milyar Euro'ya, projenin bütününün ise 10 milyar Euro'ya mal olması bekleniyor.
Nükleer füzyon reaktörünün kurulacağı ülke konusundaki pazarlıklarda en güçlü adaylardan Japonya, merkezin direktörünün Japon olması ve önemli parçalarının Japon yapımı olması şartıyla geri adım atmıştı.
İLK ÜRETİM 2040'TA
Latince ‘yol' anlamına gelen ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor) başlıklı projenin amacı, Güneş ve yıldızlarda meydana geldiği şekliyle nükleer füzyon teknolojisiyle enerji üretmek. Nükleer füzyon, temiz ve tükenmek enerji kaynağı olarak geleceğin teknolojisi olarak tanımlanıyor. Ancak bilim dünyası bu teknolojiyi henüz tam anlamıyla kullanabilmiş değil. ITER projesinin enerji üretmesinin en az 30 yıl alacağı tahmin ediliyor.
Fransa'nın Cadarache kentinde kurulacak olan tesis ilk örnek üretimini en erken 2040'larda yapacak.
Bilim insanları, gelecek yüzyılda elektrik enerjisinin çoğunun nükleer füzyondan elde edileceğini öngörüyor. Birçok uzmana göre, gelişen ekonomiler ve artan enerji ihtiyacı, nükleer füzyon gibi tükenmez enerji kaynaklarını 50 yıl içinde elzem hale getirecek. Geliştirilmesi uzun yıllar alan bu tür enerjilere şimdiden uluslararası düzeyde yatırım yapılması bu bağlamda anlamlı. Bu tür projelerde, maliyetin paylaşılması kadar bilgi birikiminde de ortaklık yapılması sağlanıyor.
100 MİLYON SANTİGRAT DERECE'YE KADAR ISITILACAK
Füzyon, atomların yüksek sıcaklıktayken birbirleriyle çarpıştırmaya dayanıyor. Atomlar bir plazmaya oluşturmaya doğru birleşince, açığa enerji çıkarıyorlar. Füzyon reaksiyonları, tükenmez doğal kaynak olan suyun içindeki hidrojenin izotoplarıyla yürütülecek. Füzyon reaktöründe, atom çekirdeğindeki deuterium ve tritiumum birleştirilmesiyle enerji açığa çıkıyor. Sonuçta, ortaya daha büyük bir atom çekirdeği çıkıyor.
Güneş ve diğer yıldızlardaki oluşumları örnek alan nükleer füzyon için, Güneş'ten çok daha yüksek ısı üretilmesi gerekiyor.
Nükleer füzyonda enerji elde etmek için gazların 100 milyon santigrat derece'ye kadar ısıtılması gerekiyor. Güneş'in çekirdeğinden çok daha yüksek bir sıcaklık olan bir düzeyde gazları kontrol altına almak henüz pratikte mümkün değil. Bilim insanları, onyıllardır bu sıcaklıkta gazları kontrol etmenin yollarını arıyor. ITER projesi bu konuda yeni tekniklerin geliştirilmesini öngörüyor.
FOSİL YAKITLARIN PABUCU DAMA
Nükleer füzyonun en önemli avantajlarından biri de, tepkime için çok az miktarda enerji gerektirmesi. Bilim insanlarının tahminlerine göre, füzyon reaksiyonuyla açığa çıkan enerji, fosil bazlı yakıtların kullanıldığı olağan bir kimyasal reaksiyonun yaklaşık 10 milyon katına denk düşüyor. Bilim insanları, nükleer füzyon sayesinde 1 litre deniz suyundan 1 litre petrole eşdeğer enerji çıkarılacağını öngörüyor.
ÇEVRECİLERİN ‘NÜKLEER' ÇEKİNCELERİ
Çevre örgütleri, nükleer füzyonun atık problemi nedeniyle halinde doğa dostu sayılamayacağını vurguluyor. BBC'ye konuşan Friends of the Earth uzmanı Roger Higman, nükleer füzyonun gelecek 50 yılda alternatif olabilmesi için çöp sorunun çözülmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Çevrecilere göre, nükleer füzyonun çıkaracağı atık, geleneksel nükleer reaktörlerin atığından daha az olmayacak ve küresel ısınmayla ilgili çabaların geri plana atılmasına neden olabilecek.
-----------------------------------------------------------------------
Gazeteciler bir de şu sıcaklık ile ısıyı karıştırmasalar gerçekten çağ atlayacağız. Güneşten fazla ısı nasıl üretilir dünyada :)
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

Göktuğ

Bu gencin yaptıgı soylenen sey akla mantıga daha yakın dursada, buda buyuk bir sallama.
Sallama olduguda 2. haberde cok acık gozukmekte. Fuzyon reaktoru bodrum katta yapılabilecek kadar kolay ise buyuk devletler 10 milyar euroluk proje için neden kasıyorlar :) 3-5 bodrum katı kiralasınlar :)

KAZIMUGUR

Alıntı yapılan: "goktug1217"10 milyar euroluk proje için neden kasıyorlar :) 3-5 bodrum katı kiralasınlar :)

Amaç-amaçlar, enerji elde etmenin çook ötesinde.

Birde soğuk olanı vardı bir ara,perfore platin satışlarını arttırdı idi hani...

Ziya

Alıntı yapılan: "goktug1217"Bu gencin yaptıgı soylenen sey akla mantıga daha yakın dursada, buda buyuk bir sallama.
Sallama olduguda 2. haberde cok acık gozukmekte. Fuzyon reaktoru bodrum katta yapılabilecek kadar kolay ise buyuk devletler 10 milyar euroluk proje için neden kasıyorlar :) 3-5 bodrum katı kiralasınlar :)
Bana da mantıklı gelmeyen kısmı füzyon için 200 milyon derece de plazma oluşturmak gerekir. Bunun sebebi de bu sıcaklıkta elektronların yörüngesi diye bir şey kalmaz ve çekirdekler ortada dolaşırlar bazen elektrona bazen başka çekirdeğe çarparlar. Bu çarpışmadan evlilik çıkabilir. Japonya'daki JT60'ı görmüştüm. Yakınında  devasa jeneratörler var. Bir hidrolik santraldan enerjisini alıyor. Ama bu yetmediği için jeneratörlerle takviye yapılıyor. Oradaki füzyon ancak 12 saniye sürdürülebiliyordu. Daha çok araştırma yapılması gerektiğinden bahsetmişlerdi. Milyarlarca dolar...

Harcanan ve harcanacak olan milyarlarca dolar, bu enerji kaynağını kontrol altına alıp, sürekliliğini, güvenilirliğini ve ticari hale gelmesini sağlamak içindir. 17 yaşındaki çocuk füzyonu gerçekleştirmiş te olabilir. Ancak muhtemelen mikro ya da mili saniyeler mertebesinde ve ürettiği ısı hissedilmeyecek derecede olabilir. Bu ancak gamma dedektörleri ile anlaşılabilir. Bir de deney bittikten sonra döteryum gazı doldurduğu ortamda helyum miktarını ölçmekle.

Füzyon bir tüp içerisinde manyetik ortamda oluşturulan plazmanın manyetik alanlardaki hızlı değişiklerle (tüpün kenarlarından eksenel yönde ortasına doğru) sıkıştırılması ile de elde edilebilir. Bu bebe muhtemelen bu yöntemi kullanmıştır. En kolay yöntemlerden birisidir (o memleket için tabi). Herhangi bir ulusal laboratuvarın çöplüğüne gitse gerekli malzemeleri bulabilir. Biz de daha Ankara'da 18F458 bulamıyoruz bile.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey