SSD disklerin bozulması

Başlatan z, 14 Aralık 2015, 18:50:09

tekosis

yine kullanıcının evinde dursa nasıl olur? sürekli adsl bağlantısı olan bir evde, modemin yanında dursa güzel olmaz mı?

mesaj birleştirme:: 15 Aralık 2015, 17:01:04

Alıntı yapılan: pea - 15 Aralık 2015, 16:57:14
Harici disk bağlanabilen modemler var zaten.

doğrudur o da güzelmiş hocam.
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsin, bu nice okumaktır.

engerex

Evet çeşitli araçlarla disk yıpranma/kullanım ömrünü görmek mümkün ancak diskin aniden bozulacağını göstermiyorlar.

mustafa_cmbz

Şöyle bir tecrübem oldu :

Çalştığım iş yerindeki hatların bazılarında pc lerin işletim sistemleri xp ve diskli hdd kullanılıyor ve pano içlerinde pc ler klimaların yanlarında olduğu için titreşimlerden epey bir etkilenip çok kısa sürede bozuluyorlardı.Çözüm olarak ssd düşündük ama xp de trim olayı yokmuş w7 de trim olayını kendi yapıyormuş yani benim ozaman araştırıp anladığım olay diski belli aralıklarla test edip bozuk olan hücrelerdeki verileri alıp yeni yerlere yazıp eski hücreleri kapatıyormuş gibi gibi.Böylece very kaybınında önüne geçildiğini söylüyorlardı.TRİM olayını bir araştırın isterseniz kullandığınız işletim sisteminde ssd iler için böyle bir çözüm varmı yokmu bir araştırın derim.Kısa vadede sorun yaratmayabilir belki ama uzun vadede sorunlar yaşatabilir..

kasif

işin özü yedeklemek.

SSD ler hızlı ama veri kurtarmada problemli. Bu sebeple işletim sistemini ve gerekli programları SSD ye , kendi çalışmalarımızı HDD ye kopyalamak en doğrusu.

Birçok programda, çalışmaları default olarak nereye kaydedeceğimizi belirtebiliyoruz.

Kullandığımız dosyaların boyutu genelde küçük olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. Eğer büyükse ne yapılabilir; kendi çalışmalarımızı da SSD ye kaydeder, ayrıca yedek için HDD sisteme bağlanır, duruma göre 15 dakikada bir veya 1 saatte bir veya günde bir defa SSD deki çalışmaları HDD ye yedekleriz. Bunun için basit kopyalama programları vardır, olmadı bir bat dosyası ile kendiniz bile yapabilirsiniz.

Şu an google drive yada benzer yedekleme sistemlerine güvenmemenizi tavsiye ederim, ben biraz sağlamcıyım verileri kaydettiğim ürünü görebilmek isterim. CD türü medyalara hiç güvenmeyin 5 sene bile ömürleri olmuyor, tabi markasına göre değişir.

Çok çok önemli, hayat memat meselesi olan dosyalarınız var ise 3 - 5 farklı yere kopyalayın ama bu seferde her güncellemede 3 - 5 farklı ortamı güncellemeniz gerekecektir.

muhendisbey

Optik diskler uygun saklama koşulları altında verilerinizi rahatlıkla 20 ila 200 yıl arasında saklanabilir. Belki de en uzun ömürlü dosya saklama ortamı denilebilir.
Uygun koşul?
Güneş görmeyen uygun saklama sıcaklığında nem almayan yerlerde çanta içerisinde yada üst üste değil! bireysel saklanması


daha detaylı bilgi
http://www.clir.org/pubs/reports/pub121/sec4.html
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.