röle önerisi

Başlatan emrah, 18 Ocak 2013, 17:39:41

emrah

merhaba,

röle ile çeşitli aydınlatma ürünleri çalıştırmak için bir devre yaptım piyasada bolca bulunan 12V 10A rölelerden kullandım ama  220V ta 10W olan en küçük üründe bile kontaklarda oluşan atlama sonucu platinler karardı sanırım bir iletiyo bir iletmi yada tamamen yapışıyor. röleler çin malı kalitesiz oldugu için böyle bir sorunla karşılastım.

şu kılıftaki röleden kullandım.     http://www.hobievi.com/images/oem/role.jpg

şimdi yeniden pcb basmak istemiyorum (50 adet rölenin bulundugu pcb  ) bu rölelerin yerine takabilecegim kaliteli röleler nelerdir ?

çalıştıracagım en büyük ürün 220Voltta 200W

Okan AKÇA

ben uygun ve kaliteli olan nais veya panasonic role kullanıyorum zaten ikiside aynı firma  yada 1 gömlek üstü olan  schrack role

zamzam23

FEHMİ_ASM

Merhaba. Araç kontağına paralel atmak için aşağidaki 12v çift kontak (8pin) röleyi düşündüm. İdeal midir?

https://www.alibaba.com/x/1lA8LYa?ck=pdp

Veya Türkiyede kaliteli benzer oto röleleri en hesaplı nerede bulabilirim?

triyak

elo.com.tr
otomotiv röle üreticisi, ürünleri de fiyatları da güzel.

FEHMİ_ASM

Alıntı yapılan: triyak - 25 Aralık 2025, 10:50:41elo.com.tr
otomotiv röle üreticisi, ürünleri de fiyatları da güzel.

Ürünleri çeşitli, ilgileniyorlar. Ama aradığım ürün ellerinde yok.

Çift kontak ve araçta 25A civarı akım taşıyabilecek dual switch 8 pin röle arıyorum.

Burada bulamazsam kalite konusunda güvenilir, alanında uzman ve ürün çeşitliliği fazla olan yurtdışı kaynaklara yöneleceğim. 

mustafa_cmbz

En kaliteli röleyi de alsanız süreceğiniz yük smps tarzı(aydınlatma ürünü dediğiniz için ) bir elektronik yapısı olan daha doğrusu içerisinde kapasite var ise ve anma akımı yüksek ise röle kontakları yine yapışacaktır.Buna dikkat et...

Muyat

Mustafa bey
Bu anma akımı yüzünden benım birkaç projemde bazı röleler takılı kaldı..Led trafosu tetikletiyordum.
Bu problemi snubber devreleriyle mi aşabiliriz?

power20

Röle yapışmasını önlemek için, kontağa seri direnç bağlanır.

Sürekli yük akımında önemli güç harcamayacak fakat ilk andaki yüksek akımı engelleyecek şekilde seçilir.  Ben diyeyim 10ohm siz deyin 1.

Epsilon

Bu tür durumlardan nisbeten korumak rölelerin ömrünü uzatmak için uygun akımlı role seçildikten sonra yük roleye direnç ve kondansatör bağlanır.
Yıllar önce elektorda bu konuyu anlatan yazıyı okumuştum,şimdi bulamadım ama aşağıdaki yazı muhtemelen bu yazıyı referans almış
Linki

FEHMİ_ASM

Arkadaşlar önerilerinizi değerlendiriyorum. Ancak çift çıkışlı güçlü röle olursa daha iyi olacak, çünkü kontak çıkışında bildiğim kadarıyla genelde 5-6 uç var, ve dahası tasarladığım paralel kontak devresinde karmaşık bir bağlantı var röle pinleri arasında. Bazı röle çıkışlarının birbirinden izoleli ve iki ayrı yük sürmesi gerekiyor.

Farnell, mauser digikey gibi siteleri de inceliyorum.

Konuya dönersek, son çare olarak elo.com firmasında önerilen aşağıdaki röleden yeteri kadar alıp bazılarının bobinlerini birleştirip öyle kullanacağım.

gevv

Kontak sayısı yetersiz ama motorsiklet marş rölesi çok güçlü pil punta kitlerinde kullanılıyor fiyatı uygun 2.. 3 tane  kombin ile işe yarar belki