keil ve kullanımı

Başlatan mustafa_cmbz, 19 Şubat 2009, 10:26:53

mustafa_cmbz

arkadaşlar keil de port tanımlamalarını vs. işlemler nasıl yapıyoruz_? birde elinizde program yazmak için döküman varmı acaba örnek kod vs ..

Analyzer

Selam,

Keil tek işlemci ailesine yönelik bir derleyici değildir. Klasik işlemciler, 51 seriler ve özellikle ARM ailesine hitap eder. Sizin hedefinizdeki işlemci ve/veya ailesi nedir? Ayrıca Keil'in kendi sitesi ve örnekleri başlangıç için yeterli gelir.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

mustafa_cmbz

hocam atmel serisi 8051 için düşünüyorum...başlangıç yapsam gerisi gelir...

Analyzer

Selam,

Arm serisi haricinde Keil kullanmadığımdan kaynak gösterme durumundayım. Zannedersem Atmel AT89C51 serisini kullanacaksınız. Örneğin :

http://www.keil.com/dd/chip/2976.htm

Bu adreste bu mcu ile ilgili bir kaç başlangıç örneği var. Mesela sizin için 8051 Bit I/O Example Program isimli örneği inceledim. Bu örnekte bir portu giriş olarak tanımlayıp, portun durumunu başka bir porta çıkış olarak tanımlamış. Yani bu örnekte portu giriş olarak tanımlama, başka porttan çıkış alma gibi kodlar mevcut. Diğer örneklerde interruptlardan, PWM'e bir çok konu anlatılıyor.
Ayrıca Keil firması hedeflediği bir çok işlemci için evaluation kartları üretiyor ve bunların şemalarını kullanıma açıyor. Hem ilgili işlemcinin donanımının nasıl olması gerektiğini izah ediyor hem de Keil->C51->Boards->Keil yolu altında örnek uygulamalar veriyor.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

semitesla

hızlı bir şekilde ilerlemek istiyorsanız at89c51ed2,at89c51rd2 vs. serisi mikrodenetleyicilerinden bir adet edininiz. daha doğrusu isp özelliği olan yani devre üzerinde seri porttan direk programlanan çiplerden edininiz.çevremde gorduğum kadarıyla 8051 mimarisine ilk başlayanlar yaklaşık 2-2,5 ytl fiyatı olan 89c51 alırlar ancak bu entegreyi programlamak(programı içine atmak)  biraz daha karışıktır ikinci bir 8051 gerektirir bu gibi nedenlerden dolayı genelde piclerde çalışmak daha kolay gelir ve  8051'i bırakırlar. bu nedenle elinizde 89c51 programlayıcınız yoksa isp özelliği olan bir çip edinmenizi öneririm(10ytl civarı)

mustafa_cmbz

derleyiciyi yükledim ama çok değişik bir kullanımı var alışmışız basic proton gidiyorduk kitlendim kaldım...

bu arada yazdığımız kodu nasıl derleyeceğiz_?