Steve-Jobs

Başlatan z, 16 Nisan 2013, 23:58:24

ground

Alıntı yapılan: cyclone - 17 Nisan 2013, 20:32:26
ticaretciyseniz para konusur. ben kimseye işcidir demedim ama ole algılayan varsa oda ayrı konu

Bu kadar net ayrımlar yapmamak lazım.

Ticaretci derken sağdan alıp sola satan başka bir şeye ihtiyacı olmayan kişi olarak düşünmüyorum.

Picproje de birçok meslekten ve kesimden kişiler var. Hedefimiz bu kişileri tartışmalara katmak.
⌒╮'╭⌒╮⌒╮.
╱◥██◣                  
| 田︱田田|              
╬╬╬╬╬╬╬╬╬

Picproje - Sözde değil özde paylaşım..

kantirici

adamlar zamanında nelerle uğraşmış, bizleri nelerle uğraştırmışlar. Günümüzde artık inovatif fikirler yerine birbirinin kopyası fikirler oluyor. Bence, bugün bir steve jobs olmak o günlerden çok daha zor.

Videodaki en dikkat çekici olay, steve jobs'un hp nin yöneticisi ile direk irtibat kurabilmesi. Şu an düşündümde aynı pozisyondaki birisi ile bizim memlekette ben iletişim kurmaya çalışsam acaba neler olur?

Okan AKÇA

kaldiki türkiyedeki  firmalarla ücreti karşılıgında bile  iş yaptıramıyoruz.

peko

Alıntı Yapkaldiki türkiyedeki  firmalarla ücreti karşılıgında bile  iş yaptıramıyoruz.

Çünkü; Bir kötüye (bananeciye) verilen güç, 10 iyiyi etkileyecek kadar fazla.

10 iyi'de;  çoluk çocuğu eşi ailesi için o bir kötünün elindekine muthaç..

Ve sonuç 10 tane :  Kablodan çalan, çabuk bitiren, teslim edelimde gerisini boşver mantığında işçilik yapan birey.. Üstelik kaç 10 tane??

Dialog şöyle :
-Herşeyiniii veriyoz yaa daa ne istiyon , dediğimi yap sen..  :)

Ne çektikk beee  ;)


" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

erkan614

steve reis* gibisi az bulunur koskoca amerika kıtasında 1 tane çıktı ki bir dünya imkanları var o ülkenin
70M türkiyeden 100 tene steve gibi adam çıkmasını bekliyosunuz enteresan

* çok hoşuma giden bi ifadeydi hiçbir siyasal ifade taşımaz

ayhani

#20
Alıntı yapılan: cyclone - 17 Nisan 2013, 21:26:43
kaldiki türkiyedeki  firmalarla ücreti karşılıgında bile  iş yaptıramıyoruz.

Geçenlerde belgeselde seyrettim. İngiltere'deydi galiba. Elektrolab diye bir firma(aklımda yanlış kalmış olabilir). Laboratuarında bir gün halk günüymüş o gün isteyen gidip laboratuvarda aklındaki proje-prototip her neyse yapabiliyormuş. Üstelik orada görevli mühendisler var size  3 boyutlu çizimde vs yardımcı oluyorlar. Laboratuarda CNC'den tutun, 3 boyutlu yazıcı her şey var.
En iyi bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir.

z

#21
Bilgi ve para bir arada olmayınca hiç bir şey olmuyor. Fakir de olsan zengin de olsan bilgiye ulaşıyorsun fakat para pek öyle değil.
Aslında bilgi ve para da yeterli değil. İçinizde bir de Steve ruhu olmalı.

Bilgin var, paran yoksa, para bulmanın yollarını araştıracaksın. Bunun için sosyal yönün güçlü olacak, ağzın laf yapacak, önemli şahsiyetlere ulaşabileceksin.
Bilgin yok ama paran varsa, iş yapacak adamları bulacaksın.

Steve bence istisnai kişiliklerden birisi. Elektronik bilip bilmemesi vs hiç önemli değil. Hewlett-Packard ikilisi de öyle.

Ortada milyarlarca dolarlık iki şirket var. Apple ve HP firmalarının kuruluş hikayelerine bakarsanız züürt sayılabilecek iki garibanın bir araya gelmesiyle oluşmuş. Düşünsenize adamlar minibüsünü ve hesap makinasını satıp sermaye yapıyorlar. Bu bile ne kadar inançlı olduklarını gösteriyor.

Çok bilgili olabilirsin, girişimci ruhun, risk alma gücün yoksa onun bunun işinde yada kendi kendini zar zor çeviren kendi işinde oyalanır durursun.
Çok parası olanlara diyecek bir şeyim yok onlar zaten buraya pek uğramazlar. Spor araba ve kızların peşindelerdir.

Üniversiteden mezun olduğumda çok bilgili değildim ama 87 yılında mikroişlemcili pek çok sistem tasarımı yapabiliyordum. O günlerde bir şeyler yapma arzum vardı ama girişimcilik ruhum yoktu. Halbuki parası olan birilerine ulaşıp onları ikna etmeliydim. O tarihlerde şirketleşebilseydim şimdi çok farklı olurdu.

Hayatımın en büyük hatasını yaptım. Fakat o tarihlerde parası olan birisine ulaşsam bile onu ikna edebilecek konuşma yeteneğine sahip değildim.

Bu işler nasip kısmet işleri.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

peko

Teknik Adam :

- Para (malzeme için lazım)
- Bilgi (en kralından var)
- Giyim-kuşam-düzen (masa başında kim görecek)
- Sosyal Çevre (Çok paralı ve cimri olmayan,onların da bizim yanımızda işi ne)
- İkna Kabiliyeti ( laf bilmek,doğru yerde cuk diye söyleyip etkilemek, teknik konuşacaksak olur )
- Girişimci Ruh (yorgunluktan bir tek yatağa girme düşüncesi söz konusu)
- Tahsil (Azcıkta olsa lazım)
- Spor Araba Hevesi (Gece gündüz datasheet bakmaktan zaman yok)
- Kızlar (olunca sorun, olmayınca eksik)


Sonuç : Bu işler nasip kısmet işleri  8)

@z  Teşekkürler Hocam..
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

Tesla.25

Abilerim benim de çok uzun bir zamandır üzerinde düşündüğüm bir konu.
Bu adamlar gibi olmak için ne yapmak lazım? Üniversite eğitimi çok önemli değil gördüğüm kadarıyla. Bu adamlarda daha farklı birşey var ???

WrtM

Bence bu adamlarda diğer elektronikcilerden farkı yaptıkları işlere sanat katmaları.
bakın kendisi ne diyor;

Merakım ve sezgilerim sayesinde içine düştüğüm çoğu şey daha sonra benim için paha biçilmez deneyimlere dönüştü;Bir örnek vereyim:O zamanlar Reed  Üniversitesi muhtemelen ülkedeki en iyi kaligrafi dersini veriyordu.

Kampüsteki her poster,çekmecelerdeki her etiket,çok güzel şekilde elle kaligre edilmişti.Okulu bırakmış olduğum ve zorunlu dersleri almak zorunda olmadığım için kaligrafi dersi alıp nasıl yapıldığını öğrenmeye karar verdim.

Serif ve san serif yazı karakterleri,değişik harf kombinasyonları arasındaki boşluğu ayarlama,ve harika bir tipografiyi harika yapanın ne olduğu hakkında çok şey öğrendim.Çok güzeldi;tarihsel ve sanatsal  olarak o kadar inceydi ki bilim hiçbir şekilde bunu yakalayamazdı  ve ben bunu muhteşem buldum.

Bunların hayatımda pratik bir uygulama bulma olasılığı yoktu.Ama on sene sonra ,ilk Macintosh'u  tasarlarken,bir anda aklıma geliverdi.Bunların hepsini  Mac'te kullandık.Mac güzel bir tipografiye sahip ilk  bilgisayardı.

Eğer o derse hiç girmemiş olsaydım,Mac hiç çok yönlü yazı karakterlerine veya boşlukları  doğru  orantıda  kullanan fontlara sahip olmayacaktı.Windows da Mac'ten kopyaladığına göre,hiçbir kişisel bilgisayarın bunlara sahip olmayacağı muhtemeldir.Okulu bırakmamış olsaydım o kaligrafi dersine girmemiş olacaktım,ve kişisel bilgisayarlar şu an sahip oldukları  o harika tipografiye sahip olamayabileceklerdi.

t2

Steve-Jobs'un hayatı benimkine benziyor :) şaka değil. Şimdiye kadar geliştirdiğim işlere baktım. bazı işlerim, hiç olmadık abuk bir konudan ortaya çıkmıştı. işi geliştirmeme sebep olan kişiye daha sonra şükranlarımı sunmak üzere hediye ürün gönderdim adam oralı olmadı başka işe geçmiş. sonraki seneler hep aklıma gelmiştir kendisine birşeyler göndersem diye düşündüm durdum.

dün bir arkadaşa dedim ki (yeni iş geliştirecez) şu projeyi kaça yaparsın ben meşgulüm yapamıyorum sen söyle parası neyse vereyim dedim. adam oralı olmadı. belli ki basit ve önemsiz iş gibi gördü. halbuki ben onun yapacağı şeyle çok kazanacağımızı düşünüyorum. Bunun gibi çok olay yaşadım. bakıp da görememek yanlış yola sapmak ... çok örneği var. 

aynı olay karşısında biri boşver bundan ekmek çıkmaz der, diğeri pasta yer... yorum farkı paraya dönüşür.


peko


"The Social Network" filmini izlemenizi şiddetle tavsiye derim..
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

bybik

#27
Bu tarz da deneyimler herzaman kendimi sorgulamama yol açıyor.Kendi kafamda ve arkadaşlarımla yaptığım çoğu tartışmada aynı sonuca varıyoruz.Sosyellesmemiz ve çevre yapmamız lazım.Yeteneklerimiz ve kapasitemiz var.Ama bunu pazarlayamadıktan sonra yada insanlara ifade edemedikten sonra hiçbir anlamı kalmıyor.Son iki senedir.Davranışlarımı değiştirmeye çalışıyorum.Markette sırası alan adama bile ses çıkaramayan bir insan iş hayatında nasıl başarılı olabilirki.Bilmiyorum belki tartşmak istemediğimden belkide çekindiğimden.Ama sonuçta haklıyım.Bilmiyorum siz nasıl düşünüyorsunuz.Ama başarılı olmanın yolu bence sadece %10 bilgi ve yetenek.Çok az bilgiye sahip insanlar piyasada öyle konumlara gelmişlerki.Bu yazımı belkide üçüncü editleyişim içimde baya birikmiş yaa   :D

duralikiraz

#28
Bu konu başlığı altında benimde naçizane söylemek istediğim bir iki şey var. Arkadaşlar meselenin özü şudur. Hangi ülkede olduğumuzun şu zamanda bir önemi yok. Dünyanın her yerinden her fikri ve buluşu/yapıyı pazarlama imkanı vardır. Bize lâzım olan şeylere gelince ;

1-) "Farklı düşünün, kazanırsınız". Bu sözü bilmeyeniniz yoktur. Temel malzeme budur. Yani bizim fikrimizi farklı kılan bir şey olmalı.
2-) Bilgimiz ve becerimiz olmalı. Zira bilgisiz birşey olmaz. En azından eleman bulman gerekiyorsa bile yine bilgin olmalı.
3-) Malzememizin/Fikrimizin Pazarlamasının yapılması. Sosyal çevreniz sizin bilgi ve yeteneğiniz konusunda reklamınızı bol bol yapmalı. Şayet ben kimsesiz biriyim diyorsanız, Hemen internette kendinize bir sayfa oluşturun. Hosting hizmeti alamayacak kadar züğürtüm diyorsanız ücretsiz hosting, blog, wordpress hizmetlerinin birinden faydalanarak kendinize ait ürünün/fikrin reklamını internet üzerinden yapın. arkasından sitenizi google gibi bir arama motoruna kaydetmeyi unutmayın. Bu reklam faaliyetleri sonucunda ürününüzle ilgilenen mutlaka birileri olacaktır. Yalnız biraz sabır..
4-) Şahıs yada şirket olarak satıcı olabilirsiniz. Müşterilerinize ürününüzün çalışması konusunda garanti ve güveni hissettirmeli ve vermelisiniz. Genelde uzun garanti süreleri (5 yıl gibi) güven verici iyi bir süredir. Tabi yaptığınız işe güveniyorsanız.
5-) Son olarak yapacağınız işte kendinizi ve işinizi kanuni güvence altına almayı unutmayın. Proje iş yapıyorsanız Sözleşme yapmanızı öneririm. Ne demişler babana bile güvenmeyeceksin  :P
6-) İş yapabilme girişgenliği ( Cesaret !)
7-) Bütün bu unsurların tamamlanmasının ardından Elleri yaratana açıp dua edeceksin. Emin olun gayretleriniz takdir edilecektir. Tabi niyetinizde bir sıkıntı yoksa!


Birçok kişi bu saydıklarımın bu form konusuyla bağlantısı olmadığını düşünebilir. Ben burada başarının temel unsurlarını kendimce yorumlamaya çalıştım. Steve Jobs gibi adamların farklı fikirleri vardı. Aynı zamanda uygulayacak cesaretleri..

restore

yazılanları okudum . konuya dahil olamasamda .gerçekten bu tarz düşünceler cok hoşuma gidiyor. seyirci olarak teşekkür ederim paylaşımlarınız için.