MicroC ile CCS C Aynı Şey Mi?

Başlatan rkinaci, 11 Ağustos 2009, 22:16:44

KAZIMUGUR

PCB, PCM, PCH, PCW & PCWH bunların ne olduğunu merak ettin ama kurulurken hiç dikkat etmedinmi ?

Kim yazmışda satıyor ? ona sorsaydın.

http://www.ccsinfo.com/downloads.php
----------------
Forumlarında güzel bilgiler var...

http://www.ccsinfo.com/forum/

Çok değil 500 sayfa index kadarcık.
------------------------
Ne zaman kodlar üzerine bir tartışma olsa ve dense bunu ccs yapamaz bir üstadımız bak böyle yapar hemde iyi yapar diye gösterir. :roll:
CCS başlıklarında , kendisini hemen tanıyacaksınız bu ip ucu sayesinde.
-------------------------------
Ustaların gereği kadar anlatmadığına nasıl hükmettin ?

elektromer

Alıntı yapılan: "FxDev"ETE hocanın pic basic derslerini yeni indirme fırsatım oldu, baya inceledim, gerçekten hakkını vermiş, suyunu sıkmış. Beni de iyi gaza getirdi.

17 sinden sonra oldukça boşum, dolayısı Hi-Tech dersleri yazmaya karar verdim, madem sıkıntı var...

.........
Bir çok üye gibi bende dört gözle ayın 17'sinden sonraki ilk dersi beklemeye başladım...

Şimdiden emekleriniz ve katkılarınız için teşekkür ederim.

Ama sizden bir ricam olacak, Hiç C bilmeyen birisine temel olacak bilgileride kısaca özetleyerek başlarsanız çok sevinirim.

Helva için un, yağ ve şeker (+ yetenek) gerekli deyip doğrudan tarife girmek yerine, birazcık, un, yağ ve şeker hakkında bilgide (C yazım kuralları ağırlıklı olarak) verirseniz, elimizdeki malzemeyi daha iyi anlamış oluruz. Bundan sonra geriye yetenek kalıyor..

İşin o bölümüde bizim olsun...:)

Saygılarımla...
Her şey gönlünüzce olsun..

Murat Mert

Alıntı yapılan: "FxDev"C olayını kodları yazarken bol bol anlatmayı düşünüyorum.
Mesela;

if(i>4)    // i, 4'ten büyükse işlem yapılacak
{
..
}


şeklinde. Onun için çok sorun teşkil etmeyecektir C konusunda bilginiz olmasa dahi...
17'sinden sonra klasik led uygulamalarıyla işe başlayacağım, umarım faydalı olur...

Sn. FxDev mükemmel olur.  ;)
Artık C de de bir ETE var diyebilirmiyiz?  :D
Kolay gelsin.
Allah kolaylık versin. :)
mert07

rkinaci

Merhaba arkadaşlar. Konuyu açarken olayın buraya kadar gelebileceğini düşenememiştim bile. İnanın bu ders işine birilerinin el atması çok güzel. Bende dört gözle derslerin başlamasını bekliyorum. Umarım hepimiz için faydalı olur. Emeği geçen ve geçecek olan tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır!

asuscu

arkadaşlar ben pic programlamaya bi abinin tavsiyesi üzerine microcode ile başladım. daha sonra farkettim ki ramde çok yer kaplıyo, tabi onun bir üstü proton basic onda bu sorun biraz kalkmış, ondalıklı sayılarla işlem falan da yapabiliyosun iş büyüdükçe oda rami yutuyo. sonra serdar çiçek in kitabını aldım ve o kitabı bitirdim çok faydalı ,kendin hütüphane dosyası falanda oluşturabilmeyi anlatmış. kesme fonksiyonları hariç diğerleriyle aynı. bence asm ve ccs bilen bu işi götürür. iyi akşamlar

muhittin_kaplan

Hernekadar Yüzüne Bakılmasada Bende Protonda Bişeyler Yapmaya Çalışıyorum.(ders bbabında)

Murat Mert

Sn Kaplan süpersiniz benim protonu bırakmaya niyetim yok.  Nedendir bimem Ama herşey C doğru kaçıyor. Cyi de öğrenmek istiyorum bilginin zararı olmaz. Proton çok hızlı bir program. Bırakmış değiliz halen onunla yola devam ediyorum. :)
Protonun yüzüne bakılmazmı yaw  :D kodda ilk göz ağrım ve az yer kaplıyor.
mert07

teknikelektronikci

Alıntı yapılan: "mert07"Sn Kaplan süpersiniz benim protonu bırakmaya niyetim yok.  Nedendir bimem Ama herşey C doğru kaçıyor. Cyi de öğrenmek istiyorum bilginin zararı olmaz. Proton çok hızlı bir program. Bırakmış değiliz halen onunla yola devam ediyorum. :)
Protonun yüzüne bakılmazmı yaw  :D kodda ilk göz ağrım ve az yer kaplıyor.


+1   diye bilirmyiim :)  prooton da yapamadigim sey nerdeyse yok
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

frederic

#23
Duyanda ccs c de registerlara erişim izni yok der varya,sadece mecbur bırakmıyor insanı register kullanmaya.

Yoksa yaz alttaki gibi bir satır istediğin gibi uğraş registerlarla.

#byte INTCON=0xB
#bit PEIE=INTCON.6

Bu arada protonda benim ilk aşkımdır,kalbimde yeri hep var olacaktır =)

carirt

ben mplab c32 ile uğraşıyorum luci di jasio nun kitabı anlatıyor ingilizce tabii

32 bit pici tam olarak öğrenmeyi kafaya taktım

mips m4k architecture mips32 instruction set incelemesini bitirdim sayılır

benden başka c32 ile uğraşan varmı acaba

ByTEK

#25
Bizim Türk milletinin güzel insanları Neden acaba Türkçe kaynak olmayan derleyicileri sevmiyor ? bugün CCS C için Türkçe Kaynak olmasın çok az kişi kullanır. Piyasada kullanan insan ve Türkçe Kaynak çok olduğu için ve kolaylaştırdığı için kullanıcısı çok.

Kanımca zamanın değerli olduğu projelerde kimse kalkıpta kütüphane yazmaz herhalde. (Hazırı Varsa) Önemli olan o Derleyici bu derleyici değil !! önemli olan işin mantığını anlamak.. Anladıktan sonra her derleyicide yazabilirsin.. (Bildiğin derleyicilerde)

Eğer kişi amatör olarak uğraşıyorsa yada düşük seviyeli PIC'ler ile ilgiliyse(10F-12F-16F-18F) nette bulabileceğiniz ve öğrenebileceğiniz çok derleyici var.(PBP-Proton-Jalv2...)

Ben 8 bit işlemciler ile hobi olarak ilgilenmekteyim.. ve Jalv2 biliyorum.. tamamen netten ve kurcalayarak öğrendim.. Gayette memnunum.. Geliştiricisi İleride Jalv2 derleyicisine; 32 bit işlemcilere kadar tüm PIC'lerin ekleneceğini söylemişti. ne zaman çıkar bilmiyorum.. Türkiye'de pek kullanıcı yok ama yabancı ülkelerde hastaları dahi var.. Geçende biri Jalv2 ile kayan yazı yazılmaz, floating point işlemi yapılmaz, usb kullanılamaz falan filan demişti.. Ama hepsini yapmıştım :) Zamanı gelince paylaşacağım Tabi..

Demek istediğim herkes kendine göre yorumluyor.. Herşeyden önce amaç önemlidir. Büyük hedefler varsa Derleyici seçimi olarak en esnek derleyici seçilmelidir.

RcALTIN

bu konunun açıldığı sıralar ben pic basic pro dan ccs c ye terfi etmiş, yeni bir şifreli kilit yazıyor falan olmalıydım. ;D ben kendimden bilirim, yeni başlayan kişiler için compiler seçiminde driver kütüphanesi/bol kaynak oldukça önemli bir tercih nedenidir. özellikle de o zamanlar (4 yıl önce) benim gibi mikrodenetleyicilere merak salmış, ama elektronik üzerine hiçbir eğitim almamış, transistörün nasıl çalıştığını bile bilmeyen bir lise son sınıf bilgisayar(yazılım) bölümü öğrencisinden bahsediyorsak. zamanla bu forum sayesinde olsun, ilgilenip araştırarak olsun çok şey öğrendim. kendimi dijital elektronik üzerinde hayli geliştirdim, üniversitede elektronik okuyan ama bitirme projesi olarak şifreli kilit devresi yapan insanların yanında bilgisayarcı olmama rağmen çok daha ciddi projelerin altından kalktım. şimdi driver çok da sorun değilmiş aslında oturulur yazılır gerekirse diyorum ama o zamanlarki bilgimle tutup da en basitinden bir LCD driver yazmam dahi mümkün değildi... bu yüzden ben, programlama mantığı oturduktan sonra gerektikçe derleyici değiştirilmeli diyorum, sanırım +lar -ler hesaplandıktan sonra PIC için yolun ucu Microchip C(C18,C32 v.s) doğru çıkıyor gibi...
KİMSEYİ ENGELLEDİĞİM YOK, ÖZEL İLETİ DEVRE DIŞI !

Murat Mert

Alıntı yapılan: frederic - 19 Kasım 2011, 22:27:32
Duyanda ccs c de registerlara erişim izni yok der varya,sadece mecbur bırakmıyor insanı register kullanmaya.

Yoksa yaz alttaki gibi bir satır istediğin gibi uğraş registerlarla.

#byte INTCON=0xB
#bit PEIE=INTCON.6

Bu arada protonda benim ilk aşkımdır,kalbimde yeri hep var olacaktır =)

;)
Aynen kardeşim :D
mert07

-Hasan-

Alıntı yapılan: fredericDuyanda ccs c de registerlara erişim izni yok der varya,sadece mecbur bırakmıyor insanı register kullanmaya.

Yoksa yaz alttaki gibi bir satır istediğin gibi uğraş registerlarla.

#byte INTCON=0xB
#bit PEIE=INTCON.6

Hi Tech ' te buna gerek olmuyor. Registerlere ve bitlere direkt ulaşabiliyorsunuz.

SiVRiSiNEK

Alıntı yapılan: -Hasan- - 20 Kasım 2011, 13:36:12
Hi Tech ' te buna gerek olmuyor. Registerlere ve bitlere direkt ulaşabiliyorsunuz.

bu işlem hitech te #include <htc.h> ile sağlanıyor sanırım
ccs firmasıda bir kütüphane yazmış olsaydı registerler vs ile ilgili ccs dede direk ulaşırdık, gerçi isteyen bu kütüphaneyi kendi yazabilir

ben zaten yeni program yaparken eski bir program kodunu alıp değiştirme şeklinde yaptığım için sıkıntı yaşamıyorum, ekstra ulaşmam gereken register varsa ekleyiveriyorum oluyor