STM32F4 Firmware Library Hakkında

Başlatan b3nQ, 18 Mayıs 2014, 21:46:47

b3nQ

Merhabalar arkdaşlar ;

öncelikle söylemeliyim ki buralarda yani elektronik dünyasında yeniyim.. kendime bir STM32F429I-Discovery board aldım ve bunun üzerinde çalışmalar yapmaya çalışıyorum.. Ledleri yakabildim,Timerla flaş şeklinde yakabildim fakat bu STM32F4'ün Firmware kütüphanesi bana çok karışık geliyor. adamlar bir .chm dosyası yapmışlar,fonksiyonların tam olarak ne yaptıkları açıklanmamış sadece bi cümle halinde kısacık bi dipnot tarzı bişi yazılmış ve bu çok sinirbozucu. Bir Firmware ye bakıyorum arkasında refence manual e gidip o işlemi bulup onun açıklamasına bakıyorum ve bu çok uğraştırıyor ve hele benim gbi yeni başlamış birinin hevesini kırıyor böyle dökümanla savaştıkca inanın bişi yapasım gelmiyor..kısacası bu firmware kütüüphanesinin bi .pdf versiyonu yok mudur ?? ben bulamadım..

birde arkadaşlar şunu sormak istiyorum elektronikte yeniyim.ve bazı temel şeyleri bilmiyorum mesela "output compare" tamiri ne demek ? bu tip şeyleri birde şu clock ayarlarında çok kafam karışıyor. bu tip şeyleri nerden öğrenebilirim ??? bana link verir misiniz ? yada bir yol gösterir misini ??

hedefim bu kart üzerinde uygulamalar yapark elektronik dünyasına girmek istyorum..bana yol gösterir misiniz ??

tecrübelerinizi paylaşır mısınız ??

şimdiden çok teşekkürler.. :)


kimlenbu

Öncelikle hayırlı olsun :)

ARM kullanacaksan hiç şansın yok dökümanları kullanmak zorundasın. 8051 veya pic 16F serisi gibi basit bir yapısı yok.

KEIL kullanıyorsan işin çok kolay, hazır kütüphaneleri kullanarak bütün donanıma registerlara boğulmadan hükmedebilirsin. Alışmak zaman alır ama misal seri port nasıl kullanılır öğrendikten sonra yeni programlarında direkt copy paste ile zamandan kazanabilirsin.

ARM'la çalışan çoğu kişinin kendi kütüphanesi vardır, biraz kurcalarsan forumda StdLib kullanımı anlatılıyor. LCD, SD Kart gibi harici donanımların kütüphanelerini de nette bulabilirsin, çalışır hale getirmek biraz zaman alabiliyor.

Araştırma konusunda ise direkt google diyorum, hem türkçe hem ingilizce kaynak bol bol var.

AsHeS

O fonksiyonları ezberlemektense datasheetten bakıp yazmak bana daha hızlı geliyor.