Keil utanci - Coocox

Başlatan z, 13 Haziran 2014, 04:19:55

picusta

Muhittin'i metanetini korudugu için tebrik etmek lazim.
@Coskun, geçen mail senin adindan mail gelmis, virüslü link göndermis.
Konu ile ilgili olmayan kisiler arasi atismlari silen bir bot olsa.

muhittin_kaplan

Sicaktan hocam. Dusunsene is,pc, kodlar, ustune sicak. En yakin yer klawye. Yaz rahatla.

CoşkuN

Alıntı yapılan: picusta - 17 Haziran 2014, 14:13:15
Muhittin'i metanetini korudugu için tebrik etmek lazim.
@Coskun, geçen mail senin adindan mail gelmis, virüslü link göndermis.
Konu ile ilgili olmayan kisiler arasi atismlari silen bir bot olsa.
Hangi mailimden gemiş hocam gmailden mi?

Müh. müh.

Alıntı yapılan: gerbay - 17 Haziran 2014, 13:21:55
@Müh. müh.

hocam ayıp oluyor..   arkadaş açıkça adını nickname yapmış, siz buna bile cesaret edememişsiniz. arkadaşın adı ile dalga geçiyorsunuz. siz istediğiniz kadar saç baş yolun, istediğiniz kadar zorlanın bu yaptığınız ayıp hiç bir durumda sizi mazur göstermez..

arkadaşın neredeyse senin yaşında çocuğu var, senin şu yaptığına bak..  "mığhıttin"  ne!

Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 17 Haziran 2014, 13:56:56
Hocam onu neden yazdigini biliyorum. Konunun birinde yanlislikla mih.mih yazmisin. Misillemede bulunuyor aklinca.


Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 14 Haziran 2014, 21:58:52
mih.mih
senide bekleriz..



Gerbay bey, beni kınamadan önce, savunduğunuz neredeyse benim yaşımda çocuğu olan adamın yazdığı mesajları okuyunuz lütfen..


Benim kimseyle sorunum yok. Konuyu kavga haline dönüştürmeye çalışan beyefendidir. Ben birşey önerdim, isterse ilgilenir, isterse ilgilenmez ama kişi bu platformların developer ı gibi ters düşünceli kişilere şakayla karışık saldırıp, bu platform yandaşlarınada hoşgeldin çekmektedir.

Ne isterse yazsın. isterse mih mih yazsın, isterse aptalca şakalar yapsın. Herkesin ufakta olsa mutluluğa ihtiyacı var. Kencince mutlu oluyor işte. Yalnız forum sakinleri beni kötü bilmesin yeter. Çünkü benim isteğim bu değildir.

Stlib ile ilgili soru sorduğuma pişman oldum.. Lütfen konuya kaldığınız yerden devam ediniz.
Destiny of white is dirtied. Destiny of black is found guilty...

muhittin_kaplan

Stlible alakali konu neymis merak ettim. Aradim bulamadim

MuratUrsavas

Muhittin Bey,

Teşekkür ediyorum, hoşbulduk. Maalesef sitemdeki problemi dün fark ettim, DNS kaydı problemi gibi gözüküyordu. Kaydı güncelledim ancak bu sefer de siteye erişim tamamen sıkıntıya girdi. O zamana kadar bu başlığa eklemek istedim ancak sanırım iletilere dosya eklenemiyor.

Kullanan arkadaşlar EmBlocks ile ilgili sorulara cevap vermişler. BareMetal ile ilgili kısaca şunu söyleyebilirim, BareMetal bir sıfattır, EB'nin geliştiricisi de aslında GCC'nin kendi seçtiği bir branşını kendi istediği ayarlar ile derleyerek ona "EmBlocks BareMetal Derleyici" demiş, bundan ibaret. GCC'nin lisanslaması sonuçta buna izin veriyor.

@interrupter,

Kısır kalmış demişsiniz ancak dokümantasyonu mu yoksa yazılımın kendisi mi kısır kalmış onu anlayamadım. Dokümantasyon diyorsanız kesinlikle haklısınız. Bir çok açık kaynaklı proje gibi EB'de dokümantasyon sıkıntısı çekiyor, ancak forumu oldukça aktif ve istediğiniz cevaplara kolayca ulaşabiliyorsunuz. İstediğiniz özellik yoksa ya da hatalıysa da durumagöre bir sonraki sürümde ortaya çıkabiliyor (Yazılımın istek takip listesinde çoğu zaman benim ismimi görürsünüz.)

Gerbay'a katılıyorum GCC gerçekten çok iyi bir derleyici ancak rakipsiz değil. LLVM (Clang)'ı araştırırsanız yeeni nesil açık kaynaklı bir derleyici olduğunu görebilirsiniz. Ancak henüz gömülü sistemler için yeterince olgunlaşmış değil. Olgunlaştığında EmBlocks'da bu derleyiciyi görmek sizi şaşırtmasın.

Ayrıca EB FreeRTOS ve ChibiOS RTOS pluginleri içerir. Hata ayıklama yaparken RTOS threadlerinin ne durumda olduğunu takip edebilirsiniz.

EB şu anda en iyi ARM mikro kontrolcüler için destek sağlıyor. MSP430 çok talep görmediği için çalışıyor ama mükemmelikten uzak. Ancak talep geldiğinde ya da bariz hata bulunduğunda düzeltiliyor. PIC konusu ise bir başka konu. Proje PIC için başlamış olmasına rağmen şu anda o kısım pek aktif değil. PIC32 destekleniyor ancak çok geliştirilmiyor. PIC16 - 18 ve 24 serisi ise hiç desteklenmiyor çünkü Microchip hata ayıklayıcılar ve mikro kontrolcüler konusunda çok muhafazakar ve hiç bilgi paylaşmıyor. Emek harcansa bile karşılığı fazla bir şey olmayacak. PIC kullanımı zaten her geçen gün azalıyor.


Ayrıca EB'de mümkün olduğunca tüm çevrebirim kütüphaneleri bulunuyor. Tabii Müh.Müh. gibi bunları kullanmak zorunda değilsiniz. O takdirde proje sihibazında istemediğinizi belirtmeniz yeterli.

Not: Sitemdeki problem DNS'den öte bir sıkıntı gibi gözüküyor. O çözülene kadar dokümana OneDrive'dan erişebilirsiniz.

http://1drv.ms/1q9wdRS

Sizde benim gibi PDF'leri çevrim içi görüntülemekten hoşlanmıyorsanız bilgisayarınıza indirip incelemenizi tavsiye ederim.

muhittin_kaplan

ellerinize sağlık güzel bir katkı sağladı bu döküman..

MuratUrsavas

Teşekkürler Muhittin Bey.

Ayrıca herkes için belirtmek isterim, doküman yalnızca EmBlocks için hazırlanmamıştır. STM32 temel alınarak ARM MCU'da yazılım geliştirme anlatılmıştır.

Gökhan BEKEN

Çok güzel bir kitap olmuş. Sadece yazısı değil, görsellerlerde iyi olmuş. Teşekkür ederim.
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

Erol YILMAZ

Murat hocam tek kelime ile tebrikler!

f_machine

bende dökümanı indirip bi çırpıda okudum . Çok faydalı bilgiler var , ellerinize sağlık...

MuratUrsavas

Güzel sözleriniz için teşekkürler. İşinize yaradıysa beni mutlu eder. Amacına ulaşmış demektir.

E3A4

Hocam bende EB yeni kurdum fakat download code to flash seçenegini bulamadım.Ben mi göremedim yoksa bir eklenti mi kurmam gerekiyor yada farklı bir programla mı boarda kodu atabilirim?

camby

Alıntı yapılan: Müh. müh. - 17 Haziran 2014, 01:43:41
Aynen STM32F4xx_StdPeriph_Driver librarysi imiş. Bu libraryler işleri çok kolaylaştırır ama öte yandan mcu nun içersinde neler oluyor bilmeden kod yazdırır adama..

Şuan bende, keil v4.72 kurulu. Aşağıdaki versiyonda bahsettiğiniz otomatik ekleme özelliği varmıdır?



Ayrıca stm32f10x serisi içinde kütüphaneler var mı?


ST Peripheral library kullanmadan önce register seviyesi yazıyordum, kütüphaneyi incelediğimde yazmaya çalıştığım low-level işlerin çok iyi bir şekilde yazılıp fonksiyon haline getirilmiş olduğunu gördüm. Eksiği yok , pratikliği çok fazla, register peşinde koşmaya değmez. MCU'nun içinde olanı biteni bilme açısından bence bir dezavantaj sağlamıyor çünkü hiç bir özellik bu library ile gizlenmiyor, kütüphaneyi incelediğinizde altta dönen her şeyden haberdar oluyorsunuz.

Keil 5'in yeni özelliklerini sevmedim / belki alışamadım bilemiyorum. Güncel gitmiyor , ST'nin yeni çıkan modelleri yoktu örneğin , şimdi belki çıkmıştır.

ST'nin library'leri her zaman güncel ve tüm aileler için var.

erolca

#119
Murat Hocam,

system register lerini ulaşabilmek için SVD uzantılı  dosyasının kolay hazırlama yöntemi mevcut mudur?



ufak bir araştırmadan sonra
http://www.arm.com/products/processors/cortex-m/cortex-microcontroller-software-interface-standard.php
eroool