HAARP projesi ile hava olayları

Başlatan Recep METE, 07 Eylül 2015, 23:12:26

engerex

 Taktik değişikliği var. Dağlık bölge gece veya sabah vakitleri hava koşulları kötü olabilir. Olay saati hava açık, güneşli, yağmur çamur yok. Olay sonrası bölgeye ambulansta, zırhlı desteklerde, hatta helikopterde geliyor. Ancak ortalıkta terörist yok. Dağın zirvesine konuşlanmışlar ve helikopterler daha alçaktan uçuyor. Yerlerini belli etmemek için silah dahi kullanmıyorlar. Yaptıkları 200-300 m gibi bir yola döşedikleri patlayıcıları patlatmak için uygun vakti beklemek. Destekte patlayıcılı yoldaki devrilen araçlara yaklaşamıyor. Teröristler belki bölgeyi 12 saatten fazla farkedilmeden terkettiler. Çatışma olmadan  kadar şehit verdik.
Neyse....

ahmet_zxc

recep mete;
"acaba Türkiye'nin heryerinde hava çok güzelken bu bölgede havanın bozuk olması acaba dış güçlerce böyle teknoloji ile mi oluşturuldu."

zannetmiyorum. bu teknoloji için o kadar dar alanda odaklama yapmak henüz (bildiğimiz kadarıyla) mümkün değil.

tesla.25;
"Ama böylesine muazzam bir silahı basit işler için kullanmazlar. "

icap ederse her sistem heryerde kullanılabilr, kullanmaya cesaret edebilen yada sonuçlarına katlanabilecek birileri lazım sadece.

lukeskywaker;
"Bu kanın sorumlusu kimse Allah bin belasını versin."

amin! hem sorumluların hemde maşaların inşallah.

patasana;
"10 saat süren bir dizi çarpışmada 10.000 tane komandoyu çevredeki tüm dağlara indiremeyecek bir ordumuz mu var ? "

askerliğini siirt 3. komando tugayında yapmış biri olarak söylüyorum. böyle bir askeri operasyon yöntemi yok. 10 000 askeri bir dağa yığarsanız terörist yoksa bile bu asker sis, pus, karanlıkta birbirini vurur. zamanında birbirinden habersiz operasyona çıkan asker ile özel harekatın birbiri ile çatıştığını ve şehitler verdiğimizi biliyoruz.

z;
"Görüşün sıfıra yakın olduğu havalarda bir helikopter belirlenen hedefe elektronik yöntemlerle uçurulamıyormu?"

böyle bir değil birçok teknoloji var. şuan ülkemizde üretilen ve dünyada            az örnekleri olan bir sistem bile var. uçak piste indikten sonra kendi başına(taxi) hangara bile girebiliyor.
buradaki mesele bir helikopterin bir noktadan başka noktaya transferi değil. o noktaya gittikten sonra ne yapacağı!
elinde uçaksavarla bekleyen bir tane adam dağlık arazide 3km mesafeden algılanabilirmi?
bakınız; picproje altını gümüşü bulalım konusu!!
peki bu adam çok basit bir uçaksavarla aynı arazi ve mesafede helikopteri görebilirmi?
sonuç ne olur?



son olarak ülkemizde iyonosfer savunma sistemi mevcuttur, ama yetersizdir.

istanbulda faaliyet göstermektedir. tüm ülkemizin üzerindeki iyonosferi taramak için 16 adet yüksek atmosfer radarına ihitiyaç vardır. acil olarak 2012 yılında başlanmış olan ulusal iyonosfer savunma sistemi tamamlanmalıdır.
http://atlantisotomasyon.com/i-t-u-haarp-yuksek-atmosfer-radari-projesi/

bu proje tamamlanırsa;
her depremin yada meteorolojik olayın ardından bir sürü komplo teorisi üretilmez. onun yerine şu ülkeden gönderilen, şu sinyal ile şu şekilde saldırıya uğradık ya da bu doğal bir afettir denilir ve konu kapanır.

berat23

araçların belli sınırları var, mükemmel sanmamak lazım. bizim doğu coğrafyasında uçuş zaten çok kolay değil. mesela vadi uçuş dinamiği açısından sorunludur. gerçi bizim pilotlar epey riskli uçuyorlar, pek taktıkları söylenemez. buna birde sis eklerseniz iş imkansıza girer. diyelim sorunsuz havada kaldı, silah nasıl kullanacak? flir dediğiniz araçta mükemmel değil, göz görmezse o siste flir da görmez. kısıtlı bir görüşte silah kullanmakta herhalde büyük mantıksızlık olur, dost düşman nasıl seçeceksiniz? flir da elektro optik bir sistem. işin teknik tarafı bu, askeri kısımdan ben anlamam.