PIC gücü !

Başlatan bulut_01, 04 Ekim 2012, 20:30:06

LukeSkywalker

Önemli olan araç değil amaç.
PIC ilk göz ağrımızdır falan filan ama, daha ucuza daha fonksiyonel ve hızlı işlemci varsa ve programlayabiliyor isek, sırf ilk göz ağrım ,seviyorum diye PIC kullanmak akıl dışıdır.

serhat1990

Alıntı yapılan: maytere - 04 Ekim 2012, 23:32:06
Önemli olan araç değil amaç.
PIC ilk göz ağrımızdır falan filan ama, daha ucuza daha fonksiyonel ve hızlı işlemci varsa ve programlayabiliyor isek, sırf ilk göz ağrım ,seviyorum diye PIC kullanmak akıl dışıdır.

Tabiki Hocam . Ben zaten ilk göz ağrımız diye sürekli pic kullanalım demiyorum  . Yerine göre en ekonomik işlevi tam anlamıyla yerine getirecebilecek işlemciyi kullanırım :)

Bana göre yerine göre 12f675 işimi çözüyorsa en iyisi , Yerine göre 18f4520 , yerine göre stm32f407vgt bunu işlem belirler görüşündeyim .

İyi çalışmalar.


muhendisbey

Alıntı yapılan: bulut_01 - 04 Ekim 2012, 21:11:08
millet tutturmus arm arm ne war bunda altın mu buluyo arm bulan   :) bu arm gizemi acıklarmısınız  ;D

ARM SOC'ye bakmanı önersem?
Ses işlemcisi
Grafik işlemcisi(GPU)
ve RISC mimarili işlemcisi tek entegrede.
Eskiden on board anakartlar olurdu. Alsana herşeydahil işlemci.

Çalışma frekansı 1GHz'i devirmiş
çekirdek işine girmiş ve piyasa 4 çekirdekli işlemcisi var ve artmaya da devam edecek gibi görünüyor...

Karşımda 50MHz lik bir PIC işlemcisi :) Gülerim ben buna.

Ama kıyaslama işte böyle yapılmamalı. Şu şunu döver diye...
Elma ve Armut meselesi cuk diye oturdu aslında... Nerede ne kullanacaksın bu önemli. Yeri gelir elektromanyetik ortama bağışık ararsın yeri gelir ucuz ararsın yeri gelir hızlı, yeri gelir daha geniş hafızalı, yeri gelir sinyal işleme özelliği ararsın. Bu ihtiyaca göre belirlenir.

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Logan

Birkaç senedir NXP'nin M0 ve M3 çekirdekli ARM'larını kullanıyoruz. Pic'i bırakalı neredeyse 3 sene oldu. Önce Renesas ardından ARM'a geçtik. LPC1768'i 3-4$ gibi bir fiyata alıyoruz. Tabi adetli olarak. Aynı paraya ayın işi yapan işlemci bulmak zor. Bir ara ST'ye geçelim dedik. 1$ sebebi ile vazgeçtik. Senede 50k gibi bir adet olunca 0.1 dolarların lafı ediliyor. Saatlerce pazarlık yapılıyor. Nerede daha ucuzsa oradan alınıyor.

Programlamaya Pic ve ASM ile başlayan birisi olarak Pic'in yeri her zaman ayrıdır benim için. Fakat güç elektroniği ile uğraştığımız için çok fazla sıkıntı çektik. Tamamen aynı yapıya sahip iki kart çizdik. Bir karta 18F4520 diğer karta M16C29 serisi Renesas koyduk. Pic ile çalışan kart gürültü problemi çıkardı ve sürekli resetlendi.

Birkaç projemizde TI'ın TMS320F28035 DSP'lerini de kullandık. Gerçekten tam bu işler için yapılmış (Güç elektroniği alanında). Ancak şimdiye kadar okuduğum teknik dökümanlar arasında Mikrochip'in dökümanları kadar ayrıntılı ve açıklayıcı döküman görmedim.

Şu an Pic serileri bizim tarafımızda fiyatı ve stabil çalışmaması sebebi ile güvenilirliğini kaybetmiş durumda.,

DSP'ye devam....
İmza.

Murat Mert

Alıntı yapılan: XX_CİHAN_XX - 04 Ekim 2012, 21:15:21
Hehehe birde şuna bakın o zaman

http://www.st.com/internet/mcu/product/252140.jsp

Fiyatı da 7$

''arm tokatlar döner gine tokatlar''     :D

;D

tanıdık geldi
:D
mert07

diot

Ben senelerce pic ile ufak tefek uğraştım. Derleyici konusunda sıkıntılarım oldu. picbasic ti hitec ccs mplab vs derken. Birgün çizgi elektronikteki 16 usd lik discovery kitleri görene kadar arm aklımdan bile geçmiyordu. alıp bitane inceleyelim dedim. Ne ile derleme yapacaz derken bu sitedeki keil kurulum ayar vs. konusunu gördüm hadi keile bir bakalım derken , hakikatem arm konusunda bir çok firmanın arm ve cortex işlemcilerine bu kadar uyumlu bir derleyici görmemiştim. sonra pic derleyiçilerinin saçmalığından dolayı artık arm ile devam etmek istiyorum. Keilin kickstar versiyonu bile bir çok uygulama için yeterli geliyor. Şimdi pic için verdiğim zamana acıyorum doğrusu.

Veli B.

Alıntı yapılan: gerbay - 05 Ekim 2012, 19:40:07
Arkadaşlar Keil ın paralı olmasından dolayı kullanmak istemiyorsanız GCC (GNU Compiler Collection) kullanın. Zaten CodeRed RedSuite in içinde Sourcery G++ ın içinde falan hep GCC var.  GCC ye alışırsanız, her işlemci ve platform için kullanabileceğinizden dolayı geçişlerde de daha rahat edersiniz. Hem de GCC bedava.

Sadece Keil kullanan birisi olarak şunu sormak isterim;GCC hakkında bilgim yok ve daha önce defalarca duymama rağmen araştırma yapmadım.

-Keil'e alternatif olarak direkt yerine kullanabileceğim bir versiyon var mı?
-CM-SIS gibi kutuphaneleri direkt içinde kullanabiliyor muyuz?
-GCC için neler gerekli(örneğin U-LINK II veya pro destekliyor mu)

MC_Skywalker

Bu arada keil de GCC tabanlıdır.

Yapmanız gereken ecpipse ide ile entegre edip arm işlemci için derleyici komutlarını ideye tanımlamak.

muhittin_kaplan

Hocam Bu Konu Üzerinde bir başlık açarak (olabilirse tabi) GCC ile nasıl MCU programlayabilirizi açıklayabilirmisiniz