Yüksek DC (310V) Gerilimde PWM ile Mosfet Sürme

Başlatan Erhan YILMAZ, 10 Aralık 2024, 14:30:05

Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: z - 13 Aralık 2024, 22:53:08 [Genişlet]

Simdi fark ettim mosa bagli bobinin paraleline diyod baglamayi unutmusum. Aman baglanmasi cok cok onemli.

R2 direnci cipin beslemesi icin gerekli. Harici baska bir besleme olmadigi icin R2 degerini dusuk tutman gerekebilir. 100K ile baslayip sorun ciktikca degerini dusurmen gerekebilir.

Amac 12v civari gerilim elde etmek. 12..18V arasinda dalgalanmasi dert olmayacaktir.

Tabiki bu direncin gucu biraz yuksek olacak. Yesil kutucuk icindeki RC icin konusacak olursak, anahtarlama frekansin, enduktans degeri cok buyuk oldugu icin R ve C degerlerini  bobinden akustik gurultu duymayacak sekilde yuksek tutabilirsin.

R1 direnci devrede yokken 0.75 ohm direnc uclarinda yaklasik 1v olacak sekilde bobinden 1/0.75 A tepe degerli akim akitir. Akimin dusuk kademedeki degerini yaklasik 1/Rcs ile belirlersin.

Akimin yuksek degerini ise R1 direnci ile belirlersin.

Yaklasik olarak 1=i*Rsc*R(1+R)  K ohm cinsinden hesaplanir.

Devre akimi sabit tutmaya calisir ve geri beslemeyi dogrudan yuk akimindan alir.

Çok sağolun hocam. Geldi entegre deneyeceğim en kısa sürede. Ben aslında akım korumasıda istemiyorum. O yüzden diyorum akım pinini sıfıra çekip vfb girişine 0-5V ayarlı gerilim versem pwm ayarı olmaz mı?