Universal Capacitive Touch

Başlatan XX_CİHAN_XX, 09 Şubat 2017, 13:34:44

XX_CİHAN_XX

Aşağıdaki videoda 35 inci saniyede fırın eldiveni ile kullanıyor. 50 inci saniyeden sonra da su döküp kullanıyor.
Her iki durum için de iki ayrı sorum olacak.

1- 35. saniyedeki gibi eldivenli kullanımlar için algılama hassasiyetini artırdığımızda bu kez eldivensiz kullanımda sorun yaşamaz mıyız? Bu hassasiyet artırma işini yazılımsal mı yoksa fiziksel özel malzemeler kullanarak mı çözmek gerekir?

2- Cep telefonu ekranları dahi ıslanlandığında düzgün çalışamazken burada nasıl düzgün çalışabilmekte. Bunun için özel bir ara malzeme kullanışmış olabilir mi yoksa yazılımsal bir çözüm müdür?

https://www.youtube.com/watch?v=2Z3AC4ns7Ug

Son olarak bu uniCTouch firmasının ürünleri hemen her platform altında çalışabildiğini söylüyor. Hangi yüzeye göre kendini nasıl kalibre edeceğini nerden biliyor? Donanımsal bir trick var mıdır bu konuda?

What is UniCTouch

UniCTouch or "Universal Capacitive Touch" stands for a capacitive operation through all conceivable types of overlay (top layer): metal, stainless steel, special steel with glass, PCB, wood, even gold! The name "universal capacitive touch" indicates that the customer has design freedom for bringing a highly innovative product to the market!
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

kaan0

Hocam bazı telefonlarda (Asus Zenfone 5'te gördüm) eldivenle kullanma modu var fakat bu mod açıldığında hassasiyet arttığı için eldivensiz kullanımda ekrana henüz dokunmadan algılama yapabiliyor. Belki ekrana dokunan şeyin iletkenliği ya da diyalektik sabiti ilk anda ölçülüp ona göre yazılımsal bir çözüm bulunabilir.

Ayrıca eskiden motorolanın çıkarmış olduğu motorola atrix model telefonda, yağmur altında çalışabilmesi için raindrop protection isimli yazılımsal bir önlem alınmıştı. Normalde ekranın bir noktasına su damladığında, telefon o noktaya sürekli basılıyor gibi algılıyor. Bu modelde, belli bir süre aynı noktaya dokunma algılanırsa, telefon ekranın o bölgesini göz ardı ediyordu. Yağmur damlasında işe yarasa da oyun oynarken vs. bir noktaya sürekli kendi isteğinizle bastığınızda da elinizi çekene kadar o kısım devre dışı kalıyordu. Yani pratikte kullanışsız bir çözüm olmuş.

Bunların dışında Blackberry telefonların yön tuşlarında kızılötesi dokunmatik teknolojisi kullanılmıştı. Bildiğim kadarıyla çok büyük boyutlu ekranlarda da bu teknoloji kullanılıyor. Su ve eldivenle kullanılabiliyor fakat pahalı.