İzoleli RS485 Önerisi

Başlatan Erhan YILMAZ, 24 Mart 2014, 23:22:39

Erhan YILMAZ

FT232R çipi için bir rs485 kartı tasarlamaya çalışıyorum. Kartı tablete bağlayacağım içinde izole etmek istiyorum. İzole etmek için ucuz yollu entegre önerisi olan var mı? Biraz araştırınca Texas'ın ISO3082 isimli çipini buldum. En ucuz bu çip görünüyor digikeyden de baktım. Daha ucuza halledilebilir mi? SN75176 gibi bir çevirici çıkışına opto bağlasam ne fark eder? Çok ucuz olsun diye takıntım yokta kaliteli olsun istiyorum. Maxim ile AD'nin çiplerine de baktım uygun bir şey bulamadım. Hatta meraktan delta plcnin içini açtım. Kartı lak ile kaplamışlar pek birşey göremedim. Birde FT232'nin I/O çıkışlarını da kullanmak istiyorum. İzoleli olacak haliyle onları da 4n25 ile izole etmeyi düşünüyorum hızlı olmasına gerek yok. Daha ucuz bir opto var mı? Kullanan üstatlar bilgilendirirse sevinirim.

gokhan1500

Analog device ADM2687 tam izoledir. ISO3082'de power izalasyon için DC-DC konverter kullanman gerekiyor oda 2 $ civarlarında yaklaşık aynı fiyata geliyorlar. Analog device
tek entegre ile çözüm sağlıyor. Yada kendi 3 opto,1 adet DC-DC konverter ve Transreciever ile kendin yapabilirsin.

Erhan YILMAZ

O da çok pahalıymış hocam. Beslemeyi izole etmeyi düşünmüyorum. ft232 ile 485 çipin bir beslemesini usbden gelen 5 v ile besleyip diğer tarafını da isole edilmiş kısımdaki 24v üzerinden konvertörle elde edeyim diyorum. Sonuç olarak tablet adaptörü de. 24 v kaynakta smps. Bunlar izoleli değil mi? Yoksa boşa mı uğraşıyorum.

esensoy

Yanlış mı anlıyorum yoksa RS485 entegresi çıkışını yani A B uçlarını optodan geçirmeyi mi planlıyorsunuz?
Doğruysa eğer hata yapmış olunur çünkü rs485 çıkışı farksal olarak gönderiliyor ve alınıyor,
En tehlikeli an "zafer" anıdır.

z

USB tarafi bile opto ile yapilabildigine gore sorun yok.

http://www.blackbox.com/Store/Results.aspx/Power/Opto-Isolators/n-4294958596

TTL sinyal izole edilip devaminda RS485 cip baglanabilir.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Erhan YILMAZ

#5
A-B uçlarını izole etmeyi düşünmüyordumda İçinden izoleli çip kullanmayı düşünüyordum.

Z hocam o zaman ben bu devreyi referans alaraktan, giriş çıkışlar rx,tx dahil 5-6 tane optoyu kartın ortasına dizeyim sınır teşkil etsin. Bi tarafta ft232 devresi bir tarafta da röleler, girişler, 485 çipi 24V giriş v.s. olsun? 485 için aşağıda ki çipi kullanayım o zaman güzel gibi duruyor fiyatı da iyi. Optoları tek tip kullansam olur mu? Özel bir opto gerekiyor mu bu iş için? 4n25'e baktım fall/rise süreleri 2us yeterli gibi geliyor bana. Başka etki eden bir etken var mı?

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/sn65hvd3082e.pdf

mesaj birleştirme:: 25 Mart 2014, 08:56:27

Şimdi baktım da şemadaki optolar daha spesifik bir şeymiş olmadı onları kullanayım.

camby

Adm2682 leri uzun suredir kullaniyorum. Fiyat yuksek gozukebilir ama diger izoleli opsiyonlarla bir karsilastirin.

Klein

http://www.maximintegrated.com/datasheet/index.mvp/id/5681

24V besleyebilirsin.  Tx/Rx seçmene gerek yok otomatik yapar.  Sadece 2 tane opto gerek.
Eğer 256KBaud üzerine çıkmayacaksan pc817 gibi sıradan bir opto yeter.

Diğer alternatiflere göre ucuza mı? pahalıya mı? gelir bilmem.

fgokcegoz

#8
Erhan hocam, biz TI ın ISO15 ini kullanıyoruz. Gayet güzel... Yalnız ISO15 Half Duplex tir. Full Duplex olanı ISO35 olarak geçiyor. Birde bunların 'M' son-ekli olanları var. Daha geniş sıcaklık aralığına sahip...

http://www.ti.com/lit/ds/slos580f/slos580f.pdf
"Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder." (Bediüzzaman Said Nursi)

Erhan YILMAZ

24V ile çalışabilmesi çok iyiymiş. Sadece rs485 çipi için 24ü 5'e çevirmem gerekecekti. Büyük yükten kurtardı. Hatta kontrol pinine ihtiyaç duymaması ayrıca bir I/O kazandırır. Klein hocam 115kyı geçmez hız. Bu autodirectiona güvenilir mi? Birde 256 node destekler m yada max kaç node?

Klein

Datasheet 256 node. diyor. Tek yol üzerinde o kadar düğüm olan bir sistem hi kurmadım. Gerekten bağlanabilir mi bilmem.
Bir kaç projede   bu tip AutoDirection modeller kullandım. Sıkıntı yaşamadım.  Bu çipte de şimdilik sorun yaşamadım.

Erhan YILMAZ

Sağolun hocam peki hangi modelini kullandınız. Bias direnci gerekmeyeni mi? Birde şemada transil koymuş heralde hattın arasına. Tek transil yeterli mi? Bir kaç uygulamada hatların her birinde ayrı ayrı gndye transil bağlandığını gördüm ondan soruyorum. Birde aradaki dirençler akıllı sigorta denen eleman mı? Birde transil kaç volta olmalı neye göre belirleniyor?

Erhan YILMAZ

Hocam birde MAX13414E veya MAX13415E için perakende yada toptan nerden alabilirim? İstediğim otomatik yönlendiren 5V çıkış veren birde bias direnci gerektirmeyen modelinden. Digikeyde yok mouserde var ama ordan alma taraftarı değilim. Yada benzer özellikte başka bir çip var mı bildiğiniz? Bununla yapmayı düşünüyorum. Son çare mouserden temin edicem.

f15eagle

peki izoleli rs232 için önerinir ne olur ? Analogdan ADM3252E kodlu bi ürün buldum daha önce hiç denemediğim için fikirlerinizi almak isterim

Erhan kardeş konunun içinde farklı soru soruyorum kusura bakma, yeni konu açmak istemedim benzer diye

erhanmete

Alıntı yapılan: f15eagle - 26 Mart 2014, 10:33:04
peki izoleli rs232 için önerinir ne olur ? Analogdan ADM3252E kodlu bi ürün buldum daha önce hiç denemediğim için fikirlerinizi almak isterim

Erhan kardeş konunun içinde farklı soru soruyorum kusura bakma, yeni konu açmak istemedim benzer diye

benim adımda erhan ben de cevap veriyim :)
hem 485 için hemde 232 için ADUM kullanıyorum. sıkıntısız, ama pahalı. ayrıca en az 50 mA çeker tasarımı ona göre yapmak gerekir. birazda ısınır.