STM32F407 Proteus libarary ?

Başlatan tekniker_murat, 25 Mayıs 2014, 09:46:37

tekniker_murat

Herkese Selamun aleyküm değerli ustalarım bu hafta ben de arm ile uğraşmak için alt yapı çalışmalarına başladım ilk iş Altaş yayıncılığın yeni çıkarttığı o MikroC ile ARM programlama ( stm32f407) adlı kitabını edindim Ardından iki tane modul sipariş ettim pazartesi günü yada salı günü elimde olacaklar Allah izin verirse.

Modul 1: STM32F407 discovery kit

Modul 2: STM32F429 lcd ekranlı bir modul

Şimdi bana bu işlemcilere hiç enerji vermeden proteusta aynı pic gibi similasyon yapacağım library dosyaları olsa çok faydalı olacak ama baktım araştırdım bulamadım Acaba böyle bişiy var mı ?

[email]murat.yagci.1984@gmail.com[/email]

muhittin_kaplan

Lib yok. Pic gibi pc de simulasyon olanagi mevcut degil. Moduller deldiginde dogrudan moduller uzerinde adim adim calistirarak debug edebilirsin

kimlenbu

Bu kitler için simulasyona gerek yok, zaten olsa da gerçek zamanlı çalışamaz. kitler usb kablo ile PC'ye bağlı olacak, kodu upload ettiğinde çalışmaya başlayacak. ucu soketli kablolar var, istediğin harici elemanı da bunları kullanarak ya da "genişleme boardu" kullanarak ekleyeceksin.

kablo şu :



genişleme kartları da şurda :

http://www.wvshare.com/column/STM32_DevelopmentBoard.htm

tekniker_murat

Evet değerli ustalarım Göstermiş olduğunuz ilgi ve Alakadan dolayı hepinize Ayrı ayrı teşekkür ederim hepinizden ALLAH cc razı olsun.

Çok hoşuma giden bir durum oldu gözüme çarpan bakıyorum bu ürünleri aramızda çok kullanan ustalarımız var hatta daha ileri seviyelerine gitmiş abilerimiz de olduğunu gördüğümde içimden bujinin ateşlemesi gerçekleşiyo :)

Kaç gündür mikroC yi inceliyorum demosunu indirdim bir çok tanınmış bilinen standart olmuş konuların hepsinin kütüphanesi mevcut Tabi Ben C diline Daha yeni merhaba dediğim için ve daha önce hiç adam gibi bir uygulama yapmadığım için kütüphaneleri kullanabilmek bana çok ağır geliyor yani arm değil de pic olsa bile bu kütüphaneler ağır geliyor çünki C tabanım çok yeni...

MikroC ile arm programlama kitabında okuduğum bir yer çok kafama takıldı Sayfa 88-89 GPIO ALTERNATE FUNCTION REGISTER konusu biraz ilginç geldi neden ilginç geldi önce kitapta yazanı buraya aktarayım.

"Her pin dijital giriş çıkışın yanında farklı fonksiyonlar için de kullanılabilmektedir.Port/pin'i farklı fonksiyon olarak kullanmak için dört bitlik alternatif fonksiyon seçimi yapılmalıdır. GPIOx_AFRL ile 32-bit'le (0-7) pinler GPIOx_AFRH ile de (8-15) pinlerinin tanımlaması yapılır. alternatif fonksiyonlar şekil 5.1 de gösterilmiştir daha detaylı bilgi için datasheetin 58. sayfasına bakınız..."


Bir şekil koymuşlar söyledikleri gibi mantıklı açıklaması olan gerçekten güzel bir şekil fakat anlamadığım baazı durumlar söz konusu onları ise şöyle sormak istiyorum.

1: Mesela bu işlemcinin herhangi istediğimiz port ve portlara bağlı pinlerini PWM üretici olarak kullanabiliyormuyuz ? Ve şayet kullanılabiliyor ise pic basic yada proton da ki gibi hpwm şeklinde mi çalışıyor yoksa pwm şeklinde mi daha yanisi Program farklı komutları çalıştırırken bu pin ve pinlerden aynı anda alt tarafta pwm üretilebiliyor mu ?

2: Ben usart yani universal senkron asenkron reciver transmit yani daha doğrusu seri port uygulamaları ile ilgili picler ile birkaç proje yapmış çalıştırmıştım yani az da olsa visual basic ve visual studio 2008 gibi programlar ile pici birbirine tanıştırmış çift yönlü bir iletişim kurmuştum fakaat burada karşıma " USART 1...3 " ve "USART 4..6" gibi terimler çıktı bunlar ne demek oluyor usartın bildiğimizin dışında farklı durumları da mı var varsa kısaca nasıl olduğunu anlatabilirmisiniz ?

3: STM32F407VG işlemcisinin programı anlatılıyor fakat bu cihazların pic ile karşılaştırdığımızda EMC durumları nasıldır parazitlerden ne kadar etkilenebiliyorlar ? çünki ben birkaç akıllı modül dedikleri plc cihazının içini açmıştım bu tarz bir işlemci vardı ve ayrı bir emc olayını da inceleyecek zamanım olmamıştı kapatmıştım...
[email]murat.yagci.1984@gmail.com[/email]

fgokcegoz

Az önce baktığıma göre 28826 defa okunan aşağıdaki başlığı okumaya başla... (81 sayfa...)

https://www.picproje.org/index.php/topic,35794.1200.html
"Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder." (Bediüzzaman Said Nursi)