Textedit RichEdit vs de en üstü satırı görmek

Başlatan z, 08 Aralık 2015, 17:16:05

z

Text edit içine uzunca metin yerleştirdiğimizde ekranda sayfanın son kısmı görülüyor. Yukarı satırları görmek için elle çıkmak gerekiyor.

Ben ekranda hep üst satır görünsün istiyorum gerekirse alt kısımlara elle ineyim.

Bunu nasıl yaparım?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

boreas


z

Peki soruma benzer fakat cevabını bilmediğin bir soru sorsaydım delphi helpte öncelikle nereye bakardın?

Benim kafam bu tip sorularımda çok karışıyor nesnenin bir sürü paremetresi var help menüsünde her birini tek tek okumak mı gerekiyor?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

OG

Hocam nesne'lerin mantığı genelde hep aynı, MSDN ve internet ortamındaki örnekler kurcalanınca bilinmeyen çok şey ortaya çıkıyor.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

boreas

#4
@OG'nin dediği gibi genel olarak benzer bir mantık vardır. Delphi'yi ilk öğrendiğimde sürüm 2.0'dı. O zamandan beri takip ederim. Objelerin ctrl+space dediğin zaman ilk çıkan property ve functionlar işini görür ilerledikçe objenin yapısına doğru gider handle, class vs. onlardan birşey çıkmaz.  Birde şöyle bir ipucu var diyelimki   MessageDlg(); komutunu kullanacaksın ve parametrelerden biri TMsgDlgType ve sen böyle bir type bilmiyorsun ne değerler alabileceği hakkında fikrin yok. Hemen alt satırda ctrl+space yapıp  Tmsgdlgtype yazarsan yanında ipucu olarak alabilecek parametreleri gösterir mtwarning mterror  gibi. Diğer yöntemde google :)

engerex

Zirvedeki beyinler Delphi 7 kitabı var. PDF bulabilirsin.
Delphi 7 sürümü bir nevi referans gibi.
Delphi web sitesindeki online HELP baya iyi.

z

Benim en büyük derdim proje makinamı internete sokmamak.

Bir an önce kvm switch alma lazım. PC'yi uykuya yatır mac'i aç maci uykuya yatır pc'yi aç. İşkence.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

engerex

 Tek makinam var. VMware sanal makinada WinXP kurulu. AutoCAD 2000 gibi XP'de çalışan eski uygulamaları ve 16 bit uygulamalar olursa onları XP'de çalıştırıyorum. Win10 gibi seni işletim sistemlerini ilk orada deniyorum. Bazı ağır uygulamaları Win7 ile orada deniyorum ki sistemim daha temiz kalsın. Linux ile ilgili bir durum olduğunda yine oradan bakıyorum. Delphi ile iOS/OSX uygulaması geliştiririm diye OSX kurup ayarlarını yaptım, uygulama yazmak nasip olmadı. Bunların hepsi aynı anda aktif olabiliyor. Sanal XP masaüstündeki bir dosyayı ana makinaya alacağım zaman XP masaüstünden kopyala yapıp ana makina masaüstüne yapıştır yapıyorum, bu kadar. Herhangi bir içerik paylaşımında clipboard ortak. Tam ekran yaptığında hangi makinayla çalıştığın pek belli olmuyor. İşletim sistemleri arasında geçiş 3-5 saniye ve klavye mouse harici bir şey kullanmaya gerek yok.
Kasalar yan yana olsa bile iki farklı makina kullanmaya mecbursam uzak masaüstü bağlantısı için yerelde Radmin (çok hızlı), internet üzerinden TeamViewer kullanıyorum. Mac kullananlar Radmin yerine VNC türevleri kullanabilir. Uzak masaüstü erimini daha çok iş yerinde makinalarda farklı dongle olduğu için kullanıyorum.
Aç kapa derdi yok. Makina kapalı olsa bile WOL sayesinde internet üzerinden açıp erişebiliyorum.
Biraz fazla reklam oldu ama aç kapa ile uğraşmanıza gerek yok. Bence sizin için sanal makina veya uzak masaüstü erişim daha pratik.

boreas

@engerex  Bütün bunları raspberry pi üzerinden cluster ile yapıyorum de kendimi vurayım :))

engerex

@boreas raspPi kullanmıyorum ama TeamViewer/VNC gibi uzak masaüstü bağlantı uygulamaları kuruluyor . ARM/x86 mimari farkından dolayı raspPi üzerinde Windows/OSX sanalda olsa çalışmaz.