Video Açık kodlu Delphi Yazılımı Buyrun

Başlatan coldflue, 29 Aralık 2012, 10:37:00


olemiss

Delphi hakkında fazla birşey bilmiyorum.  Visual Studio Express gibi ücretsiz bir sürümü bulunuyor mu?  Ayrıca Windows API kullanımını kolaylaştıracak kütüphaneleri var mı?  Teşekkürler.
Yazılım Mühendisi, Çevirmen.

t43

Alıntı yapılan: z - 25 Kasım 2013, 12:28:10
@t2

Allah bilir Delphi ile MSDOS, IOS, ARX, AmigaOs vs için de kod geliştirilemiyordur.

Ne dışkıdan bir şeymiş bu.

kod yazmaktan ziyade copy paste yaptığınız belli.delphi yada c her ikisinin de kodları birbirine dönüştürülebiliyor.zaten birbirine en yakın bu ikisidir.
delphinin son sürümü 32 64 bit sistemler için derleme yapabiliyor.ayrıca ios ve andorid için de derleme yapabiliyor.

linux sistemler için de çıktı veren sürümü de var.

zaten bu tip konularda tartışma konusu yaratanlar zerre kadar kod geliştirmekten bir haber insanlar.

başka bir arkadaş zaten belirtmiş.adam create ettiğini free etmekten aciz.

sonuç olarak hiç bir dilin birbirine üstünlüğü yoktur.ama şu bir gerçek delphi-C > asm > makine kodu vs vs

herneyse işi bilen herşey yapar.eğer dcu da değişiklik yapacak kadar bilginiz yoksa da hazır text reklamı olmayanlar da mevcut.

arge_coder

delphi ile uğraşan birisiyim delphiye gönül veren birisi ve verenlere saygıar sunuyorum hala delphiyi kıskanıp dışkı diye hitap eden cisimleri gördükçe gülüyorum ancak notepadı açarsınız içerisine echoo format c yazıp farklı kaydet deneme.bat yapmaktan ileri gidememişlerden alınır bu cevap delphi ile yapılamicak şey yok ben başardım .... önemli not: delphi den korktuklerı için tonlarca uygulama yapıldı çıkartıldı ufak bir arge ile ne demek istediğimi anlarsınız anlayamayan cisimlere cevabım şu alo cisimler :D:D:D:D delphi ile ilgili örnek uygulama kaynak kadar dehşet arşiv varmı nette soruyorum size :D:DD:D:D yapılan bir çoık uygulamanın temeli delphidir uluslar arası teknoloji firmalarıda delphiyi kullanıyor bilginize mucx......


Veli B.

Bu da yeni moda oldu.
Anlamadan, dinlemeden, hele ki incelemeden cevap yazmak/sataşmak.
Güzelim dilimizde kullandığımız bazı söz sanatlarını incelemek/bilmek gerek ki yarın biri kalkıp " uçmayı bilmek ile" ilgili fıkra anlatmasın.
Tariz, mecaz, kinaye vb...

Birisine, "... biliyorsun..." veya "...bilmiyorsun... " diyebilmek için, o kişiden daha derin bilgiye sahip olmak lazım.
Sonra birisi çıkar " öyle görsen ne çıkar, görmesen ne çıkar " der. "Copy paste kod yazıyorsun" der.
Der de der. Torba değil ki!!!


Ey forum, nereden nereye geldik. Elbirliği ile.

olemiss

#20
@katana: Çok doğru.  Ayrıca, "bilmiyorsun" derken bırakın paragraf kullanımını, nokta ya da virgül falan da yok.  Bir dizi kelime!

(inciler: varmı, firmalarıda, yapılamicak)
Yazılım Mühendisi, Çevirmen.

olemiss

Edebiyat forumu olması gerekmiyor ki.  Standardı "karşı tarafın anlayabilmesi" olarak tutmak, zavallı bir durum.  Bu argüman ancak acil durumlarda kullanılabilir.  Her durumda bu argümanı kullanmak, fazla bir şey beklememek ve seviyeyi aşağıya çekmektir.  Bu yaklaşım daha iyi ve daha kaliteli işler başarmaya talip olmak ve heveslenmekden çok uzaktır.  Bu argüman, o kişinin yaptığı herşeye (elektronik, yazılım, genel yaşam) nüfus eder.

Size "Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı" kitabını tavsiye ederim: http://tr.wikipedia.org/wiki/Zen_ve_Motosiklet_Bak%C4%B1m_Sanat%C4%B1

Ben bu kitaptan çok şey öğrendim.
Yazılım Mühendisi, Çevirmen.

Burak B

Merhaba;

@gerbay baya bişiler demiş. Bende onun yazdıklarına ek olarak şu linkleri vereceğim.
FreePascal - Delphi Derleyicisine Alternatif Uyumlu Bedava Derleyici

Delphi' nin yapamayacağı şeylerden bahsedenler için belirteyim bu derleyici onun birebir uyumlu alternatifidir. Aşağıdaki alıntıyı derleyicinin anasayfasından yaptım buyrun;
Alıntı Yap
Free Pascal (aka FPK Pascal) is a 32 and 64 bit professional Pascal compiler. It can target multiple processor architectures: Intel x86, AMD64/x86-64, PowerPC, PowerPC64, SPARC, and ARM. Supported operating systems include Linux, FreeBSD, Haiku, Mac OS X/iOS/Darwin, DOS, Win32, Win64, WinCE, OS/2, MorphOS, Nintendo GBA, Nintendo DS, and Nintendo Wii. Additionally, JVM, MIPS (big and little endian variants) and Motorola 68k architecture targets are available in the development versions.

Ayrıca bu derleyici için Delphi ile alakası yok diyebilecek arkadaşlar için IDE sinin linkini veriyorum Delphi 7 ve öncesini bilen arkadaşlar "aaa bu bu biliyorum bunu ben.." diyebilir. Buyrun;

Lazarus IDE - Freepascal için Uygulama Geliştirme Arayüzü

"... a healthy dose of paranoia leads to better systems." Jack Ganssle

olemiss

FreePascal dilini ilk defa duyuyorum.  Burada sorum şu olacak: Pascal dilini hayatta tutmaya ne gerek var?  Ne gibi bir yenilik getiriyor?
Yazılım Mühendisi, Çevirmen.

Burak B

#24
Delphinin ne olduğunu sanıyorsunuz ? Oda bir pascal derleyicisi değil mi ? Aslında şöylemi desek Delphi pascal dili üzerine geliştirilmiş bir platformun adıdır. Hiç Delphi 1.0' ı alıp inceleyen oldu mu? Bir inceleyin anlayacaksınız ne demek istediğimi.
Aslında pascal dilini hiç görmemiş olanlar için bu durumun anlaşılmaması normal bence yadırgamamak gerek. Yani hiç GWBASIC veya QBASIC kullanmamış programlamaya direkt VB ile başlamış bir kardeşimizin düşünceleri de böyle olacaktır.

Ben MASM, TASM, NASM, FASM, GoASM, ... dahil pekçok assembler ile Win32 uygulaması geliştirdim. Delphi, Pascal, GWBASIC, QBasic, v.s. ile ilgili de aynı şeyleri söyleyebilirim. Delphi derleyicisinin kötü taraflarından biri COFF formatı desteğinin biraz nane molla olmasıdır(Hatta desteğinin olmamasıdır.). Delphi OMF formatında binary dosyalar üretir. Ancak bu durum FreePascal gibi güncel derleyiciler ile giderilmiştir. Eskiden OMF' den COFF dönüşümü yaparak statik kütüphaneler arası çapraz derleme işlemlerini kullanmaya çalışırdık.
Agner Fog' un bu konudaki döküman ve uygulamaları (Optimizasyon Notları Oldukça iyidir.) çok işe yarar.
Agner Fog's Object File Converter


Ayrıca derleyicinin ürettiği assembly kodunun nasıl olduğunu ve üretilen executable binarylerin yapısını bilmek bu konulardaki ufkunuzu çok uç noktalara taşıyor.

"... a healthy dose of paranoia leads to better systems." Jack Ganssle

olemiss

Delphi'nin Pascal tabanlı olduğunu, TurboPascal'ı icat eden kişinin bir sonraki ürünü olduğunu biliyorum.  Fakat yine bildiğim kadarıyla Delphi, Pascal'ı bir basamak olarak kullanmış ve kendini onun üzerine inşa etmiştir.

Ben .Net'e aşık değilim.  Fakat ortaya yeni bir sistem atıldığında, sorulması gereken ilk soru, "neden" olmalıdır.  Beni var olandan vazgeçirmek için ne gibi yeniler getiriyor?

Ayrıca, söz konusu ürün bir çok yenilik ve kolaylık getiriyor olsa bile, ürün ile ilgili bir ekosistem oluşmuş mu?  Oluşmamış ise, kişi kendine sormalı: ben o ekosistemin oluşmasına katkıda bulunmak için emek ve zaman harcamaya, ciddi bir riske girmeye, hazır mıyım?  Örneğin, FreePascal ile yaptığım projeyi CV'me koyduğum zaman, bana bir getirisi olacak mı?
Yazılım Mühendisi, Çevirmen.

Veli B.

Alıntı yapılan: gerbay - 25 Aralık 2013, 23:49:59
@katana,

hocam birisi bilmeden etmeden buraya yanlış şeyler yazıyorsa ne diyeceğiz..

"haklısın abi" mi diyeceğiz..

küfür, hakaret, .. ve benzeri şeyler olmadığı sürece isteyen istediğini desin.. isteyen üstüne alır, isteyen almaz..

insan kendini biliyorsa isteyen istediğini desin, problem olmaz..  ha bu arada;   ne zaman copy/paste kod yazdıysam bug lar hep oradan çıktı.. bu da tecrübe.. 

@olemiss

burası edebiyat forumu değil. insanlar birbirini anlıyor..



mesaj birleştirme:: 25 Aralık 2013, 23:51:29

tüh....

copy/paste kod yazdığımızı da itiraf etmiş olduk

İsteyen istediğini söylesin mantığı doğru gelmiyor. O olgunluğa gelen, zaten muhatap almayıp devam ediyor ki örnekleri bolca mevcut; ama bu durumlarda ilgili kişi cevap yazmasa dahi birilerimizin, haddini aşanlara ikazda bulunması elzem. Kaliteyi yükseltemiyor sak da en azından düşmesine göz yumup, destek olmamalıyız.
Çok uzak değil, 10-15 seneden bahsediyorum. Bilgiye ulaşmak ne kadar zordu, 10MB lık bir pdf için günlerce dosya indirdiğimiz günleri yeni nesil pek bilmiyor/belki bazıları duyuyor. Şu an ki nesil(içlerinde müstesna ve çok saygı duyduğum gençler var ve ülkem için bana umut veriyorlar) her şeye çok zahmetsiz ve hızlıca ulaşabildiği için sanırım kıymet bilmiyor.
Bu zemini hazırlayan/destekleyen kişilere söylenen olumsuz her söz, nazarımda saygısızlık ve görmezden gelemiyorum.
Biz böyle bir toplum değildik, ne ara böyle yozlaştık, neden yozlaştık?
Bir sonra ki nesil ciddi anlamda korkutuyor beni. Bu yozlaşma denilen illet, virüs gibi; istemesen de, kendini korumaya çalışsan da illa ki sana da bulaşıyor ve etkiliyor.