Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

Devr-i daim makinesi

Başlatan picusta, 22 Kasım 2006, 03:54:39

picusta

Alıntı YapFüzyon bir tüp içerisinde manyetik ortamda oluşturulan plazmanın manyetik alanlardaki hızlı değişiklerle (tüpün kenarlarından eksenel yönde ortasına doğru) sıkıştırılması ile de elde edilebilir. Bu bebe muhtemelen bu yöntemi kullanmıştır. En kolay yöntemlerden birisidir (o memleket için tabi). Herhangi bir ulusal laboratuvarın çöplüğüne gitse gerekli malzemeleri bulabilir. Biz de daha Ankara'da 18F458 bulamıyoruz bile.
Bu anlattiginiz  tokamakin prensibi değil mi ? Benim bildigim su an füzyon yapiliyor ama üretilen enerji füzyonu gerçeklestirmek için gerekenden az. Bu yüzden üreteç olarak kullanilmiyor.
458 için isterseniz microchip sampledan göndereyim.

z

Ziya, çizdiğin şeklin orjinali ansiklopedilerde var. Nerede ise tarih öncesinde düşünmüş adamlar. Bu tipte pek çok çalışmayan proje var. Hatta bazılarına bakınca ikna bile oluyorsunuz.

Yalnız çiziminde hata var. Gerçi anlatacağım sistemde çalışmaz. Daha önce çizdiğim ve  o koca sıfır dediğin çizim zaten bu sistemin 0 tork ürettiği durumda bilyelerin konumunu gsteriyor.



Bilyaları çizgilerin üstüne koyma. Kırmızı uçgenımsi bölmelere koy. Ağrlık merkezi kaydığında sağa sola kaçışsınlar. Orjinal tasarımda çizgiler de düz  değil. Eğrisel.

Orjinal tasarımın çizimlerinin olduğu ansiklopedinin adını hatırlamıyorum ama internette de bir yerlerde vardır.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

kasif

Serdar arkadaşım seni kırdıysam özür dilerim, zira dün sabahtan beri çok fazla beyin patlattım olaya, ama sonuç olarak şöyle bir karara vardım.

Arkadaşlar bence burda kendimizi yırtmayalım, zira yıllar yılı yapılmış ama başarıya ulaşamamış bir olaydan bahsediyoruz.

Eğer böyle birşey gerçekten yapılmış olsaydı, ne Amerika Irak'a savaş açar, ne Arabistandaki petrol zenginleri ile iyi geçinmeye çalışırdı. Avrupa ve Asya ülkeleri de toplanıp soğuk fizyon için o kadar yatırım yapmazdı.

Çok ağır bir itham olacak ama; bence, bu kadar asker emeklisi çağırıldığına göre buraya askeriyeden para aktarıldı. Yok eğer bilimsel olsa idi, üniversitelerden yetkililer çağırılırdı. Bu olayın bambaşka yönü ama bu konuda konuşmak istemiyorum.

Şu anda elektiriği doğadan çok temiz bir şekilde üretebildiğimiz uygulamalar var(baraj, güneş panelleri, rüzgar gülleri, vs.). Evimizdeki elektirik ile arabalarımızı şarj edip bunlar ile eve, işe gitsek(bildiğim kadarı ile proptotip veya kişisel projeler var), nasıl olur. Şimdilik daha kolay.

Göktuğ

Emekli askerlerin olması hiç bir sey ifade etmez. O kişilerinde askerlikten sonra çalışmaya ihtiyac duydukları durumlar olabiliyor. Pek cok firma ozellikle asker kokenli insanları yonetici olarak işe alabiliyor. Bu askeriyeyle bir bag olusturmaz.

kasif

Alıntı yapılan: "goktug1217"Emekli askerlerin olması hiç bir sey ifade etmez. O kişilerinde askerlikten sonra çalışmaya ihtiyac duydukları durumlar olabiliyor. Pek cok firma ozellikle asker kokenli insanları yonetici olarak işe alabiliyor. Bu askeriyeyle bir bag olusturmaz.

Birkaç tane olsa çok normal karşılayacağım ama askerden başka kimse yok, bir tanede savcı(hala ne işi olduğunu anlayamadım).

Üzgünüm ama bilimsel bir şeyden bahsediyorsak birkaç tane bilimadamı beklerim.

KAZIMUGUR

Emekli orgeneral Kemal Yavuz:
İddia çok büyük.Toplantıya kimlerin geleceğini bilmiyordum.
"Bu işi 2017 de realize edceğiz" dense inanmak daha kolay olurdu.
Toplantıya katıldığım için kendimi kullanılmış hissettim.
Ancak iddia gerçekleşirse müthiş bir şey.Dünya tarihi değişir.

Emekli orgeneral Necati Özgen:
Boşuna bir şey değildir.Bir buluş var amam boyutu nedir?
Tarihi bir olay deniliyor.Ben mühendis değilim,büyük bir olay.
Bu proje ilew uzaktan yakından ilgimiz yok.
Toplantının emekli generallerin katılımı ile yapılacağından haberim yoktu.

Emekli korgeneral Köksal Karabağ:
Toplantıda,bu icadın ürettiği enerji ve kullanım amacı gibi konularda bilig istedim.
Tatminkar cevap alamadık ama prototip olarak denendiğini söylediler.
İddia,izafiyet teorisine aykırı.
Uğural paşa davet etti,bir buluşun açıklanacağını bilmiyordum.

--------------
Yıllarca çalışıp pek çok tecrübeyi biriktirmiş insanları emekli olunca bir kenara atmak gibi bir lüksümüz yok.
Bir kısmı,o kişileri kullanıp ticari bağ kurmak ve askeriye gibi kurumlara ulaşma vasıtası yapmak istesede.
Askeriye ya da devlet kimin kim olduğunu bilir.Gerekenide yapar.
Geçenlerde bir kuvvet komutanının hüküm giymesi bunun en açık delilidir.
Onlarda insan hatalar olabilir.Kandırılabilirler kullanılabilirler.Ben şahsım adına hoşgörü istiyorum.

Diğer forumlardaki gibi şahıslar yerine konuyu teknik boyutta tutalım.
Bilenlerimiz bilmeyenlerimize öğretir.

Bilenlere saçmada gelse bilmeyenlere açıklanması gerekir.
Foruma katılan herkesin aynı düzeyde ve sınıfta bilgi sahibi olmadığı malum.

Göktuğ

Vural Savaş, toplantıya katılma nedenini, "Çetin Uğural çağırdı. Davetli olarak geldim. Kitap Fuarı'nda karşılaştık böyle bir toplantı var deyip katılmamı istedi, katıldım" şeklinde açıkladı.

Ziya

Alıntı yapılan: "picusta"...Bu anlattiginiz  tokamakin prensibi değil mi ? Benim bildigim su an füzyon yapiliyor ama üretilen enerji füzyonu gerçeklestirmek için gerekenden az. Bu yüzden üreteç olarak kullanilmiyor.
458 için isterseniz microchip sampledan göndereyim.
Tokamaklarda yapı simit şeklindedir. Benim bahsettiğim düz silindir şeklinde. Bu şekilde çok düşük sıcaklıklarda plazma HÜ Nükleer fizik laboratuvarındaki hızlandırıcıda da oluşuyor ve elektronlar manyetik alandan açılan bir boşlukla dışarı atılıp hızlandırılıyor. Bu plazma lambalı osilatörlerle rf frekansında oluşturuluyor. Pinching denilen yöntemle plazma silindirin ortasına sıkıştırılırsa füzyon oluşabilir (döteryum-Tirityum için). Bu sıkıştırma olayının kuvvetine bağlı olarak füzyon miktarı az veya fazla veya hiç olmayabilir.

JT60'larda (ITER tasarımı bunun üzerinden yapıldı) 12 sn süren füzyonda verilen enerji kadar geri alınıyor. Bundan 15 yıl kadar önce füzyon süresi 1 sn. kadardı. Baya ilerleme kaydedildi. Helyum uzaklaştırma sistemleri ile yüksek nötron akısına maruz malzeme konusunda eksikler var. Sanıyorum ITER tasarımı zamanla tekrar gözden geçirilecektir.

18F458 için numune istedim, bakalım bekliyorum.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

Ziya

Alıntı yapılan: "bunalmis"Ziya, çizdiğin şeklin orjinali ansiklopedilerde var...
Hocam çizimi ben yapmadım. serdarkaradeniz arkadaşımızın çizimi. Onu nasıl foruma yerleştireceğini tarif etmek için koymuştum.

Böyle sistemleri bir iki tur için değil en az 15 20 tur dönmesini irdelemek lazım. Hani bumeranglar da dönerek uzun mesafe kat ettikten sonra geri dönüyorlar ya. Tam donme noktasında döndürme kuvvati diğer kola geçmiş oluyor. Yani kısa süreli hareketleri incelemek gerçek sonucu vermez.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

OG

Konu bugün TV haberinde idi ve TSK "bizimle ilgisi yok" açıklaması yaptı. Birileri TSK üzerinden rant sağlamaya çalışıyor olmalı.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

z

Bir sistemi kuvvet uygulayarak minik minik adimlarla dondurdugunuzu varsayin.Her bir minik adim icin uygulanan torku bir oncekilere ekleyin. 360 derece donus sonunda toplama bakin.

Toplam sifir ise bu sistem devir daim makinesi olamaz.

Toplam, pozitif ise bu sistem devir daim makinesi olamaz.

Toplam, negatif ise bravo, basardiniz ve devir daim makinesi yaptiniz demektir.

(Dondurme icin pozitif degerli tork uyguladiginiz varsayimi yapildi)
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

picusta

Ben Ziya hocamin bahsettigi miknatislardan nasil enerji çekiliri merak ediyorum.
Miknastisin manyetik alanini kapatip açabildigimizde enerji elde ederiz ( dPhi/ dt).
Teoride DC motorunu sargi yerine miknatislarla yaparsak ve manyetik alanlarini isteidigmiz gibi açip kapatabiliyorsak kolektörün ayni islevini yerine getiririz.
Peki söyle bisi düsünemez miyiz? miknatislari açip kapamak yerine, elimizde bir malzeme olsun, ve bu malzemenin manyetik geçirgenligini (mu 0)degistirebilelim, istedigimizde hava gibi davransin istedigimizde demir gibi.
O zaman yine kolektör islevini yerine getiririz.
Böyle bi malzeme var mi? Spintronikteki gelismeler buna izin veriyormu?

Ziya

Hocam,
perendev ismiyle googleda aratırsanız motoru ve buna benzer motorları görürsünüz. Sorun şu ki motora yük bindiğinde mıknatıslar ısınmaya başlıyor. Isınma demek malzeme içerisindeki düzensizliklerin, farklı elementlerin difüzyonu demektir. Zamanla malzeme özelliği bozulur ve mıknatıslar özelliğini yitirirler.

Bu motorlar belki uzayda vs. küçük yüklerde belirli bir süre için kullanılabilir. Ama elektrik üretmek için ekonomik olmaktan çok çok uzaktırlar. Güneş kollektörleri bile daha verimli elektrik üretirler.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

ground

Hürriyet Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan'ın yazısı...

Alıntı YapTÜRKİYE yeni bir buluşla çalkalanıyor. Olumlu ve olumsuz yazılar çıkıyor. Ben bu konudan anlayan biri değilim. Gazetelerde günler boyu tam sayfa yayınlanan Erke ilanlarını, sonrasında yapılan tanıtım toplantısının haberlerini izledim.

İşin sunumunu yapan emekli tümgeneral Çetin Uğural'ı eskiden beri tanıyorum. Uğural bundan yaklaşık 20 gün önce bana gazeteye gelip olayı anlatmış, kendi yapacakları açıklamaya kadar hiçbir şey yazmamamı rica etmişti. Sonra bildiğimiz olaylar gelişti.

Dün Uğural Paşa'yı aradım ve bazı sorular sordum. Bu konuşmayı özetliyorum:

- Paşam sizin ekip ne keşfetti tam olarak?

- Herhangi bir yakıt gerektirmeyen bir motor. O kadar ki, hava ve su bile gerektirmiyor. Bunu karada, havada, denizde, istediğiniz amaçla kullanacaksınız. Uçaklarda, motorlu araçlarda veya elektrik üretmek için...

- Hiç yakıt olmadan nasıl çalışacak? Bilim adamları da olmaz böyle bir şey diyor.

- Haklılar çünkü günümüzün bilim literatüründe bu buluşun ifadesi yok. Size örnek vereyim. Yerçekimi kuralı bilinmeden insanlar havada mı yaşıyordu? Yerde niçin yaşadıklarının bilimsel açıklaması bu kural bulununca yapılmış oldu. Elbette çok kritik bir buluştur. Kimsenin inanmasını da beklemiyoruz. Üretim başlayınca gözleriyle görüp inanırlar.

- Nasıl çalışacak bu yakıtsız aygıt?

- Başlangıçta yakıt olmayan basit bir şey konuluyor içine ve çalışmaya başlıyor.

- O nedir?

- Onu şimdi söyleyemem. İşin püf noktalarından biridir.

- Bu keşfin tam adı nedir? Motor mu?

- Tam adı kuvvet makinesi. Markası Erke Dönergeci.

- Üretip denediniz mi?

- Elbette ürettik ve her şeyini denedik. Prototipi yapıldı. 2007 yılında seri üretim başlayacak. Bugün dünyada nerede motor kullanılıyorsa, oralarda kullanılacak ve dünya değişecek.

- Nerelerde kullanılmayacak?

- Nerede motor varsa orada kullanılacak.

- Bunun çalıştığını ve gerçekten söylediğiniz gibi olduğunu kimler gördü?

- Elbette görenler oldu ama onu şimdi açıklamaya gerek yok.

- Büyüklüğü nedir?

- Amaca göre değişir. Uçakta kullanacaksanız daha büyük, deniz motorunda daha küçük.

- Kim üretecek, belli oldu mu?

- O aşamaya gelindiğinde yerli ve yabancı firmalarla anlaşma yapılacak.

- Patent başvurusu yapmadığınız da söyleniyor.

- 10 Ekim günü Ankara'da yapıldı efendim. Hatta İngiltere'den patent uzmanları geldi ve görünce şaşırdılar. Yurtdışı patenti için 1.5 milyon dolar harcadık. Bu çalışmaları doğal olarak büyük bir gizlilik içinde sürdürüyoruz çünkü sırların çalınıp taklit edilmesi en büyük tehlike. Taklit olursa, yasalar uyarınca mahkemesi en az iki yıl sürüyor ve buluşunuz elden kayıp gidiyor. O yüzden bazı şeyleri çok gizli tutuyoruz. Sanayi casusluğu günümüzde en büyük tehlikelerden biridir. Düşünün ki, devlet korsan kitapla bile başa çıkamıyor. O zaman biz kendimizi nasıl koruyacağız? O yüzden bazı şeyleri açıklamıyoruz ama herkes bilsin ki olay tümüyle doğrudur.

- Patent başvurunuzda kullandığınız belgelerde herhalde bütün ayrıntılar olsa gerek. Onlar nerede?

- Doğrudur. Onlar çok yakın tanıdığımız ve güvendiğimiz bir noterin özel kasasında korunuyor.

- Tam sayfa gazete ilanlarının bedeli de epeyce tutmuş olmalı. Kim karşılıyor bu parayı, sponsorlar mı var?

- Bir milyon doları geçti. Sponsor yok. Tamamı Erke'nin öz sermayesinden karşılanıyor.

- Tevfik Diker bu keşfin eskiye ait bir şey olduğunu söylüyor.

- Hiç ilgisi yok. Tamamen ekibimizin orijinal buluşudur.

Sevgili okuyucularım, bugün hiçbirimizin bilmediği ve anlamadığı teknik bir konuya değindim.

Üzerinde yorum yapacak konumda elbette değilim.

Ancak Uğural Paşa'nın anlattıkları gerçekleşir ve böyle bir üretim ülkemizde Türk mühendisleri tarafından -yerli ve yabancı korsanlara kaptırılmadan- gerçekleşirse hem Türkiye zıplar, hem de dünya değişir.

Bekleyelim, görelim.
⌒╮'╭⌒╮⌒╮.
╱◥██◣                  
| 田︱田田|              
╬╬╬╬╬╬╬╬╬

Picproje - Sözde değil özde paylaşım..

ise

zannetmiyorum ki böyle bir cihazı ortaya koysunlar.. yüzyıllar önceden hayal edilen ama sonu her zaman hüsran olan bir proje olacaktır buda..  erke bayağı güzel şekilde iyi yada kötü reklamını yapmış oldu