Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

PICC ve PBP

Başlatan Ersin, 19 Eylül 2004, 10:52:55

Ersin

Projeleri genelde pbp proda yapiyorum ama artik yetersiz geliyo.
Sorum su PICC kullanan arkadaslara PBP ye nazaran avantajlar ve
assembly ye gore dezavantajlar ,  yani siralarsak
PBP < PICC < ASSEMBLY
sanirim siralamayi dogru yaptim. :D

PBP yi birakip daha ciddi compillerlarla calismak lazim.Isin icine girdikce
bunun daha iyi farkina variyorsunuz.
C cilerden tavsiyeler isteniyor? :lol:  :lol:

Erol YILMAZ

PBP'nun sence yetersiz geldiği noktaları yazarsan avantaj ve dezavantajları daha iyi yazabiliriz. İstediğin daha fazla sürücü vs. ise en kaliteli derleyicilerden biri olan IAR'da neredeyse hicbir sürücü gelmiyor. Ve Hi-tech te onun gibi. Geliştirme ortamı Dos'ta falan. Dedigim gibi derleyiciden beklediğin şeyleri yazarsan daha iyi cevap verilebilir.
Mesela IAR'da profesyonel bir ozellik olan bos komutları h.h. bir komutla doldurma özelliği var. CCS'e yeni eklendi. Hi-tech 'te ve PBP da varmı ?bilmiyorum.

Ersin

pbp: mesela tmr2 kullanimi gibi v.s.
Yani derleyicinin assembly ye daha yakin olmasi gibi.Simdi soyle bisey
oertaya cikti IAR veya hi-tech picc.Dos ortaminda olmasi problem değil onemli olan yapabildigi fonksiyonlar.
Aslinda soruyu degistirmek lazim IAR ve HITECH arasindaki avantaj  ve dezavantajlar

Ersin

ayrica pbp de codu acaip sisiriyo ve 2k limit var.

Erol YILMAZ

Bu derleyicilerin bence en guzel yanı;
Bir problem olduğunu düşündüğün fonksiyonunun datasheeti de eline alaraktan kendinin ASM de yazılabiliyor olması. Tabi derleyicinin yuksek seviyeli fonksiyonlarının çalışması tercih edilir. Bu ozellikte hepsinde var zannedersem.
Ayrıca PBP da ki 2k limiti nasıl birşey? Açıklarsan sevinirim. Prog. Demo versiyon mu?

Ersin

microcode studio plus ta pbp i kullaniyorum ve 16f877 .
Compile ederken 2k yi gecince hata veriyor.Ilk basta MCS de bir limit var dedim ama pbp nin forum sayfasinda sordugumda adamlar direk programin 2 k yi geciyor dedi.
PICC nin manuel ine baktimda mesela timerlarin hepsi set edilebiliyo,
pbp de sadece tmr2 hpwm icin set edilebiliyo v.s.

DumrulBey

Alıntı yapılan: "swordman"...yani siralarsak
PBP < PICC < ASSEMBLY
sanirim siralamayi dogru yaptim. :D
...
Aslında böyle bir sıralama çok basite kaçar. Öncelikle assembly bir küme, diğer dilleri de bunun alt kümesi şeklinde düşünürsek sanırım daha iyi olur. Sonuçta bunların ürettikleri kodlar yine assembly.

Tabii güçlü olduğu için insan assembly dilini üst sıralara almak istiyor. Ama asıl önemlisi bu gücü ne kadar kullanabildiğinizdir. Lastik reklamında dediği gibi kontrolsüz güç, güç değildir!

Bence bu işler ile uğraşanlar kesinlikle assembly bilmeli. Eğer hız kazanmak istiyorsa diğerlerini de kullanmalı. Gerektiğinde ise assembly diline başvurmalı. Ama tavsiyem, PBP öğreneceğinize C öğrenin. PC programı yazaken de işinize yarar.

Her ne kadar C öğrenmiş olmasanız da bir başlangıç, bir göz aşinalığı olur ve ileride C biliyorum diyebilirsiniz. Basic ise bence çocuk oyuncağı. Tabii İngilizcesi olanlar için. Yine de bütün bu dilleri bir kenara bırakın bizim meslekte İngilizce şart. Yani önce İngilizce öğrenin. Bakın o zaman elektroniğin tüm nimetlerinde faydalanabilirsiniz.

Başarılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

Ersin

@DumrulBey
sana tamamen katiliyorum.
Benim icin C problem değil okulda hem lisede hemde universitede okuduk.
pascal,qbasic,assembly,c++ dillerini gorduk , yani altyapi var.PBP ile baslamam , ilk gordugumde ya bu ne kadar basit dedim hatta programi
1saate yazdim.Assembly ye gelince o da var ama biraz tembelim  :D o yuzden C ile devam edecem gibi gorunuyo , zaman gectikce assembly ye donecez.
Simdi PICC mi yoksa IAR mi daha kullanisli asil buna karar vermek lazim.

DumrulBey

Alıntı yapılan: "swordman"Simdi PICC mi yoksa IAR mi daha kullanisli asil buna karar vermek lazim.
IAR çok profesyonel, bence CCS PIC C ile başla derim. Eğer uygulamanı karşılamayacak düzeydeyse o zaman IAR gibi alternatifler ile devam edersin. Sonuçta az farklar olsa da ortak diller söz konusu. Dolayısıyla kodlar birbirlerine uyarlanabilir.

Kod geliştirirken proteusdaki virtual terminali kullan. Printf yapıp yazılımı daha rahat inceleyebilirsin. Tabi başta RS232 pin tanımlamalarını yap. Sonrası çok kolay. İstersen matematik ile iligli bir program yaz ve sonucu ekranda gör. LCD ise pek pratik değil. Gerçek uygulamaya geçeceğin zaman eklersin.

Başarılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

Ersin

ok sagol
IAR v2.21 var nette bu mu en son crack li versiyonu

ahmetu

bende IAR'ın PIC18 için 2.12A versiyonunun evaluation + crack olanı var fakat içinde tüm 18 serisi için device dosyaları yok full versiyonu da emuleden bir yere kadar indirdim sonunu göremedim, programı başka bir yerde görüp duyan varmı oradan indirelim.

Ersin

aynen emule de gordum 2.21 i , peki neler eksik

EES

Arkadaşlar,

IAR profesyonel olabilir, ama çok fazla kod üretiyor ve yeterli işlemci desteği ve kütüphnesi yok.Aynı programı HITECH-PIC18 ve IAR PIC18 ile derledim yaklaşık olarak IAR iki katı daha fazla kod üretti.Derleme parameterlerinin hepsini test ettim.Sonuç değişmedi.

HITECH PICC diğerlerine değişilmez.(bence)

DumrulBey kardeşimiz IGILIZCE konusunda haklı.Programlamaya başlamadan, ingilizce öğrenilmelidir.Elektronik ve programlamanın şartı bu.Malum türkce bir dil (program) yok henüz.

Kolay Gelsin.